Jaunimui – šansas grąžinti skolą lyderiams | Diena.lt

JAUNIMUI – ŠANSAS GRĄŽINTI SKOLĄ LYDERIAMS

Nacionalinė krepšinio lyga (NKL) neketina atšaukti savo rungtynių savaitgalį, tačiau ragina sirgalius likti sąmoningais ir vengti rizikos faktorių. Vienas tokių – prasta savijauta, susijusi su peršalimo simptomais, čiauduliu, pakilusia temperatūra ir t.t.

Vienerios NKL rungtynės vyks Kaune, kur „Žalgiris-2“ komanda priims „Telšių“ ekipą. Ryčio Vaišvilos treniruojami žemaičiai vakar namuose įveikė kauniečius, tiesa, tik po atkaklios kovos 93:89. Mačo likimas išsisprendė tik paskutinėmis minutėmis. 38-ąją min. šeimininkai turėjo kiek saugesnę 6 taškų persvarą (91:85). Bet jaunimas, kaip jiems tampa įprasta, atsakė lemiamu šturmu. Iš pradžių Erikas Venskus pataikė dvi baudas, Kerras Krissa smeigė tritaškį ir jaunųjų žalgiriečių deficitą nukirpo iki 2 taškų (89:91). Likus žaisti 54 sekundes, „Telšių“ ekipos persvarą dvitaškiu padidino Ignas Razutis (93:89). Kauniečiai sėkmingo išpuolio nesurengė, o sėkmingai dėl atšokusių kamuolių puolime kovoję telšiškiai svečiams intrigos sugrąžinti neleido.

Kauniečių gretose naudingumu išsiskyrė Vitalijus Kozys, kurio sąskaitoje 15 taškų (2/4 dvit., 2/7 trit., 5/6 baud.), 7 atkovoti kamuoliai, du rezultatyvūs perdavimai, 3 klaidos ir iš viso surinkti 16 naudingumo balų. Puolėjas Erikas Venskus pridūrė 12 taškų (5 atk. kam.), Paulius Murauskas 10 (7 atk. kam.), Giedrius Bergaudas (5 atk. kam.) ir Justinas Ramanauskas po 7. Nugalėtojams naujokas  Rytis Biliartas per 18 aikštelėje praleistų minučių pelnė 20 taškų (7/10 dvit., 6/8 baud.), atkovojo 7 kamuolius, išdalijo 3 rezultatyvius perdavimus, vieną kamuolį perėmė, sykį suklydo ir iš viso surinko 27 naudingumo balus. Ignas Razutis pridūrė 15 taškų ir 7 rez. perd., Tomas Rimša 14, Ernestas Bružas ir Mindaugas Norkus po 12, Ovidijus Kaminskis 8.

Po šios pergalės telšiškiai kartu su Marijampolės „Sūduvos“ ekipa yra iškovoję po 29 pergales, patyrę po 6 nesėkmes ir dalijasi pirmąja vieta. „Žalgirio“ jaunimas su 18 laimėjimų yra penktas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS