Jaunimo vaikinų krepšinio rinktinės laukia karšta vasara | Diena.lt

JAUNIMO VAIKINŲ KREPŠINIO RINKTINĖS LAUKIA KARŠTA VASARA

  • 0

"Visi žaidėjai – sveiki, nė vienas neatsisakė atstovauti Lietuvai", – pabrėžė jaunimo (iki 19 metų) vaikinų krepšinio rinktinės, dalyvausiančios pasaulio čempionate, strategas Gediminas Petrauskas.

Žais Latvijoje

Mūsų šalies devyniolikmečiai liepos 3–11 d. rungtyniaus Latvijoje, Daugpilio ir Rygos miestuose.

Lietuviai A grupėje išmėgins jėgas su Kanados, Japonijos ir Senegalo komandomis.

Į kitą etapą – aštuntfinalį – pateks visos keturios ekipos ir varžysis su B grupės dalyviais – Puerto Riko, Irano, Serbijos arba Latvijos krepšininkais.

C grupėje rungtyniaus Argentinos, Prancūzijos, Pietų Korėjos ir Ispanijos rinktinės, D – Turkijos, Malio, Australijos ir JAV komandos.

2019-aisiais šios amžiaus grupės pasaulio čempionais tapo amerikiečiai. 2011 m. triumfavo Lietuvos rinktinė. Be to, 2003-iaisiais mūsiškiai iškovojo sidabrą, o 2013-aisiais – bronzą.

Planas sudėliotas

Į treniruočių stovyklą, kuri prasidės birželio 1-ąją Klaipėdoje, vyriausiasis treneris G. Petrauskas pakvietė šešiolika krepšininkų.

Esame patenkinti, kad žaisime draugiškus mačus su JAV ir kitais stipriais varžovais.

"Kandidatų sąrašas keitėsi paaiškėjus, kad nevyks kiti jaunių ir jaunimo čempionatai. Tai leido pasirinkti žaidėjus ir iš jaunesnių amžiaus grupių, – sakė G. Petrauskas. – Pasiruošimo planas – treniruočių stovyklos ir kontrolinės rungtynės – jau sudėliotas. Esame patenkinti, kad žaisime draugiškus mačus su JAV ir kitais stipriais varžovais. Šiek tiek nesklandumų yra dėl to, kad keli krepšininkai gali vėluoti dėl užsitęsusių sezonų. Taip pat yra žaidėjų, kurie laikys brandos egzaminus, bet tie dalykai kontroliuojami."

Padedant Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Sporto medicinos klinikos profesoriui Laimonui Šiupšinskui, atlikti žaidėjų funkciniai testai. Į jų rezultatus atsižvelgęs rinktinės fizinio rengimo treneris Mantas Valčiukaitis parengė krepšininkams individualias užduotis, kurias jie turės atlikti iki treniruočių stovyklos.

Iškovojo medalius

2016-aisiais pasaulio jaunių (iki 17 metų) vaikinų krepšinio čempionate G. Petrausko vadovaujama Lietuvos rinktinė iškovojo bronzos medalius.

Lietuviai aštuntfinalyje 80:65 nugalėjo bendraamžius iš Egipto, ketvirtfinalyje 73:72 – prancūzus, tačiau pusfinalyje 70:98 nusileido būsimiems čempionams amerikiečiams. Mažajame finale mūsiškiai 81:63 privertė kapituliuoti ispanus.

Arnas Velička buvo išrinktas į simbolinį geriausių žaidėjų penketą.

2015-aisiais G. Petrausko treniruojama Lietuvos šešiolikmečių rinktinė tapo Europos vicečempione.

Rinktinė

Gynėjai, įžaidėjai: Dominykas Stenionis (ūgis 178 cm), Mantas Rubštavičius (198 cm), Liutauras Lelevičius (201 cm) ir Radvilas Kneižys (192 cm, visi – Kauno "Žalgiris-2"), Jokūbas Rubinas (186 cm, Vilniaus "Perlas-Energija"), Hubertas Pivorius (187 cm, K.Kolumbo koledžas, JAV), Augustas Marčiulionis (193 cm, Vilniaus "Rytas").

Puolėjai: Kasparas Jonauskas (200 cm, "Sacred Heart" universitetas, JAV), Matas Repšys (205 cm) ir Paulius Murauskas (204 cm, abu – "Žalgiris-2"), Edgaras Preibys (200 cm, Mažeikių "Ereliai"), Tautvilas Tubelis (200 cm) ir Ąžuolas Tubelis (211 cm, abu – Arizonos universitetas, JAV).

Vidurio puolėjai: Gabrielius Mažeika (205 cm, Klaipėdos "Neptūnas-Akvaservis"), Olegas Kojenecas (210 cm, Nebraskos universitetas, JAV), Rokas Jocius (208 cm, "Perlas-Energija").

Trenerių štabas: vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas (Pasvalio "Pieno žvaigždės"), treneriai Virginijus Sirvydis ir Mantas Valčiukaitis (abu – "Pieno žvaigždės"), Vaidas Pauliukėnas ("Šiauliai"), Donatas Velička (Kauno krepšinio akademija "Žalgiris").

GALERIJA

  • Gediminas Petrauskas: Pasiruošimo planas jau sudėliotas. Kontrolines rungtynes žaisime su JAV krepšininkais ir kitais stipriais varžovais.
Evaldo Šemioto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS