Išvykusiems asistentams dėkojęs J. Zdovcas tikisi papildymo trenerių štabe | Diena.lt

IŠVYKUSIEMS ASISTENTAMS DĖKOJĘS J. ZDOVCAS TIKISI PAPILDYMO TRENERIŲ ŠTABE

Kauno „Žalgiris“ šiandien ėmėsi permainų trenerių štabe ir vietoje Arne Woltmanno ir Stefano Grasseggerio pasikvietė Evaldą Beržininkaitį, o kauniečių vyriausiasis treneris Jure Zdovcas tikisi, kad tai – dar ne paskutiniai pokyčiai.

Dabar „Žalgirio“ trenerių štabe yra tik trys specialistai – J. Zdovcas, iš Jonavos „CBet“ persikėlęs Evaldas Beržininkaitis, prieš tai „Žalgiryje“ ilgai dirbęs skautu, ir antrą sezoną klube dirbantis Tautvydas Sabonis.

„Dėl trenerių pokyčių priežasčių turite klausti klubo vadovo, – spaudos konferencijoje prieš rungtynes su Vitorijos „Baskonia“ sakė J. Zdovcas. – Noriu abiem asistentams padėkoti, jiems nebuvo lengva priimti pokyčius, kadangi juos pasikvietė Martinas Schilleris ir jie dirbo kartu. Kartu labai gerai dirbome, buvau laimingas su jais dirbdamas ir įgydamas dar du draugus krepšinyje. Dabar trenerių štabe būsime trise, todėl Evaldas Beržininkaitis turės užsiimti ne tik skautingu, bet taip pat padėti dirbant individualiai su krepšininkais. Jis užims įprastas komandos trenerio asistento pareigas, ne tik skauto. Vienas treneris gali būti susikoncentravęs ties vienu dalyku, o tuo metu įvyksta ir kiti dalykai. Jis bus lygus visiems, darys viską, kad man padėtų. Tikiuosi, jog trenerių štabe dar turėsime papildymą. Pamatysime ateityje, dabar yra taip, kaip yra, bet mums tikrai reikia daugiau asistentų.“

Ketvirtadienį, 20 val., „Žalgiris“ namie priims Roko Giedraičio ir Tado Sedekerskio atstovaujamą „Baskonia“, kurios vairą neseniai perėmė Nevenas Spahija.

„Jie turėjo savaitę laiko pasiruošimui ir bus pridėję naujų dalykų tam, kad mus nustebintų, neabejoju dėl to, – sakė J. Zdovcas. – Žaisime namuose, todėl turėsime daryti viską, kad laimėtume. Laukiu sunkių rungtynių, bus svarbi kiekviena ataka. Abiem komandoms labai reikia šios pergalės. Gerai žinau Neveną. Jis bandys kažką pakeisti, yra patyręs, labai geras treneris. Normalu, jog jis pridės naujovių. Pastarosiose „Baskonia“ rungtynėse didelių pokyčių nepamatėme, bet dabar jie turėjo vieną savaitę. Netikiu, kad jie per šį laiką ilsėjosi.“

„Baskonia“ su N. Spahija įveikė Belgrado „Crvena Zvezda“, bet po to nusileido Maskvos CSKA ir Madrido „Real“. Iš viso Ispanijos klubas turi keturias pergales (4-8), dviem daugiau nei „Žalgiris“ (2-10).

J. Zdovcas su „Baskonia“ krepšininkais neketina rizikuoti prie tritaškio linijos, tačiau išskyrė pavojingiausius snaiperius, tarp kurių – ir Rokas Giedraitis: „Paskutiniu metu komandos prieš mus tritaškius pataiko labai geru procentu. Man nepatinka prisiimti rizikas ar nuvertinti tam tikrus žaidėjus sakant, kad šis krepšininkas nepataikys. Įprastai už tai tenka susimokėti. Mes koncentruojamės į tris krepšininkus, kurie atlieka daugiausiai tritaškių. Tai – Jaysonas Grangeris, Rokas Giedraitis ir Vanja Marinkovičius. Taip pat Simone Fontecchio yra nenuspėjamas prie tritaškio linijos. Negalime jiems leisti užsidegti.“

Anot J. Zdovco, pagrindinis „Baskonia“ žaidėjas yra Jaysonas Grangeris, renkantis po 7,3 taško ir 4 rezultatyvius perdavimus.

„Wade'as Baldwinas yra nenuspėjamas, niekada nežinosi, kaip jis sužais, kokias turės rungtynes. Grangeris yra labai svarbus, man jis atrodo kaip geriausias „Baskonia“ žaidėjas. Jeigu jis žaidžia gerai, tuomet kontroliuoja komandą, o dėl to kiti krepšininkai tampa geresniais. Jis yra patyręs ir būtinai turime jam skirti didelį spaudimą“, – pažymėjo J. Zdovcas.

Visgi svarbiausia bus parodyti kietumą gynyboje, mano J. Zdovcas.

„Paskutiniu metu daug kalbame apie gynybą. Turime būti fiziški, stiprūs. Jeigu lygintume pastarąsias trejas rungtynes, tai mače su „Barcelona“ neparodėme to paties lygio, vėlavome, nebuvome pasiruošę, buvome per minkšti. Taip žaidžiant Eurolygoje neturime šansų. Tikiuosi, kad žaisime taip pat, kaip pastaruosius du mačus namuose. Turime spausti visus penkis varžovų krepšininkus“, – kalbėjo J. Zdovcas.

Dar vieną Eurolygos dvikovą praleis Nielsas Giffey, kuriam lapkričio 19 dieną buvo nustatytas COVID-19 virusas. Taip pat nežais traumuoti Paulius Jankūnas ir Joffrey Lauvergne'as.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS