Į treniruočių stovyklą susirinkę amerikiečiai pabrėžia vienybę | Diena.lt

Į TRENIRUOČIŲ STOVYKLĄ SUSIRINKĘ AMERIKIEČIAI PABRĖŽIA VIENYBĘ

JAV vyrų krepšinio rinktinė susirinko į pirmąją treniruočių stovyklą Las Vegase. Nevados dykumoje sportuoja 15 pagrindinės rinktinės kandidatų, treniruojamų Greggo Popovichiaus, ir 14 pagalbinės komandos žaidėjų, vadovaujamų Jeffo Van Gundy.

Kyle’ui Lowry vis dar sveikstant po riešo operacijos, du pagalbinės komandos nariai, De’Aaronas Foxas ir Joe Harrisas, prisijungė prie pagrindinės komandos treniruočių.

JAV rinktinė pirmojoje treniruotėje buvo padalinta į dvi komandas: pilkuosius, kuriems atstovavo Foxas, Harrisas, Harrisonas Barnesas, Jaylenas Brownas, Ba, Adebayo, P.J. Tuckeris, Donovanas Mitchellas ir Milesas Plumlee, bei mėlynuosius, kurių gretose buvo Jaysonas Tatumas, Mylesas Turneris, Thaddeusas Youngas, Kyle’as Kuzma, Marcusas Smartas, Khrisas Middletonas, Kemba Walkeris ir Brookas Lopezas.

Po įvairiausių pratimų šios ekipos sužaidė tarpusavio rungtynes, kuriose pergalę 20:19 šventė pilkieji.

Pirmoji treniruotė užsitęsė ilgiau nei planuota ir jos pabaigoje komandos sužaidė dar vienas tarpusavio rungtynes, kurias vėl 30:27 laimėjo pilkieji.

Po to, kai gausybė NBA žvaigždžių atmetė kvietimus prisijungti prie JAV rinktinės, treniruočių stovykloje yra 10 čia niekada nebuvusių veidų. Iš pernai metų mini stovyklos šiemet sugrįžo tik Barnesas, Walkeris, Lowry, Turneris ir Middletonas.

Pasak Middletono, svarbiausia šiai komandai bus ne varžytis vienam su kitu, o kovoti kaip būriui.

„Tai nėra tas pats, kas mūsų savanaudžiai NBA gyvenimai. Dabar visi esame vienoje komandoje, visi kaunamės dėl vieno tikslo“, – sakė Middletonas.

Tą pačią žinutę savo komandai siuntė ir treneris Popovichius.

„Mūsų atsakomybė yra ne tik būti geriausia įmanoma komanda, bet ir elgtis taip, kad jautume atsakomybę atstovaujantys daugybei JAV žmonių, – sakė Popovichius. – Turime didžiulę atsakomybę, ne tik šaliai pasirodyti atsakingai, bet ir tęsti paskutinių 12 metų JAV krepšinio sėkmę.“

Nors rinktinei trūksta daugybės garsių pavardžių, Popovichius akcentavo, kad į tai nereikia kreipti dėmesio.

„Man rūpi tik tie, kurie čia susirinko, – sakė Popas. – Turiu gerą vaikinų grupę ir mes bandysime sukurti geriausią įmanomą komandą. Pats smagiausias jausmas suburti vaikinus ir formuoti komandą, kurioje visi jaustų empatiją ir meilę vienas kitam. Turime suformuoti tokią komandą, kad įveiktume tikrai geras Europos komandas.“

JAV iki pasaulio čempionato sužais penkerias rungtynes, įskaitant tarpusavio mačą rugpjūčio 9 dieną. Rugpjūčio 16 dieną jie žais su ispanais, 22 ir 24 d. – su australais, o 26 – su Kanados nacionaline komanda.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS