Jaunimas neprilygo lygos veteranams | Diena.lt

JAUNIMAS NEPRILYGO LYGOS VETERANAMS

Jaunieji Kauno „Žalgirio-2“ krepšininkai, besirengiantys kitą savaitę startuosiančiam Eurolygos jaunimo atrankos turnyrui, buksuoja Nacionalinės krepšinio lygos (NKL-Vikinglotto) čempionate. Kauniečiai antrojo pagal pajėgumą šalies krepšinio turnyro pirmenybėse pralaimėjo jau trečią mačą iš eilės.

Arvydo Gronskio auklėtiniai vakar namuose 64:86 nepasipriešino vienam turnyro lyderių  „Šilutės“ klubui. Kur kas labiau patyrę šilutiškiai savo dantis parodė jau pirmosiomis rungtynių minutėmis, kai tuoj pat įgijo dviženklį pranašumą 21:11. Buvusio Kauno „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės puolėjo Simono Serapino vedami svečiai toliau nepaliko šansų varžovams, nors mačo pabaigoje šie ir bandė tirpdyti skirtumą. Nugalėtojams 37 metų 197 cm ūgio S.Serapinas per 24 minutes pelnė 24 taškus. Taikliarankis snaiperis pataikė 1/1 dvitaškių, 6/10 tritaškių ir 4/6 baudos metimų. Jis taip pat perėmė du kamuolius, tiek pat kartų pažeidė taisykles ir kartą suklydo. Tiek pat taškų pelnė ir legionierius iš Jungtinių Valstijų Omaras Alstonas. Šis puolėjas atkovojo ir 8 kamuolius bei surinko net 32 naudingumo balus. Nugalėtojams kitas amerikietis Byronas Sanfordas įmetė 11 taškų.

Naudingu žaidimu pasižymėjo ir kitas „Šilutės“ veteranas Linas Lekavičius. 35 metų gynėjas, dabartinio žalgiriečio Luko Lekavičiaus brolis, nepelnė nė taško, bet vis tiek sugebėjo surinkti 19 naudingumo balų. Tokius aukštus rodiklius gynėjui lėmė 10 atliktų rezultatyvių perdavimų, po 6 atkovotus ir perimtus kamuolius.

Šeimininkams daugiausia taškų pelnė: Karolis Babušis 11, Erikas Venskus 9 (7 atk. kam.), Dominykas Stenionis (5 kld.), Laurynas Vaištaras ir Giedrius Bergaudas po 8. Estas Kerras Kriisa, neseniai grįžęs į NKL iš aukštesnės lygos (LKL), per 16 min. pelnė vos 2 taškus.

Šeštadienį kauniečių, kurių sąskaitoje 14 pergalių ir 16 pralaimėjimų, laukia akistata Marijampolėje su vietos „Sūduva-Mantinga“ (24 pergalės ir 5 pralaimėjimai).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS