Jubiliejinio LKL sezono link – skirtingais greičiais | Diena.lt

JUBILIEJINIO LKL SEZONO LINK – SKIRTINGAIS GREIČIAIS

  • 0

Iki Lietuvos krepšinio lygos (LKL) naujo sezono starto likus maždaug pusantro mėnesio, kai kurie klubai dar neturi nė vienos sutarties su žaidėjais.

V. Šeškus – be kariaunos

LKL sprendimu ateinantį jubiliejinį – 30-ąjį – čempionatą pradės dvylika komandų.

Jonavos „CBet“ jau žino, su kuo teks kautis ir Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) Europos taurės turnyro atrankos varžybose (jos numatytos rugsėjo 27–30 d.), tačiau kol kas nėra oficialios informacijos, kas sudarys kariauną, kurią ves į mūšius vyriausiasis treneris Virginijus Šeškus.

Sirgaliai socialiniuose tinkluose vis dažniau teiraujasi Jonavos klubo vadovų, ar bus naujienų apie žaidėjus.

Švarus ir būsimos Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ sudėties lapas.

Nuo 8 iki 11 krepšininkų jau yra subūrę Vilniaus „Rytas“, Kauno „Žalgiris“, Panevėžio „Lietkabelis“, „Šiauliai“, Klaipėdos „Neptūnas“, Kėdainių „Nevėžis-Optibet“.

Žaidėjų penketuką turi ir Vilniaus „Wolves“ – naujasis sostinės klubas, stratego pareigas patikėjęs Rimui Kurtinaičiui: jis yra sukirtęs rankomis su Kristupu Žemaičiu, Adu Juškevičiumi, Arnu Beručka, Eigirdu Žukausku ir Regimantu Miniotu.

 

Sukasi gyvenimo ratas

„Krepšinį pradėjau žaisti lietuvių bendruomenės salėje, kuri buvo netoli mano miesto, Misisogoje. Pamiršau, kas man padovanojo sportinius marškinėlius, bet tai buvo „Žalgirio“ marškinėliai su 11 numeriu. Įdomu, kaip sukasi gyvenimo ratas“, – sakė žalgiriečiu tapęs Ignas Brazdeikis.

Po pertraukos LKL duris pravers vengrai: 26-erių 211 cm ūgio Gyorgy Golomanas ir 27-erių 194 cm ūgio Benedekas Varadis.

Niujorko „Knicks“, Filadelfijos „76ers“, Orlando „Magic“ ekipoms atstovavęs krepšininkas su „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu Kaziu Maksvyčiu jau susipažino Lietuvos rinktinėje.

„Mane jis mato kaip žmogų, kuris gali kurti žaidimą ir situacijas sau ir kitiems, kuris aikštėje daro daug dalykų. Treneris tikisi, kad parodysiu savo universalumą ir gynyboje, manau, kad tai – labai svarbu. Noriu daugeliui įrodyti, kad galiu aukštu lygiu gintis keliose pozicijose. Noriu kovingumą ir energiją kiekvieną dieną atsinešti į treniruotes“, – interviu tinklalaidei #ŽalgirisOnAir+ kalbėjo 23-ejų 201 cm ūgio žaidėjas.

Kaune gimęs, bet Kanadoje užaugęs I.Brazdeikis – vienas iš „Žalgirio“ naujokų (kiti – Keenanas Evansas, Rolandas Šmitas, Arnas Butkevičius ir Laurynas Birutis).

Po pertraukos LKL duris pravers vengrai: „Lietkabelio“ gretose – 26-erių 211 cm ūgio Gyorgy Golomanas, „Ryto“ rikiuotėje – 27-erių 194 cm ūgio Benedekas Varadis.

Istorija: I. Brazdeikis papasakojo, kad pirmieji jo krepšinio marškinėliai buvo žalgirietiški, su 11 numeriu / ltu.basketball nuotr.

Ataskaitos – su naujove

Pokyčiai LKL valdyboje Alytaus „Dzūkijai“ atstovavusį Tomą Pačėsą pakeitė „Wolves“ prezidentas Rimantas Kaukėnas.

Kartu su jais valdyboje – Paulius Motiejūnas („Žalgiris“), Darius Gudelis („Rytas“), Sigitas Ambrazevičius („Neptūnas“), Alvydas Bieliauskas („Lietkabelis“), Artūras Nacickas („Šiauliai“), Rimantas Endrijaitis („Pieno žvaigždės“), Žydrūnas Urbonas (Utenos „Juventus“), Vytenis Gulbinas („Nevėžis-Optibet“), Žilvinas Gasiūnas (Prienų „Labas GAS“), Vaidas Vaškevičius („CBet“) ir LKL prezidentas Remigijus Milašius.

Patvirtinta 2022–2023 m. sezono LKL drausmės komisija, ją sudarys: R.Endrijaitis, Ž.Urbonas, V.Vaškevičius, „Lietkabelio“ direktorius Martynas Purlys ir LKL partnerio teisininkų kontoros „Cobalt“ teisininkas Žygintas Voronavičius.

Už teisėjų skyrimą darbui per rungtynes bus atsakinga trijų asmenų LKL ekspertų grupė, o LKL klubams bus teikiamos naujos formos rungtynių ataskaitos, kurių viena sudedamųjų dalių bus pačių klubų pateiktų akcentuotinų epizodų teisėjavimo vaizdo situacijų analizė.

LKL teisėjų departamentą sudarys LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis, Lietuvos krepšinio lygos teisėjavimo ekspertai Kęstutis Pilipauskas ir Romualdas Brazauskas.

GALERIJA

  • Istorija: I. Brazdeikis papasakojo, kad pirmieji jo krepšinio marškinėliai buvo žalgirietiški, su 11 numeriu.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS