Į Lietuvą atvyko „Žalgirio“ naujokas | Diena.lt

Į LIETUVĄ ATVYKO „ŽALGIRIO“ NAUJOKAS

Kauno „Žalgirio“ naujokas Beno Udrihas penktadienį atvyko į Lietuvą. Įžaidėjas iš Slovėnijos būriui žurnalistų Vilniaus oro uoste papasakojo apie sprendimą keltis į „Žalgirį“, savo formą, numatomą rolę bei galimą indėlį į Kauno komandos žaidimą.

„Žalgirio“ pasiūlymą svarsčiau kelias dienas. Apie komandą ir organizaciją girdėjau tik gerus žodžius. Kai pasitaikė tokia galimybė, apsisprendžiau gana greitai. Visų pirma laukiau galimybės žaisti NBA, bet tuomet gavau „Žalgirio“ skambutį. Nekantrauju prisijungti prie komandos“, – teigė Udrihas.

„Žalgiris“ prieš Kalėdas su 35-erių metų 191 cm ūgio įžaidėju sudarė kontraktą iki sezono pabaigos. Legionierius Eurolygoje galės rungtyniauti jau nuo artimiausio turo, kuomet „Žalgiris“ svečiuose grumsis su Belgrado „Crvena Zvezda“.

– Nuo balandžio mėnesio nežaidėte krepšinio. Kokia yra jūsų forma? – žurnalistai oro uoste paklausė Udriho.

– Kaip ir visuomet, ruošiausi sezonui, sportavau, palaikiau formą. Bet tuomet, kai nežaidi, yra sunku turėti puikią formą. Tam, kad įgaučiau krepšiniui tinkamą formą, man prireiks 1-2 savaičių. Kai pradėsiu žaisti, viskas bus gerai.

– Ar su treneriu jau kalbėjote apie laukiančią rolę?

– Šiek tiek apie tai bendravome, bet nieko ypatingo. Jie tiesiog yra labai patenkinti, jog įsigijo mane, o aš laukiu galimybės tapti komandos dalimi.

– Kaip galėtume padėti šiai jaunai komandai?

– Kaip ir sakote – tai yra jauna komanda. Tikiuosi, kad komandai suteiksiu patirties, ypatingai svarbiausiu rungtynių metu. Šaras buvo žaidėjas, kuris nuolat naudodavo derinį du prieš du. Neabejoju, kad tai jis tai taiko ir savo treniruojamoje komandoje. Manau, kad pritapsiu sistemoje.

– Ar prisimenate, kaip pats žaidėte prieš Šarūną Jasikevičių?

– Taip, be abejo. Metai greitai bėga (šypsosi). Visi žino, kas yra Šaras ir koks jis buvo žaidėjas.

– Eurolygoje žaidėte prieš 13 metų. Ko tikitės iš sugrįžimo?

– Praėjo daug laiko, tačiau tai tas pats krepšinis. Eisiu į aikštę ir žaisiu taip, kaip pats moku. Bandysiu padėti komandai.

– Komanda pirmajame Eurolygos rate iškovojo 10 pergalių. Ar jus tai nustebino?

– Visi yra nustebę, visi apie tai kalba. Aš seku Eurolygą ir galiu pasakyti, kad „Žalgiris“ rodo puikų krepšinį abejose aikštės pusėse. Dėl to jie taip gerai žaidžia. Šaras turi mažų detalių, kurias įtraukia į komandos žaidimą. Dabar kiti klubai dėl „Žalgirio“ nebesistebės – viskas bus tik sunkiau.

– Matome, kad esate pasiruošęs lietuviškai žiemai.

– Taip, dėl to užtrukau kelias dienas atvykti – užsukau į Detroitą, kur buvau palikęs savo šiltus rūbus.

– Kur pastaraisiais mėnesiais buvote apsistojęs?

– Buvau San Franciske, ten sportavau ir palaikiau formą.

– Ar „Žalgiris“ pirmąjį kartą jumis susidomėjo?

– Taip, susidomėjimas atsirado prieš dvi savaites, o prieš savaitę pradėjome rimtas kalbas. Turėjau kelis variantus keltis į Kiniją, taip pat į Europą, tačiau niekas neparodė tokio dėmesio, kokį parodė „Žalgiris“. Jie turi puikią komandą, trenerius, organizaciją bei atmosferą. Buvo puiki galimybė ir man, ir komandai.

– Kokie jūsų ateities planai – ar tikitės sugrįžti į NBA?

– Nesakau, kad tai yra žingsnis atgal. Tiesiog žengiau žingsnį. Tai tas pats krepšinis, o aš tiesiog noriu žaisti. Todėl čia ir esu.

– Treneris sakė, kad jūs rungtynes pradėsite nuo suolo. Ar esate patenkintas šia role?

– Taip, viskas gerai. Man nesvarbu, kas pradeda ar baigia rungtynes. Svarbu tai, kas laimi. Jeigu tai galiu padaryti nuo suolo, tai nėra problema.

– Ko gero į Lietuvą persikėlėte ne dėl pinigų?

– Apie „Žalgirį“ girdėjau tik geriausius žodžius, o žaisti Šaro komandoje yra didžiulė garbė. Pinigai nebuvo pagrindinė priežastis, kodėl čia persikėliau. Lietuvoje krepšinis yra populiariausias sportas, komanda sulaukia daug palaikymo. Noriu būti šios komandos dalimi.

– Finalinio ketverto komandos?

– Tikiuosi, kad taip.

– Ar socialiniuose tinkluose sulaukėte dėmesio iš „Žalgirio“ sirgalių?

– Taip, šiek tiek. Po to, kai pasirašiau kontraktą, sulaukiau sveikinančių žinučių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS