Italijos rinktinės puolėjas N.Melli: galvojame apie medalius | Diena.lt

ITALIJOS RINKTINĖS PUOLĖJAS N.MELLI: GALVOJAME APIE MEDALIUS

Rengdamiesi "EuroBasket" ketvirtinalio dvikovai su Lietuvos krepšininkais italai Luigi Datome ir Nicolo Melli pripažino, kad jų rinktinė galbūt nėra šio mačo favoritė, tačiau pabrėžė, kad dėl to nesijaudina.

"Neabejoju, kad mačas bus labai sunkus, tačiau ir gražus. Visos ketvirtfinalį pasiekusios komandos nusipelnė šio etapo. Jau dabar galėtume išvykti namo aukštai iškeltomis galvomis, tačiau puikiai suvokiame, kad galime dar kartą sudrebinti Europą. Ko gero, lietuviai – favoritai, tačiau mes įveikėme Rusiją, Turkiją, Graikiją, Ispaniją. Tad kodėl negalėtume mesti dar vieno iššūkio?" – kalbėjo šiemet vasarą Detroito "Pistons" marškinėlius užsivilkęs 25-erių 203 cm ūgio puolėjas L.Datome.

"Atvykome į Slovėniją galvodami tik apie pirmą šio turnyro etapą, o dabar mes – jau ketvirtfinalyje. Be to, įrodėme, kad atsilikdami nuo varžovų net dviženkliu skirtumu galime išplėšti pergalę. Į priekį einame mažais žingsneliais", – teigė 22-ejų 205 cm ūgio N.Melli.

– Kelialapis į 2014-ųjų pasaulio čempionatą. Ar toks yra pagrindinis jūsų rinktinės tikslas Slovėnijoje? – paklausėme N.Melli.

– Norėtume kitąmet pažaisti Ispanijoje, tačiau galvojame ir apie Europos čempionato medalius. Jei įveiktume lietuvius, iki šio tikslo tebūtų vienas žingsnis. Manau, kad turime pakankamai potencialo, nors mūsų gretose nėra penkių svarbių žaidėjų.

– Antrą turnyro etapą užbaigėte trečioje savo grupės vietoje, lietuviai finišavo antri. Ar tai reiškia, kad Lietuvos rinktinė – ketvirtfinalio favoritė?

– Sunku pasakyti. Pasirengti dvikovai su lietuviais turėjome dvi dienas. Jų pakako išsigydyti smulkias traumas, nusiteikti psichologiškai. Žinau, kad mūsų laukia labai rimtas egzaminas ir ką privalėsime padaryti. Pirmiausia – kovoti azartiškai, iš širdies.

– Koks jūsų komandos sėkmės receptas?

– Mūsų kolektyvas – jaunas ir išalkęs pergalių. Kai kam šis Europos čempionatas – įprastos varžybos, o keliems mano komandos draugams – svajonės išsipildymas, karjeros viršūnė. Tokiu atveju motyvacija gerai sužaisti – dar didesnė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS