Įkandę favoritams gyrė gynybą | Diena.lt

ĮKANDĘ FAVORITAMS GYRĖ GYNYBĄ

„Labai skani pergalė, kurią lėmė gynyba. Kaip ir pirmajame mače Pasvalyje“, - konstatavo Marius Kiltinavičius. Kėdainių „Nevėžio“ vairininkas liko patenkintas auklėtinių pastangomis, ketvirtadienį lėmusiomis pergalę 76:70 prieš Panevėžio „Lietkabelį“.

Kur kas aukščiau kotiruojamas „Lietkabelis“ į Kėdainius atvyko būdamas neabejotinas rungtynių favoritas, tačiau greit atsimušė į šeimininkų gynybos sieną ir nuolat atsilikinėjo.

„Jei per 3,5 kėl. varžovas surenka tik 60 taškų, vadinasi mūsų gynyba yra gera. Per kėlinį praleisdavome po 14 – 16 taškų, beveik nedarėme taktinių klaidų gindamiesi. Prisidėjo ir fantastinis sirgalių palaikymas. Už tai esame labai dėkingi“, - sakė M.Kiltinavičius.

Trenerio žodžiais, varžovai kiek nudegė rizikuodami ir palikdami laisvesnį Vaidą Kariniauską. Naujasis „Nevėžio“ gynėjas panevėžiečius baudė negailestingai, pelnydamas 26 taškus ir sužaisdamas savo rezultatyviausias rungtynes LKL pirmenybėse. Ypač skaudžiai kėdainiečiai smaigstė nuo tritaškio linijos.

„Momentais buvome net atletiškesni nei panevėžiečiai, o tai yra labai daug. Tai rodo, kad galime labai gerai dirbti gynyboje“, - dėstė treneris, pabrėžęs, jog laukia gausaus traumuotų legionierių būrio sugrįžimo.

Jo kolega Nenadas Čanakas atrodė gerokai nusivylęs rezultatu.

„Neatlikome daugybės būtinų dalykų, kai komanda žaidžia taip, kaip mes, atsakomybę turi prisiimti treneris“, - atsakomybės nesikratė serbas.

Jo nuomone, panevėžiečiai pirmiausia turi pakeisti požiūrį į tokius mačus ir tik tada spręsti žaidybines problemas. Nors ketvirtajame kėlinyje svečiai aptirpdė priešininkų pranašumą, anot trenerio, tai nebuvo nuoseklaus žaidybinio plano rezultatas, o labiau desperatiškas bandymas gelbėtis.

Vienam LKL favoritų tai buvo jau antra nesėkmė LKL čempionate iš tiek pat galimų, o kėdainiečiams – antroji pergalė. Pirmajame ture jie išvykoje 82:72 patiesė „Pieno žvaigždes“, o panevėžiečiai namuose 84:87 kapituliavo prieš Prienų „Cbet“ ekipą.

GALERIJA

  • Įkandę favoritams gyrė gynybą
  • Įkandę favoritams gyrė gynybą
  • Įkandę favoritams gyrė gynybą
PG Vizualio
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS