J. Zdovcas: žaidėme kietai, bet nepakankamai protingai, kad laimėtume | Diena.lt

J. ZDOVCAS: ŽAIDĖME KIETAI, BET NEPAKANKAMAI PROTINGAI, KAD LAIMĖTUME

Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje išlieka neiškovojęs nė vienos pergalės, o vyriausiasis treneris Jure Zdovcas po nesėkmės prieš Miuncheno „Bayern“ išreiškė džiaugsmą dėl auklėtinių atsidavimo, bet pripažino, jog darbo įdėti dar tikrai reiks.

„Sveikinimai Trinchieri ir „Bayern“. Žinojome, kad bus sunkios rungtynės, abi komandos stengėsi iškovoti pirmąją pergalę, – po rungtynių sakė Zdovcas. – Žaidėme kietai, bet nepakankamai protingai, jog laimėtume. Vis dėlto neturiu blogų žodžių žaidėjams.“

„Mes stengėmės. Galbūt pabaigoje buvo juntamas skirtumas. Jie turėjo sugrįžusi Lučičių, kuris yra labai svarbus žaidėjas. Su visa savo patirtimi, gudrybėmis ir vaidyba. Mes taip pat žaidėme drąsiai.

Turėjome išnaudoti visus krepšininkus. Galbūt turėjome tikėti savimi dar labiau, tačiau smulkūs dalykai nusprendė rungtynes, kurie, deja, buvo jų pusėje“, – pridėjo specialistas.

– Kaip manote, kokie buvo tie smulkūs dalykai?

– Minėjau Lučičių. Jis turi patirties, kaip provokuoti pražangas, o mes patirties, kaip su tuo tvarkytis, neturime. Kai Joshas Nebo padarė pražangą (puolime)... Tokios gudrybės arba Lučičiaus išprovokuota bauda ties tritaškiu... Toks jau tas krepšinis. Galbūt galėjome būti kiek protingesni puolime, įvykdyti, ką nubrėžiau per minutės pertraukėlę.

Dabar rungtynės baigėsi ir neieškau pasiteisinimų. Visi žaidė kietai ir stengėsi, bet pabaigoje, deja, pralaimėjome.

– Kokius pakeitimus gynyboje atlikote?

– Šiandien nebuvau patenkintas close-out situacijose. Neturime pakankamai greitai horizontaliai judančių žaidėjų, bet mes nedarome to pakankamai drąsiai. Tai – komandinė gynyba, tačiau Eurolygoje gynyba 1 prieš 1 taip pat yra svarbi.

Žinome, kad kai kurie žaidėjai nenori perduoti kamuolio, tačiau jeigy besiginantis žaidėjas nėra agresyvus, kiti nežino, kaip jam paduoti. Turime ties tuo dirbti, tačiau turite suprasti, kad turėjome tik vieną pilną treniruotę.

Turiu 9 žaidėjus rotacijoje, jie yra pavargę ir neturėjome daug laiko korekcijoms. Mes gynyboje atrodėme gerai 20-25 minutes, tačiau ji yra reikalinga visas 40.

– Ar Blaževičius savo žaidimu užsidirbo daugiau minučių?

– Marekas yra jaunas žaidėjas, jis daug dirba. Iš jo buvusio tikimasi trečio vidurio puolėjo vaidmuo, tad viskas, ką jis daro yra gerai. Vis tik manau, kad jis dar nėra pakankamai geras Eurolygai, jeigu nori laimėti, nes žaisti ir laimėti yra du skirtingi dalykai.

Mes tikime juo, tačiau jis turi dirbti ir turi save įrodyti treniruotėse bei LKL pirmenybėse.

– Kaip planus pakeitė Mudiay situacija, kuomet prieš pat rungtynes paaiškėjo, kad jis nežais?

– Jeigu stebite Eurolygą, dauguma komandų visada gynyboje keičiasi ginamaisiais. Mes šiandien tai irgi išbandėme, tačiau neturėjome daug laiko treniruotėms.

Nesikeitėme ginamaisiais daug, bet bandėme tai daryti, nes mums reikia tai gerinti, tačiau tuo pačiu privalome šlifuoti ir puolimą. Dirbame ties tuo. Tikriausiai pastebėjote, kad puolime prieš switch-all gynybą jau atrodėme geriau nei mače su „Olympiakos“.

Be abejo, Emmanuelis yra labai svarbus žaidėjas mums. Jis čia buvo pasikviestas kaip pagrindinis krepšininkas. Jis savyje turi meistriškumo, tačiau jam reikia prisitaikyti prie Eurolygos intensyvumo, agresyvumo.

– Lekavičius žaidė visą ketvirtą kėlinį. Ar ant suolelio nebuvo kitų pasirinkimų?

– Taip, be abejo, turėtume rotuoti žaidėjus. Pirmas dalykas, kurį darau pasibaigus rungtynėms, klausiu savęs, ką buvo galima padaryti geriau. Kokius sprendimus, rizikas priėmiau.

Kai rungtynės persikelia į lemiamus momentus, mes juo tikime. Ar tai gerai, ar blogai – spręsite jūs (žurnalistai) arba sirgaliai.

– Pirmąją pusę iš antrųjų šansų pelnėte 15 taškų. Ar tai buvo akcentas prieš rungtynes?

– Tai dalis krepšinio, specialiai tam nesiruošėme, tačiau išmokyti žaidėjus kovoti dėl kamuolių puolime yra sunku. Ulanovas tai turi savo charakteryje. Tyleris Cavanaugh taip pat turi šią savybę. Be abejo, tai buvo viena priežasčių, kodėl pelnėme tiek taškų antraisiais šansais.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

anupras

Kol Žalgirio didžiavyriai galando kirvius, kalavijus aštrius, Lukas nedidukas rinko taškus...

pernai

paskutinėje vietoje įsitvirtino Chimki, nes tiems nebuvo mokamas atlyginimas, šiemet tai vyksta su Žalgiriu, nes niekam tikusi klubo vadovybė, visu pirma Motiejūnas

kaip zaidejas

zdovcas gal ir neblogas buvo,bet kaip treneris....kaip brazys su krapiku
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS