Dramatiška atomazga išgelbėjo „Žalgirį“ | Diena.lt

DRAMATIŠKA ATOMAZGA IŠGELBĖJO „ŽALGIRĮ“

„Reikia šiek tiek atgaivinti kūnus ir protą bei ruoštis kitam mūšiui sekmadienį“, - dėstė Andrea Trinchieri. Jo diriguojamas Kauno „Žalgiris“ galiausiai laimėjo trilerį Panevėžyje ir šio miesto klubą nustūmė ant bedugnės krašto.

Žalgiriečiai 90:89 pranoko Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ir pusfinalio serijoje iki trijų pergalių jau pirmauja 2:0.

Šįkart panevėžiečiai neleido varžovams galingai startuoti. Gedimino Oreliko besitęsiančios tritaškių serijos užkurta šeimininkų komanda pirmojo ketvirčio antroje pusėje išsiveržė į priekį ir po dešimties minučių pirmavo 22:16.

Netrukus „7bet-Lietkabelis“ jau pirmavo dviženkliu skirtumu (30:19), tačiau po vandens pertraukėlės žalgiriečiai atkuto ir pamažu artėjo prie varžovų, kol galiausiai prieš pertrauką Panevėžio ekipos pranašumas ištirpo iki minimumo – 39:38. Taškas į tašką ekipos ėjo ir antrajame, bei trečiajame ketvirtyje, kurio pabaigoje Edgaro Ulanovo 6 taškų atkarpa leido „Žalgiriui“ susikurti nedidelį atotrūkį (79:74).

Bet panevėžiečiai ir šioje padėtyje nesudėjo ginklų bei sulig Džordže Gagičiaus sukurta „2+1“ situacija priartėjo per vieną tašką (82:83), tuo pačiu eliminuojant penktą pražangą gavusį Lauryną Birutį. Keenanas Evansas tuomet smeigė labai svarbų tritaškį, tiksint paskutinei minutei – 86:82. Į tai savuoju tolimu metimu atsakė G. Orelikas – 85:86. Ilgą žalgiriečių ataką pataisytu metimu išgelbėjo Kevarrius Hayesas (88:85). D. Bičkauskis realizavo abi baudas (87:88), o kitoje aikštės pusėje pražanga puolime suteikė paskutinį šansą Panevėžio krepšininkams. Netaiklų Deivido Sirvydžio metimą pataisė Dž. Gagičius – 89:88. 5 sekundes lemiamam išpuoliui turėję svečiai kamuolį patikėjo K. Evansui, kurio tritaškis nelietė lanko, tačiau laiku ir vietoje atsidūręs K. Hayesas išplėšė pergalę savo dvitaškiu.

Jau sekmadienį serija sugrįžta į Kauną, kur Lietuvos čempionai galės užsitikrinti vietą didžiajame finale, o panevėžiečiai turės paskutinį šansą pratęsti seriją.

„7bet-Lietkabelis“: Deividas Sirvydis ir Gediminas Orelikas po 19, Džordže Gagičius 17, Dovis Bičkauskis 13, Gabrielius Maldūnas 9, Vytenis Lipkevičius 8.

„Žalgiris“: Keenanas Evansas 27, Laurynas Birutis ir Lukas Lekavičius po 14, Edgaras Ulanovas 13, Kevarrius Hayesas 8, Brady Manekas 7.

„Varžovai žaidė gerai ir pataikė sunkius metimus, bet grįžtame su svarbia pergale. Vijomės priešininkus, kentėjome, nežibėjome. Tai yra didelis „Lietkabelio“ nuopelnas. Panevėžiečiai žaidė fiziškai, pataikė metimus ir neleido mums būti žaidimo ritme. Paskutiniajame ketvirtyje suradome tinkamą nusiteikimą ir laimėjome svarbias rungtynes. Sunku žaisti prieš komandą, kuri kovoja su tokiu pasitikėjimu. Sirvydis sumetė metimus, Gagičius atrodė galingai. Vis tik laimėjome dėl to puolime atkovoto kamuolio“, - sakė A. Trinchieri.

„Žaidėme geras rungtynes, bet to nebuvo gana. Stengsimės būti geresni. Pralaimėjome ne dėl varžovų metimo, o dėl neužfiksuotos pražangos“, - piktinosi „Lietkabelio“ vairininkas Nenadas Čanakas.

GALERIJA

  • Dramatiška atomazga išgelbėjo „Žalgirį“
  • Dramatiška atomazga išgelbėjo „Žalgirį“
  • Dramatiška atomazga išgelbėjo „Žalgirį“
  • Dramatiška atomazga išgelbėjo „Žalgirį“
zalgiris.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

IŠVADA

ŽALGIRIS, 1.stipresnis,2.megsta daryti žioplas baudas metimo metu,3. heisa rubineje reiketu gerai atspardyti [ ne rasistiniu pagrindu ] už dvi grubias klaidas rungtyniu gale ir...už kaunieciu pralaimejima [ faktiškai ] bei ...teiseju agalba, pergale, 4. už ka suspenduotam teisejui [ "nepamatusiam" heiso pražangos ] žalgirieciai ...turi padengti "prastovos" išlaidas bei sumoketi jam premija užpergale.Ir galiausiai 5. kaunieciai turi patarti, pamokyti ta juodi gintis be pražangu arti krepšio, kas jiems gali kainuoti medalius ir...nukenteti nuo Ryto, kuris dabar [ kai rašau ] pirmauja prieš Vilkus 17 tašku po dvieju keliniu.Žaidžia labai gražiai [8 iš 11 tritaškiu jau isude...] LIETKABELIS 1. mažiau grubumo,2. mažiau vaidybos,3. mažiau serbiškumo ir 4. toliau gero žaidimo bei duoti kova atsipalaidavusiems [ išskyrus Lekaviciu ir dar viena, kita...] kaunieciams

Egis>pilkei

Panevėžio "akrobatų", advokate, jei ir buvo K.Hayeso pražanga paskutinėj "Žalgirio" atakoj, tai tuomet turėjo skyrt ir pražangą prieš L.Lekavičių, kai buvo išstumtas su kamuoliu iš aikštelės, tuomet L..Lekavičius likus 5 sek. tarkim sumestų abi baudas persvertų rezultatą vienu tašku ir "akrobatam" iš Panevėžio būtų vėl galimybė bandyt laimę iš naujo. Galų gale reikėtų "lietkabelio" cirkininkam baigt cirkintis su tais griuvinėjimais ir skrydžiais po kiekvieno menkiausio kontakto, kitu atveju tokios rungtynių pabaigos ne tų cirkininkų naudai gali pasikartot dar ne kartą, nes jau ir teisėjam nebeaišku kada ištikrųjų stumteli žaidėją, o kada jis suvaidina stumtelėjimą.

Anonimas

taip ,kaunieciai stipresni, bet ir jie kartais chaltura varo.sakykim ir Ule,ir Heisas, ir Birkutis,ir trisdesimt trys...besigindami prieš atakuojanti ir jau metanti, matydami jog ...imes, vis tiek daro žiopla bauda,liesdami atakuojancio ranka...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS