Kauno klubo pajėgos nenukraujuos | Diena.lt

KAUNO KLUBO PAJĖGOS NENUKRAUJUOS

Jei neįvyks itin netikėtų situacijų, Jockas Landale’as ir Nigelas Hayesas liks Kauno „Žalgirio“ ekipoje. Tai paaiškėjo po to, kai suėjo terminas, iki kurio NBA klubai galėjo išpirkti naujokų sutartis iš Kauno klubo.

Su abiem legionieriais sudarytose sutartyse buvo numatytas terminas – iki liepos 16-osios ryto. Kadangi abu žalgiriečiai, kurie buvo įsigyti pakeisti po sezono iš Kauno išvykusius užsieniečius, dalyvavo NBA Vasaros lygoje, buvo nemenka tikimybė, kad permainos gali įvykti. Tačiau nei vienas jų neprivertė NBA klubų pakrapštyti pinigines – kiekvieno jų išpirka siekė apie 750 tūkst. eurų. Tuo tarpu „Žalgiris“, neoficialiais duomenimis, už J.Landale’ą prieš keletą mėnesių sumokėjo tik apie 250 tūkst. eurų išpirką Belgrado „Partizan“ klubui.

23-ejų metų 211 cm ūgio australas NBA Vasaros lygoje pasižymėjo stabiliais rodikliais. Milvokio „Bucks“ marškinėliais vilkėjęs „centras“ per aikštėje vidutiniškai praleistas 26 minutes pelnė po 18,3 taško ir sugriebė po 7 kamuolius. Kitas aukštaūgis N.Hayesas „Los Angeles Clippers“ gretose pelnydavo beveik po 5 taškus ir sugriebdavo tiek pat kamuolių. 24-erių metų 203 cm ūgio amerikietis, kaip ir jo kolega iš Australijos, su Kauno klubu turi galiojančią vienerių metų sutartį.

Apie padidėjusią tikimybę, jog teks išsiskirti su vienu iš naujokų imta kalbėti pastarosiomis dienomis, kai kauniečiai pasirašė sutartį su dar vienu aukštaūgiu Zacku LeDay. Šis 25-erių metų 202 cm ūgio amerikietis praėjusį sezoną atstovavo Pirėjo „Olympiakos“ klubui ir Eurolygoje pelnydavo vidutiniškai po 9,7 taško bei atkovojo po 4 kamuolius. Tiesa, šio sandorio Kauno klubas oficialiai kol kas nepatvirtino.

Bet kuriuo atveju, kauniečiams papildymas aukštaūgiais itin reikalingas. Naujokai turės pakeisti į kitus klubus išvykusius Brandoną Daviesą, Aaroną White’ą, Deoną Thompsoną bei karjerą baigusį Antaną Kavaliauską.

Be to, „Žalgiris“ šią vasarą susigrąžino gynėją Luką Lekavičių ir sukirto rankomis su įžaidėju iš Meksikos Alexu Perezu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS