K. Naruševičius: džiaugiamės, kad pavyko išsaugoti komandos branduolį | Diena.lt

K. NARUŠEVIČIUS: DŽIAUGIAMĖS, KAD PAVYKO IŠSAUGOTI KOMANDOS BRANDUOLĮ

  • 0

Praėjusio sezono Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finalo ketverto dalyvė Jonavos komanda tęsia pasiruošimą ir komplektacijos darbus 2016-2017 m. sezono kovoms.

„Džiaugiamės, jog mums pavyko išsaugoti absoliučią daugumą praėjusio sezono krepšininkų, - apie tarpsezonio sudėties būrimo darbus kalbėjo vyriausiasis jonaviečių treneris Kęstutis Naruševičius. – Žinoma, aukštaūgio Henriko Vorotnikovo netektis yra didžiulė ir tai gali atsiliepti sezono eigoje. Tiesa, komandos priekinę liniją papildė Vytautas Pikalavičius ir Arvydas Kačinas. Vytautą puikiai žinome, jis jau yra rungtyniavęs Jonavoje, o A.Kačiną pažįstu asmeniškai. Šis žaidėjas palieka nebloga įspūdį.“

Vienas praėjusio sezono lyderių H.Vorotnikovas (12,7 tšk., 5,6 atk. kam.) išvyko rungtyniauti į ketvirtąją Prancūzijos lygą. Komandą dėl šeimyninių priežasčių paliko ir Vytautas Kružikas (5,5 tšk.).  

Ilgamečių Jonavos klubo žaidėjo vietą užims komandos naujokai – 26 m. 197 cm ūgio Vytautas Pikalavičius, rungtyniavęs Jonavoje antroje 2014-2015 m. sezono dalyje. Krepšininkas praėjusį sezoną žaidė „Mažeikių“ ekipoje NKL pirmenybėse. Žaidėjas pelnydavo po 6,9 taško ir atkovodavo po 7 kamuolius.

Kartu su V.Pikalavičiumi prie ekipos aukštaūgių grandies prisijungė ir Klaipėdos LCC komandoje praėjusiame sezone rungtyniavęs 23 m. 206 cm ūgio vidurio puolėjas Arvydas Kačinas. Uostamiesčio komandoje RKL pirmenybėse žaidėjas įmesdavo 9,3 taško ir atkovodavo 7,4 kamuolio.

Po derybų NKL finalo ketverto dalyviai pratęsė sutartį ir su praėjusiame sezone sužibėjusiu snaiperiu Ričardu Verbicku, kuris buvo sulaukęs pasiūlymų ir iš kitų ekipų. Krepšininkas praėjusiame sezone varžovų krepšį drebindavo taikliais tolimais metimais ir rinkdavo po 10,2 taško.

Komandos naujokų gretas papildė ir Vilniaus „Perlo-MRU“ komandoje 2015-2016 m. sezone rungtyniavęs 19-metis 197 cm ūgio puolėjas Mykolas Dieninis. Krepšininkas praėjusiame NKL sezone rinko po 3,9 taško ir atkovodavo po 2,6 kamuolio.

„Prisijungę komandos naujokai, tikimės, padės mums žaisti mobilesnį krepšinį. Neturime snaiperių pertekliaus komandoje, todėl labai smagu, jog pavyko ir naujajame sezone išlaikyti mūsų metiką R.Verbicką. Tai be abejo, sustiprins mūsų perimetro liniją. Be to, laukiame po traumos atsigaunančių Raimundo Žuklevičiaus ir Vladislovo Razumnovo. Pastarasis krepšininkas sezono pradžią praleis mūsų dukterinėje komandoje RKL pirmenybėse, kur galės greičiau įgauti sportinę formą“, - kalbėjo K.Naruševičius.

Pokytis Jonavos komandos gretose įvyko ir trenerių štabe. Buvusį fizinio rengimo trenerį Marių Jasevičių pakeis Kauno raj. „ASU-Tornado“ (RKL) klube dirbęs Aurimas Bikuličius.

Vienas maloniausių sezono akcentų Jonavos krepšininkų, trenerių, klubo vadovybės bei, žinoma, visų sirgalių laukia šių metų pabaigoje. Būtent tuomet yra planuojamas naujosios Jonavos arenos atidarymas. Naujuose „namuose“ jonaviečiai žais visas NKL namų rungtynes.

„Džiugu net tik dėl naujosios arenos atidarymo, bet ir dėl viso miesto krepšinio bei viso sporto gerbėjų. Turėsime dar geresnes sąlygas treniruotis, žaisti krepšinį. Didesnė arena atvers galimybę didesniam Jonavos sirgalių būriui stebėti rungtynes, o mes žaisdami naujoje arenoje stengsimės demonstruoti dar geresnius rezultatus“, - tvirtino K.Naruševičius.

Vertindamas savo auklėtinių galimybes naujajame sezone, K.Naruševičius tikino, kad jo komanda sieks maksimalaus rezultato kiekvienose rungtynėse, o kalbėti apie konkrečius tikslus bus galima jau sezonui įsivažiavus.

„Niekada sezono pradžioje garsiai nesvarstome, kur žaisime sezono pabaigoje, ar ką turime būtinai pasiekti. Visada keliame aukščiausius tikslus artimiausiose rungtynėse ir norime būti konkurencingi visiems varžovams. Matome, kokią sudėtį buria kiti klubai, suprantame, jog naujajame NKL sezone laukia nemažai sunkių išbandymų. Jiems ir toliau ruošiamės“, - apie naujojo sezono tikslus kalbėjo K.Naruševičius.

Artimiausias išbandymas Jonavos ekipos laukia jau rugsėjo 14 dieną. Jonaviečiai Jonavos kūno kultūros ir sporto centre nuo 19 val. išmėgins jėgas su Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ klubu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS