J. Valančiūno „Grizzlies“ ekipai – ypatingai skaudus kirtis Niujorke | Diena.lt

J. VALANČIŪNO „GRIZZLIES“ EKIPAI – YPATINGAI SKAUDUS KIRTIS NIUJORKE

  • 0

Jono Valančiūno atstovaujamai „Memphis Grizzlies“ (26-24) ekipai – ypatingai skaudus kirtis Niujorke.

Beveik visą susitikimą ne tik pirmavusi, bet ir dominavusi komanda nesugebėjo „uždaryti“ rungtynių per pagrindinį laiką, o galiausiai po papildomos penkių minučių dramos 129:133 (35:23, 25:28, 30:32, 24:31, 15:19) sudėjo ginklus prieš ambicingąjį „New York Knicks“ (26-27) jaunimą.

Jau nuo pirmųjų žaidimo minučių rungtynių vadeles į savo rankas perėmę „grizliai“ greitai susikrovė dviženklį pranašumą ir nors varžovai atkarpomis grasindavo svečiams, Memfio klubas užtikrintai pirmavo viso susitikimo metu.

Ketvirtojo kėlinio viduryje po Graysono Alleno tritaškio „Grizzlies“ atitolo 13 taškų persvara (106:93) ir jau turėjo pergalę kišenėje, tačiau tuomet prasidėjo įspūdingas šeimininkų spurtas.

Likus 37 sek. rezultatas pirmą kartą nuo rungtynių pradžios, kuomet švieslentėje degė du nuliai, tapo lygus – 112:112.

Tuomet tik vieną baudos metimą realizavo Ja Morantas, tačiau svečiams pavyko apsiginti ir ekipą prie pergalės priartinti galėjo Jonas Valančiūnas, tačiau ir pastarojo ranka sykį sudrebėjo bei buvo realizuota tik viena bauda (114:112).

RJ Barrettas jau už kelių akimirkų rezultatą išlygino (114:114) ir ekipos patraukė į pratęsimą. Jo metu prie „Knicks“ lyderių – RJ Barretto ir Juliuso Randle'o – prisijungė ir Alecas Burksas, surinkęs 9 taškus ir svariai prisidėjęs prie įsimintinos Niujorko klubo pergalės namuose.

Įdomu tai, kad per pagrindinį rungtynių laiką „Knicks“ pirmavo vienintelį sykį pirmajame kėlinyje, kai rezultatas buvo 3:1.

J.Valančiūnas šiame mače buvo tarp „grizlių“ lyderių – per 35 min. pelnė net 20 taškų (7/10 dvit., 1/1 trit., 3/4 baud.), sugriebė 14 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 1 kamuolį perėmė ir blokavo 3 metimus.

Tai buvo jau 20-tasis mačas iš eilės, kuomet JV sugriebė 10 ir daugiau kamuolių. Pagal šį rodiklį uteniškiui šiame sezone stipriausioje planetos krepšinio lygoje neprilygsta niekas.

Lietuvis pagerino „Atlanta Hawks“ galiūnui Clintui Capelai (19) priklausiusį sezono rekordą.

Ja Morantas svečiams pelnė 26 taškus, Dillonas Brooksas – 23.

Iki šių rungtynių „Grizzlies“ buvo laimėję keturis sykius paeiliui. Naktį iš sekmadienio į pirmadienį Lietuvos laiku Tayloro Jenkinso kariaunos lauks mūšis su Domanto Sabonio „Indiana Pacers“.

Šiuo metu Memfio ekipa Vakarų konferencijoje užima aštuntąją vietą. „Knicks“ Rytuose taip pat yra aštunti.

„New York Knicks“: RJ Barrettas ir Immanuelis Quickley po 20, Alecas Burksas ir Derrickas Rose'as po 19, Julius Randle'as 15 (10 atk. kam., 11 rez. perd.), Elfridas Peytonas 12.

„Memphis Grizzlies“: Ja Morantas 26 (6 rez. perd.), Dillonas Brooksas 23, Jonas Valančiūnas 20 (14 atk. kam.), Desmondas Bane'as 16, Kyle'as Andersonas 15, Graysonas Allenas 10.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS