Įvertinimai žalgiriečiams: M. Grigonio lyderystė ir solidi P. Jankūno gynyba | Diena.lt

ĮVERTINIMAI ŽALGIRIEČIAMS: M. GRIGONIO LYDERYSTĖ IR SOLIDI P. JANKŪNO GYNYBA

Kovingumą pademonstravęs Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje patyrė trečią nesėkmę paeiliui – namuose 78:87 nusileista Maskvos CSKA.

Rungtynių likimą nulėmė Willo Clyburno ir Mike'o Jameso individualus meistriškumas. Būtent pastarasis tapo mačo MVP – 27 taškai, 5 rezultatyvūs perdavimai ir 32 naudingumo balai per 26 minutes.

Kauniečių gretose ir toliau lyderystę demonstruoja Marius Grigonis – 19 taškų, 4 atkovoti kamuoliai, 7 išprovokuotos pražangos ir 24 naudingumo balai per 23 minutes.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių individualų pasirodymą mače su CSKA.

Marius Grigonis – 9,5 balo

24 min., 19 tšk. (0/2 dvit., 5/6 trit., 4/4 baud.), 4 atk. kam., 2 rez. perd., 2 kld., 4 praž., 7 išpr. praž., 24 naud. balai.

Nuostabiai žaidusiam M. Grigoniui dešimtuko negalime parašyti dėl dviejų priežasčių – poros nereikalingų pražangų trečiajame kėlinyje, privertusių jį ilgam atsisėsti ant atsarginių žaidėjų suolelio, bei paskutinių trijų minučių, kai Kauno klubo lyderis buvo visiškai atkirstas nuo kamuolio. Marius toliau išlaiko aukštą žaidimo lygį, yra neabejotinas komandos lyderis, gerai realizuoja metimus ir pretenduoja į elitinį 50-40-90 klubą (49 proc. dvit., 50 proc. trit., 100 proc. baud.).

Thomasas Walkupas – 8 balai

29 min., 10 tšk. (2/4 dvit., 2/5 trit.), 2 atk. kam., 7 rez. perd., 2 per. kam., 5 kld., 13 naud. balų.

Thomasas puikiai kūrė žaidimą greitose atakose, tačiau strigo pozicinėse. Kauniečiams jau ne pirmą kartą sezone yra sunku, kuomet nepavyksta apsiginti ir greitai pasileisti į puolimą – pozicinėse atakose dažnai trūksta gero judėjimo be kamuolio ir žaidimas tampa statiškas, o iš to – ir klaidos, kurių T. Walkupas prieš CSKA padarė 5. Vis dėlto amerikietis solidžiai dirbo gynyboje, užsiimdavo geras pozicijas tiek perimetre, tiek ir likęs prieš varžovų aukštaūgius, o taip pat išdaljo 7 rezultatyvius perdavimus.

Paulius Jankūnas – 7 balai

20 min., 2 tšk. (0/1 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), 6 atk. kam., 2 per. kam., 10 naud. balų.

Dvikovą pirmą kartą šį sezoną P.Jankūnas pradėjo starto penkete ir turėjo aiškią užduotį – prižiūrėti Tornikę Šengeliją. Su užduotimi kapitonas puikiai tvarkėsi ir stipriai prisidėjo prie to, jog žvaigždė iš Sakartvelo mačą baigtų su vos 3 naudingumo balais. Pats Paulius pelnė tik 2 taškus, tačiau surinko 10 naudingumo balų ir praleido daugiausiai minučių ant parketo šį sezoną – 20. Taip pat vieninteliai Jankio taškai buvo labai svarbūs, kuomet rungtynių pabaigoje jis pergudravo tą patį Šengeliją ir baudų metimais sumažino „Žalgirio“ deficitą iki minimumo.

Augustine'as Rubitas – 6,5 balo

11 min., 9 tšk. (3/4 dvit., 3/4 baud.), 0 atk. kam., 4 praž., 4 naud. balai.

A. Rubitas buvo efektyviausias „Žalgirio“ priekinės linijos ginklas puolime – krepšininkas baudė Nikolą Milutinovą pikenpopais, o taip pat išnaudojo pranašumą likęs prieš už save žemesnį varžovą. Taip pat amerikietis gynyboje yra mobiliausias priekinės linijos žaidėjas ir tikrai turėjo gerų epizodų ant perimetro, tačiau po krepšiu buvo sunku, ypatingai prižiūrint tą patį N. Milutinovą. Augustine'o žaidimo laiką stipriai apribojo greitai susirinktos pražangos.

Rokas Jokubaitis – 6,5 balo

21 min., 8 tšk. (3/5 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), 5 rez. perd., 4 kld., 7 naud. balai.

Rungtynės Rokui prasidėjo sunkiai – penki paeiliui praleisti Darruno Hilliardo taškai, pražanga puolime, netikslus perdavimas Joffrey Lauvergne'ui ir galiausiai – dar vienas D. Hilliardo tritaškis iš aikštelės krašto, žalgiriečiui užkliuvus už užtvaros. Vis dėlto vėliau Jokubaitis reabilitavosi ir drąsiai veržėsi į baudos aikštelę bei gerai skaitė žaidimą. Tiesa, rungtynių pabaigoje be penkių minučių 20-mečiui nepavyko gerai perskaityti situacijos ir viena iš paskutinių „Žalgirio“ atakų baigėsi ketvirtąja R. Jokubaičio klaida.

Nigelas Hayesas – 6 balai

27 min., 6 tšk. (0/1 dvit., 2/3 trit.), 3 atk. kam., 7 naud. balai.

N. Hayesas pirmą kartą rungtynių nepradėjo starto penkete ir ne veltui – jam buvo sunku situacijose prieš Šengeliją ir kartvelas kelis kartus laimėjo mikrodvikovas prieš žalgirietį. Vis dėlto Nigelo du tritaškiai antrajame kėlinyje sugrąžino „Žalgirį“ į rungtynes ir šiek tiek keista, jog vėliau N. Hayesui beveik nebuvo surasta progų išmesti kamuolį. Taip pat Nigelas pirmą kartą šį sezoną epizodiškai rungtyniavo trečiojo numerio pozicijoje, kur turėjo užduoti prižiūrėti W. Clyburną, bet tai truko labai trumpai, todėl sunku daryti išankstines išvadas.

Lukas Lekavičius – 6 balai

11 min., 4 tšk. (1/1 dvit., 2/2 baud.), 2 rez. perd., 0 kld., 8 naud. balai.

Visose statistikos grafose pas Luką – tik teigiami rodikliai ir iš dalies keista, jog jam ant parketo buvo atrasta tik 11 minučių. Taip, puolime daug progų draskyti varžovų gynybą Lekavičius neturėjo, tačiau ir neklydo. Žinoma, tiesioginiai oponentai antradienio vakarą Kaune lietuviui nebuvo parankūs ir galime prisiminti praleistą Jamesą į stipriąją pusę, bet iš kitos pusės, niekam nebuvo lengva tvarkytis su CSKA lyderiu.

Joffrey Lauvergne'as – 6 balai

19 min., 8 tšk. (4/8 dvit.), 4 atk. kam., 1 blk., 7 naud. balai.

Dvikovą J. Lauvergne'as pradėjo bandymu laužti ant ūselio N. Milutinovą ir tai nepasiteisino, o bendrai pirmoji mačo dalis prancūzui buvo labai blanki. Po pertraukos centras jau buvo žymiai aktyvesnis ir ne tik kelis kartus sėkmingai užbaigė atakas, bet ir turėjo gerų epizodų, kai blokavo D. Hilliardo metimą ir išmušė kamuolį W. Clyburnui. Tiesa, įsiminė ir tokie neigiami epizodai, kaip Nikita Kurbanovo blokas, bandant įdėti kamuiolį į krepšį, bei atsitraukimas į nežinia kur nuo Joelio Bolomboy, kas pasibaigė lengvais varžovo taškais.

Artūras Milaknis – 5,5 balo

17 min., 5 tšk. (1/1 dvit., 1/2 trit.), 4 atk. kam., 8 naud. balai.

CSKA neleido A. Milakniui laisvai judėti be kamuolio ir krepšininkui (be vieno metimo iš toli po handoffo) nesisekė atsilaisvinti. Krepšininkas ir pats atrodė šiek tiek vangesnis nei įprastai, o tam įtakos galėjo turėti prieš porą dienų LKL žaistos net 34 minutės. Asmeninėje gynyboje Artūras turėjo prižiūrėti W. Clyburną, kur visada ateidavo komandos draugo pagalba, o dėl jos „Žalgirio“ gynyba kelis kartus buvo sudraskyta.

Martinas Gebenas – 4 balai

9 min., 5 tšk. (1/2 dvit., 3/4 baud.), 3 atk. kam., 4 praž., 2 naud. balai.

Puolime Martinui porąsyk pavyko gerai sužaisti pikenrolą, tačiau jau ne pirmą kartą į akis krenta krepšininko gynyba. Aukštaūgis pats nespėja prieš varžovų pikenrolus ir arba juos praleidžia, arba stabdo pražangomis, kurių prieš CSKA per 9 minutes susirinko 4.

Steve'as Vasturia – 3 balai

13 min., 2 tšk. (0/1 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), 3 praž., -2 naud. balai.

Pirmajame kėlinyje S. Vasturia staigiai susirinko dvi pražangas, abi jos buvo padarytos individualioje gynyboje ir, jei viena buvo padaryta prieš metimą, tai už kitą varžovai stojo prie baudų metimo linijos. Vėliau krepšininko bėdos gynyboje nesibaigė: Šengelijos praėjimas veidu į krepšį ar pražanga prieš Danielį Hackettą, likus sekundei iki atakos pabaigos. Puolime taip pat krepšininkas neturėjo, ką pasiūlyti. Tai buvo eilinės rungtynės, po kurių kyla klausimas: ką komandai naudingo ilgoje perspektyvoje gali duoti Steve'as?

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS