Karjeros rekordus gerinęs E. Bendžius – LKL savaitės MVP | Diena.lt

KARJEROS REKORDUS GERINĘS E. BENDŽIUS – LKL SAVAITĖS MVP

  • 0

Naujojo sezono atidarymo vakarą dominavęs Vilniaus „Ryto“ kapitonas Eimantas Bendžius išrinktas pirmosios šio „Betsafe–LKL“ sezono savaitės MVP.

Namų dvikovoje su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ E. Bendžius pagerino asmeninius karjeros „Betsafe–LKL“ rezultatyvumo (24 taškai) ir naudingumo (31 naud. balas) rekordus bei padėjo savo komandai iškovoti pergalę 95:84.

Krepšininkas taip pat pademonstravo puikų taiklumą iš toli (5/7, 71 proc.) bei atkovojo 9 kamuolius.

Visoms komandoms sužaidus pirmojo turo rungtynes, E. Bendžius yra rezultatyviausias lygos krepšininkas.

Kartu su E. Bendžiumi pirmąjį savaitės naudingiausiųjų simbolinį penketuką sudaro žaidėjai, kurie dabartinėse savo komandose žaidžia pirmą sezoną: „Pieno žvaigždžių“ naujokas Johnas Gillonas, Klaipėdos „Neptūno“ atakų organizatorius Žygimantas Janavičius, Utenos „Juventus“ krašto puolėjas Ignas Vaitkus ir Martynas Sajus iš Panevėžio „Lietkabelio“.

Rungtynėse Vilniuje Gillonas pelnė 23 taškus (7/10 dvit., 3/6 trit.), atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 19 naudingumo balų.

Sėkmingai naujoje komandoje debiutavo ir Janavičius. Įžaidėjas pirmajame sezono mače Klaipėdoje su Utenos „Juventus“ surinko 14 taškų (3/5 trit.) ir sukaupė 20 naudingumo balų. Naudingiausiu savo komandoje buvęs Janavičius padėjo klaipėdiečiams svečius iš Utenos nugalėti 80:67.

Kitoje barikadų pusėje savo komandą į priekį tempti bandė Vaitkus. Žaisdamas prieš „Neptūną“ Utenos komandos naujokas pirmose rungtynėse su „Juventus“ apranga surinko 18 taškų (6/8 dvit.), atkovojo 5 kamuolius ir dvikovą baigė su 25 naudingumo balais.

Geriausias pirmojo turo vidurio puolėjas – Panevėžio „Lietkabelio“ centras Sajus. Po metų pertraukos į Lietuvą grįžęs Kauno „Žalgirio“ sistemos auklėtinis iškart pagerino net tris savo karjeros „Betsafe–LKL“ rekordus.

Aukštaūgis po krepšiais sugriebė 12 kamuolių, atliko 3 rezultatyvus ir surinko 25 naudingumo balus, prie savo pasirodymo pridėjęs dar ir 12 taškų. „Lietkabelis“, vedamas savo centro, sezone startavo pergale 74:61 prieš Prienų „CBet“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS