J. Valančiūno sutarties įvertinimai: lietuvio perspektyvos ir C. Parsonso atsiminimai | Diena.lt

J. VALANČIŪNO SUTARTIES ĮVERTINIMAI: LIETUVIO PERSPEKTYVOS IR C. PARSONSO ATSIMINIMAI

  • 0

Dar vieną sezoną galioti turėjusį kontraktą dėl naujos sutarties nutraukęs Jonas Valančiūnas Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) savo ateitį sutvirtino iki 2022-ųjų metų.

Lietuvos rinktinės centras su jį sezono viduryje per mainus priėmusia Memfio „Grizzlies“ sukirto rankomis dėl trejų metų trukmės ir 45 mln. JAV dolerių vertės kontrakto. Pagal senąjį, su kuriuo atvyko iš Toronto „Raptors“, jis artėjančiais metais būtų uždirbęs 17,6 mln. JAV dolerių.

Tinklalapis „BasketNews.lt“ pateikia JAV žurnalistų J. Valančiūno ir „Grizzlies“ sandorio vertinimus.

D.J. Fosteris, „The Ringer“: „Optimaliausias susitarimas su 82-ejų rungtynių žaidėju komandai, kuriai nereikia nerimauti apie persigrupavimą atkrintamosiose į žaidimą žemesniu penketu.

J. Valančiūnas praėjusį sezoną buvo 20-10 rodiklių vyrukas, o prie viso to, jam viso labo yra tik 27-eri.“

Vertinimas: A-

Zachas Harperis, „The Athletic“: „J. Valančiūnas lieka su labai gera ir komandai naudinga sutartimi. Jeigu per artimiausius trejus metus jis demonstruos panašų produktyvumą gaudamas 15 mln. JAV dolerių per sezoną, tai bus iš esmės visiškai priešinga patirtis, kokios mes tikėjomės iš kontrakto su Chandlerio Parsonso (2016 metais pasirašyta ketverių metų ir 96 mln. JAV dolerių sutartis). 

JV jungiasi prie jauno „Grizzlies“ branduolio, Jareno Jacksono ir Ja Moranto, su kuriais komanda bando kurti naują klubo identitetą. Memfio komandai tai – efektyvus ir produktyvus sprendimas išlaikyti J. Valančiūną šalia Jacksono centro pozicijoje, kurioje jis nuims spaudimą nuo jaunojo komandos draugo būdamas pagrindiniu vidurio puolėju. Tuo pačiu Jono laukia labai daug pikenrolo su Morantu ir lengvų taškų.“

Vertinimas: B+

Rohanas Nadkarni, „The Crossover“: „Ne itin ypatingas sandoris, tačiau J. Valančiūnas centro pozicijoje galės prisiimti minutes, mat „Grizzlies“ išgyvena sudėties persiformavimą. Lietuvis bus geras pikenrolo partneris Morantui, o ir puolėjo atlyginimas nėra toks didelis, jog taptų kliūtimi, jeigu „Grizzlies“ galiausiai nuspręstų ieškoti jaunesnio talento šioje pozicijoje. Jonas gali pasitarnauti kaip reikiama mainų dalis komandai, ieškančiai ir besiremančia tokiais centrais.“

Vertinimas: B

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS