Karjeros stotelių sąraše – ne vien didmiesčiai | Diena.lt

KARJEROS STOTELIŲ SĄRAŠE – NE VIEN DIDMIESČIAI

  • 0

"Tikslo atstovauti kuo daugiau komandų tikrai nebuvo. Pasirinkdavau tą klubą, kuris tuo metu atrodė priimtiniausias", – sakė Arvydas Šikšnius, vienas labiausiai Lietuvos krepšinio žemėlapį išmaišiusių žaidėjų.

Žaidė LKL ir NKL

Šiuo metu Pasvalio "Pieno žvaigždės" – aštunta 33-ejų metų 196 cm ūgio A.Šikšniaus stotelė per karjerą Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

Iš Kretingos kilęs sportininkas taip pat žaidė Vilniaus "Sakalų" ir "Ryto", "Šiaulių", Kėdainių "Nevėžio", Prienų "TonyBet" (dabar – "CBet"), Utenos "Juventus" bei Klaipėdos "Neptūno" ekipose.

Be to, Arvydas yra rungtyniavęs Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) – padėjo Klaipėdos, Jonavos komandoms.

"Nežaidžiau tik Alytuje, Kaune ir Panevėžyje", – šyptelėjo A.Šikšnius.

Ilgiausiai puolėjas užsibuvo Utenos klube (2014–2015 m. ir 2017–2019 m.), trumpiausiai – Kėdainiuose (pradėjo žaisti 2013 m. rudenį, o 2014 m. vasarį persikėlė į Prienus).

Pasvalyje turi patefoną

"Nesureikšminu, kad tiek daug keliavau. Lietuvos žaidėjų vidaus rinka – dinamiška. Svarbiausia išvengti komandų, kurios turi finansinių sunkumų", – teigė A.Šikšnius.

– Ar teko tai patirti savo kailiu?

– Tokios patirties buvo Kėdainiuose. Komandai pažadėjo milijoną, kurio nesulaukėme, tad daug žaidėjų išsiskirstė – vieni anksčiau, kiti vėliau.

Nesureikšminu, kad tiek keliavau po Lietuvą, mūsų žaidėjų rinka – dinamiška. Svarbiausia išvengti klubų, kurie turi finansinių sunkumų.

– Kaip įpratote greitai ir mobiliai pakeisti gyvenamąją vietą?

– Kai baigiasi sezonas, susikraunu daiktus ir grįžtu namo – su žmona gyvename Vilniuje. Mieste, kuriame žaidžiu, turiu tik sportinę aprangą, reikalingiausius buities reikmenis, dar kelis daiktus. Pavyzdžiui, dabar Pasvalyje įsijungiu patefoną, kad smagiau būtų. O svarbiausia, kad būtų kur išsimiegoti, tad lova – būtina.

– Krepšinio sirgaliai prisimena jūsų laimėtus NKL ir LKL kamuolio dėjimų konkursus. Kokie tų renginių epizodai įstrigę jūsų atmintyje?

– Nenorėjau dalyvauti nei viename, nei kitame konkurse. Tačiau, kai esi jaunas, pasirinkimo neturi: pasakė – reikia, tad kur dėsies? Tada viskas vyko ekspromtu, nebuvau oro virtuozas, nors šuoliu nesiskundžiau. NKL konkurse, prisimenu, net pats nesupratau, kaip laimėjau, – jaučiausi lyg būčiau už savo varžovą balsavęs. LKL konkurse mane valdė emocijos. Tai buvo "Žvaigždžių rungtynių" diena, man tai buvo didis reikalas – ne tik kad pakvietė žaisti, bet dar ir išleido į aikštę. Tikrai buvau užsidegęs, tai buvo postūmis laimėti ir konkursą – adrenalinas suteikia daug energijos, tai galiu garantuoti. Kelis kartus taip įdėjau kamuolį į krepšį, kad net pagalvojau: kaip aš čia taip? Nepatikėjau tuo, ką padariau, turbūt geros emocijos suteikė sparnus.

Persirgo koronavirusu

– Kaip vertinate savo dabartinę sportinę formą, šį sezoną?

– Trauma truputį išmušė iš vėžių, nes fiziškai jaučiausi turbūt geriausiai per savo karjerą. Vasarą buvo daug krepšinio, greičiau įėjau į tinkamą ritmą. Slystelėjimas lygioje vietoje tikrai buvo smūgis – negalėjau visa jėga sportuoti, tad sugrįžti bus sunkiau. Dar smogė koronavirusas, dvi savaites prasivarčiau lovoje.

– Koks šiuo metu "Pieno žvaigždžių" žaidimas jūsų, kaip komandos kapitono, akimis?

– Labiausiai džiugina tai, kad žaidimas gerėja. Sezono pradžia buvo banguota, bet dabar viskas stojo į savo vėžes. Turime ir patyrusių, ir labai energingų žaidėjų, mikroklimatas kolektyve – geras, smagiai bendraujame, jokių konfliktų. Man patinka tai, ką matau. Manau, kad taip susitelkę galime šį tą nuveikti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS