Kauno „Žalgiris“ kandidatų dairosi ir Europoje, ir JAV | Diena.lt

KAUNO „ŽALGIRIS“ KANDIDATŲ DAIROSI IR EUROPOJE, IR JAV

  • 0

Kauno „Žalgiris“ tarptautinį sezoną pradės Izraelyje. Eurolygos organizatoriai paskelbė, kad klubas startuos spalio 6 d. akistata svečiuose su Tel Avivo „Maccabi“ ekipa. Rengdamiesi sezonui „Žalgirio“ vadovai dairosi papildymo NBA Vasaros lygoje.

Padėjo ir T.Cavanaugh

Įpusėjus vasarai, Kauno „Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Motiejūnas darbus trumpam perkėlė į JAV, kur Las Vegaso mieste stebi žaidėjus, rungtyniaujančius NBA Vasaros lygoje. Las Vegase buvo užbaigtos derybos su įžaidėjo Keenano Evanso agentu. Po sėkmingų pokalbių amerikietis, vilkėjęs „Maccabi“ marškinėlius, tapo naujuoju Kauno komandos atakų organizatoriumi.

P.Motiejūnas laidai „Žalgiris Insider“ pasakojo, kad paskutinis derybų etapas intensyviai vyko apie dvi savaites.

„Sutarties suderinimas su K.Evansu buvo lauktas ilgai. Derybas pavyko pabaigti būnant JAV. Žaidėjas turi ispaną ir amerikietį agentus. Su amerikiečiu buvome susitikę, pakalbėję apie ateitį ir pabaigėme visus techninius dalykus. Kad ir kaip būtų, kalbėjome daug – ir aš kalbėjau, kalbėjo ir Tyleris Cavanaugh („Žalgirio“ puolėjas – aut. past.). Jie nėra pažįstami, tačiau norėjau, kad su krepšininku pasikalbėtų užsienietis, jau žinantis, kokia situacija yra Kaune. Derybos galbūt ir nebuvo sudėtingos, bet informacijos pateikimas ir supažindinimas su klubu buvo svarbus niuansas. Jam buvo svarbu susitarti ir su Tel Avivo „Maccabi“, – pasakojo P.Motiejūnas.

Vilčių mažėjo

„Žalgirio“ klubo vadovas atskleidė, kad šią vasarą žaidėjų rinkoje komandai kol kas sekasi susitarti su vienais pagrindinių kandidatų, kuriuos jie yra numatę skirtingoms pozicijoms. Tiesa, sudėties rebuse dar liko neišspręstas atakuojančio gynėjo klausimas.

Vienas kandidatų – buvęs žalgirietis Marius Grigonis. Nors viešojoje erdvėje buvo skelbta apie krepšininko susitarimą su Atėnų „Panathinaikos“ klubu, P.Motiejūnas aiškino, kad kol kas žaidėjas sprendimo nepriėmęs, nors „Žalgirio“ galimybės jį prisivilioti neauga.

„Nuo ryto susirašinėju su agentu ir prieš pusvalandį parašė, kad sprendimas dar nepriimtas, o medijoje komentuojama situacija. Turime tos vilties, bet neslėpsime, kad jos yra mažai. Vakar situacija buvo 50 prieš 50, bet matant, kaip situacija eskaluojama, manau, kad mūsų šansai mažėja. Yra dar du variantai į poziciją, tad tikimės, kad jeigu ne Marius, bus kažkas iš trijų aukščiausių pasirinkimų“, – situaciją nušvietė P.Motiejūnas.

Suteiks šansą M.Kalniečiui

Kalbėdamas apie kitus žaidėjus komandoje, „Žalgirio“ vadovas patvirtino, kad yra planuojama sudėtyje išlaikyti Karolį Lukošiūną ir Tomą Dimšą. Be to, P.Motiejūnas plačiau pakomentavo ir Manto Kalniečio, turinčio galiojančią sutartį su klubu, situaciją.

„Situacija dėl Manto yra tokia, kad jis visiškai pagis po tos operacijos, kurią turėjo. Šitą sezoną mes suprantame, tai sirgaliai turi suprasti, kad jis forsavo sugrįžimą ir nebuvo visiškai išgijęs ir atsigavęs. Dabar vasarą viskas gyja, su juo kontaktuojame, jis nuolat sportuoja ir stiprina koją. Prasidės sezonas ir matysime. Mantas tikrai yra tas žaidėjas, kuris nori įrodyti, kad dar gali žaisti. Mes tą šansą jam turime suteikti. Viskas yra jo rankose. Tikrai netikiu, kad Mantas yra tas žaidėjas, kuris sėdės ant suolo ir lauks sezono pabaigos. Bet dabar žiūrime taip – tikiu, kad jis gali būti trečias įžaidėjas ir žaisti savo dešimt minučių ir padėti komandai“, – aiškino P.Motiejūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS