Po pralaimėjimo žėrė priekaištus ir žaidėjams, ir teisėjams | Diena.lt

PO PRALAIMĖJIMO ŽĖRĖ PRIEKAIŠTUS IR ŽAIDĖJAMS, IR TEISĖJAMS

"Pabudome ir žaisti pradėjome tik antroje pusėje", - pripažino Kęstutis Kemzūra. Jo vadovaujami Vilniaus "Wolves" krepšininkai 73:78 neprilygo traumų išretintam Panevėžio „7bet-Lietkabeliui“. Panevėžiečiai su 9 pergalėmis sumažino atsilikimą nuo kurį laiką "Betsafe-LKL" čempionate pirmavusių "vilkų" iki dviejų laimėjimų.

Laimėjimas Vilniuje bet kuriai ekipai būtų suteikęs pranašumą tarpusavio konkurencijoje, jei kiti rodikliai būtų vienodi. Tai suprasdami panevėžiečiai iškart kibo į atlapus oponentams. Svečių nesustabdė net tai, jog jų gretose dėl ligos nerungtyniavo Vytenis Lipkevičius ir Paulius Valinskas, o pėdos traumą patyręs Martynas Varnas iš rotacijos iškrito penkioms savaitėms. Tiesa, ant parketo su „7bet-Lietkabelio“ marškinėliais pirmąsyk šį sezoną žengė pasveikęs Dovis Bičkauskis.

Pirmojo ketvirčio pabaigoje kiek nuotolo svečiai (23:16), tačiau jų pranašumas iki kėlinio sirenos kiek sumenko (23:20).

Antrasis ketvirtis priklausė „7bet-Lietkabeliui“, kurio atotrūkis greitai tapo dviženklis (33:23). Tritaškį su sirena pataikęs Deividas Sirvydis prieš pertrauką dar labiau padidino persvarą – 47:34.

Vaizdas ant parketo ėmė keistis trečiajame kėlinyje, kuomet šeimininkai palaipsniui tirpdė savo deficitą. Lemiamą dešimties minučių atkarpą vilniečiai pasitiko atsilikdami tik 55:59.

Netrukus buvo atstatyta lygybė (59:59), bet panevėžiečiai greitai susigrąžino trapų pranašumą (65:59). Kristupo Žemaičio tolimi metimai vėl artino Vilniaus komandą prie oponentų (67:69), tačiau tuo pačiu „vilkai“ dėl išnaudoto asmeninių pražangų limito neteko kelių žaidėjų – Jeffery Tayloro, Christiano Mekowulu ir Vitalijaus Kozio.

„Wolves“ neišgelbėjo solidus T. Thurmano pasirodymas – amerikietis pasižymėjo 13 taškų, 10 atkovotų kamuolių, 4 rezultatyvūs perdavimai ir 20 naudingumo balų. K. Žemaitis pridėjo 16 taškų ir 17 naudingumo balų.

„Vilkai“ šįkart jau sulaukė J. Tayloro ir Eigirdo Žukausko, tačiau savo ekipai padėti vis dar negali Rasheedas Sulaimonas.

„Wolves“: Kristupas Žemaitis 16, Tre'shawnas Thurmanas ir Christianas Mekowulu po 13, Regimantas Miniotas 11, Vitalijus Kozys 7, Jeffery Tayloras 6.

„7bet-Lietkabelis“: Deividas Sirvydis 25, Gediminas Orelikas 13, Dovis Bičkauskis 10, Džiugas Slavinskas 8, Nikola Popovičius ir Stefanas Birčevičius po 6.

"Žinojome, kad tai tritaškininkų komanda. Nesuprantu, kaip galima stovėti nuleidus rankas prieš D. Sirvydį. Davėme erdvės ir kitiems, prašokinėdavome. Nesilaikėme susitarimų, ypač pirmojoje pusėje", - sakė K. Kemzūra.

"Vilkų" treneris negailėjo ir priekaištų teisėjams, kurie jo žodžiais, priima nesuprantamus sprendimus.

"Gerbiu tuos vyrus, bet kartais man atrodo, kad jie reaguoja į kažkokį judesį. Aš jų gražiai klausiu. Tai gal ir taip buvo, bet kas man iš to? Aš jau tyliu ir niekada nieko nesakau. Niekada nesiskundžiu teisėjas, bet vyrai, palaukit. Švilpia, kas jiems atrodo, o paskui atsirink", - piktinosi K. Kemzūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

yhahaaa

menzura lopas

Kuba

Kemzūrai čia atpildas už šlykštų poelgį su Kurtinaičiu...doras žmogus taip nepasielgtų..

Sūduvis

Na ar kas galite paaiškinti kam prie LIETUVIŠKO pavadinimo LIETKABELIS prikabinama dar velniai žino koks priedėlis 7bet????????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS