K. Maksvytis paskelbė rinktinės dvyliktuką Europos krepšinio čempionatui | Diena.lt

K. MAKSVYTIS PASKELBĖ RINKTINĖS DVYLIKTUKĄ EUROPOS KREPŠINIO ČEMPIONATUI

Kazys Maksvytis pasirinko galutinę Lietuvos rinktinės sudėtį artėjančiam Europos krepšinio čempionatui.

Štabas po šeštadienio rungtynių su Juodkalnija atsisveikino su paskutiniu kandidatu Gyčiu Masiuliu. Jį dvyliktuke pakeitė po smulkios traumos atsigavęs Eigirdas Žukauskas.

„Padėkojome Gyčiui Masiuliui, – kalbą pradėjo Maksvytis. – Ilgai svarstėme, bet nusprendėme, kad turime vežtis tuos žaidėjus, kurie per visą pasiruošimą žaidė stabiliau ir kurie labiau nusipelnė to. 

Šiuo atveju Mindaugas Kuzminskas įsiliejo labai gerai po traumos. Martynas Echodas per visą pasiruošimo ciklą įrodinėjo, kad gali žaisti kietai ir dar pridėti. Tas pats Eigirdas, nežiūrint į šiandienos rungtynes, pasirengimo cikle atrodė geriau. Labai gaila, visi trylika yra verti, bet reikėjo pasirinkti kažką.“

Galutinis dvyliktukas

Gynėjai: Rokas Jokubaitis, Lukas Lekavičius, Kristupas Žemaitis, Marius Grigonis, Rokas Giedraitis.

Puolėjai: Ignas Brazdeikis, Arnas Butkevičius, Mindaugas Kuzminskas, Eigirdas Žukauskas.

Centrai: Jonas Valančiūnas (kapitonas), Domantas Sabonis, Martynas Echodas.

Lietuva pasiruošimą Europos čempionatui užbaigė pergalingai, Kaune atrankos į 2023 m. pasaulio čempionatą mače 90:73 įveikdama Juodkalniją.

Masiulis rungtyniavo šešiuose kontroliniuose mačuose, per kuriuos vidutiniškai žaidė po 14 minučių, pelnė po 2,7 taško ir atkovojo po 2,7 kamuolio. Vilniaus „Ryto“ naujokas taip pat dalyvavo rinktinės stovykloje vasaros pradžioje.

Maksvyčio auklėtiniai iki Senojo žemyno turnyro laimėjo septynerias draugiškas rungtynes ir du oficialius kvalifikacijos mačus su Vengrija ir Juodkalnija.

Lietuviai kitos savaitės pradžioje vyks į Kelną, kur ketvirtadienį stos į Europos čempionato pirmąjį susitikimą su Slovėnija.

Šeštadienį laukia rungtynės su Prancūzija, sekmadienį – su šeimininke Vokietija. Rugsėjo 6 dieną – mačas su Vengrija, o rugsėjo 7 d. – su Bosnija ir Hercegovina.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kaunietis

įsižiūrejus į paskutines varžybas, matyti jog Jokūbaitis visai nesigina, kai ir dar kai kurie. Grigonis labai koliojasi ir su teisejais ir draugais, kaip ir kai kurie kiti. Baudu mesti nemoka dauguma, kaip ir gintis. nekaip kovojama del kamuoliu... Slovenus nugalejo makedonai,o prancuzus vokiečiai [ ar atbulai ? ] TAIP KAD IR MES TURIME JIEMS PAKRAUTI

Edmundas

Motiejūno ,o ne Motejuno nėra todėl , kad jo žaidimo lygis netenkina komandos siekių .

Ww

Kodel Motejuno nera?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS