Italijos krepšininkai taip pat žais Rio de Žaneiro olimpiados atrankos turnyre | Diena.lt

ITALIJOS KREPŠININKAI TAIP PAT ŽAIS RIO DE ŽANEIRO OLIMPIADOS ATRANKOS TURNYRE

  • 0

Prancūzijoje vykstančių Europos vyrų krepšinio pirmenybių atkrintamųjų varžybų antrosiose turnyro dėl 5-8 vietų pusfinalio rungtynėse Italijos komanda 85:70 (21:21, 21:16, 32:17, 11:16) nugalėjo Čekijos rinktinę ir, užsitikrinusi penktą vietą, taip pat užsitikrino vieną iš kelialapių į Rio de Žaneiro olimpiados atrankos turnyrą.

21 tašku prie pergalės prisidėjo Andrea Bargnianis, po 15 - Alessandro Gentile ir Danilo Galinaris, 12 - Marco Belinellis.

Pralaimėjusiųjų gretose dvigubu dubliu išsiskyrė Janas Vesely'as - 26 taškai ir 12 atkovotų kamuolių.

12 taškų į italų krepšį įmetė Tomašas Satoransky's, 8 - Blake'as Schilbas.

Pirmajame šio turnyro pusfinalio mmaače Graikijos krepšininkai 97:90 (17:24, 20:20, 23:17, 37:29) nugalėjo Latvijos komandą ir, taip pat užsitikrinusi penktą vietą, iškovojo kellapį į 2016 metų olimpinį atrankos turnyrą.

Nesėkmes patyrusios Latvijos ir Čekijos ekipos penktadienį žais dėl septintosios vietos ir paskutinio kelialapio į olimpinių žaidynių atrankos turnyrą.

Pirmajame Europos pirmenybių pagrindinio pusfinalio mače dėl kelialapio į finalą ir tiesioginės vietos Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse ketvirtadienį žais čempionų titulus ginantys Prancūzijos krepšininkai bei praėjusių pirmenybių bronzos medalininkė Ispanijos rinktinė, o penktadienį antrosiose pusfinalio rungtynėse Europos vicečempionė Lietuvos rinktinė susitiks su Serbijos komanda.

Į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes pateks Senojo žemyno pirmenybių finalininkai, o 3-7 vietas užėmusios komandos dalyvaus papildomuose olimpiniuose atrankos turnyruose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS