Kauno „Žalgiris“ pabaigtuvėms žada dovaną sirgaliams | Diena.lt

KAUNO „ŽALGIRIS“ PABAIGTUVĖMS ŽADA DOVANĄ SIRGALIAMS

„Jaučiuosi it vampyras – išeinu į lauką, pamatau saulę ir bijau, kad nudegsiu“, – šypsojosi Andrea Trinchieri. „Žalgirio“ krepšininkai šiandien baigs pasirodymą Eurolygos turnyre, tačiau kauniečius treniruojantis 55-erių italas trykšta gera nuotaika.

Simboliška, kad žalgiriečiai su tarptautiniu sezonu atsisveikins akistata su Madrido „Real“, ginančiu būtent Kaune pernai iškovotą Eurolygos čempiono titulą.

Lietuvos čempionai nebeturi vilčių įšokti į atkrintamųjų varžybų traukinį. Vis dėlto nei A. Trinchieri, nei kiti žalgiriečiai neslepia, kad jiems ne vis vien, ar baigs sezoną beveik gėdingoje penkioliktoje vietoje iš aštuoniolikos galimų, ar iškovos penkioliktą pergalę ir galbūt šoks iki pat vienuoliktos pozicijos.

„Žaisime su geriausia Europos komanda. Norėčiau geros atmosferos ir atiduoti grąžą sirgaliams už meilę, kurios sulaukėme visą sezoną“, – sakė italas.

– Jau tapo įprasta, kad Eurolygos reguliariojo sezono laimėtojai nelaimi čempionų titulo. Ar šių metų „Real“ pajėgus nutraukti šį užkeikimą?

– Manau, Eurolygos čempione taps komanda, kuri kentėjo visą reguliarųjį sezoną. Įprastai, jei viskas klostosi sklandžiai, finalo ketverte triumfuoti nepavyksta. Komandos, kurios išgyvena sunkių momentų, traumų, nesėkmių, krizių, įgyja antikūnų atkrintamosioms varžyboms ir finalo ketvertui. Dabar „Real“ skaičiuoja pralaimėjimus, bet jiems paranku atkrintamąsias pasiekti kitokiu nusiteikimu. Net jei turi talentingą sudėtį, geriausius žaidėjus, yra plika akimi nematomų, bet jaučiamų dalykų – kaip komandos mentalitetas, emocijos per pakilimus ir nuopuolius. Tai daug reiškia.

– Prieš rungtynes paskelbta, kad Laurynas Birutis pratęsė sutartį su „Žalgiriu“. Kokie jūsų lūkesčiai dėl šio aukštaūgio kitam sezonui?

– Esu laimingas dėl Biro. Klubo filosofija – suteikti galimybę lietuviams žaidžiant aukščiausiu lygiu. Jis nusipelnė šios galimybės, nes įrodė, kad jam rūpi šis klubas. Šį sezoną jis fiksavo puikią atkarpą, vėliau patyrė traumą, išgyveno pakilimų ir nuopuolių. Bet kuriuo atveju Laurynas yra labai protingas ir įgudęs žaidėjas. Manau, geriausia jo laukia priešakyje. Jis turi toliau tobulėti, gerinti tam tikrus žaidimo aspektus. Pažadu, kad stumsiu Lauryną su botagu ir pyragu, kad jis būtų geriausia savo versija. Esu didelis konkrečių lūkesčių priešas, nes dažniausiai jie nuvilia. Visi tikisi, kad, būdamas tam tikro lygio, kitą sezoną nuveiksi daugiau. Tačiau net ir išsaugojus tuos pačius dvylika žaidėjų kitas sezonas nesiklostys taip pat.

– Kaip Arnas Butkevičius gyja po čiurnos traumos?

– Jis tikrai nežais bent mėnesį. Dabar jis yra su įtvaru. Arnas mums yra labai svarbus, jis net svarbesnis, nei pats mano. Kol nežais, prašysiu jo iš naujo įvertinti savo vaidmenį komandoje, ką jis gali duoti mums ir pats sau, kad būtų dar geresnis. Tikiu, kad aš neišnaudojau viso jo potencialo.

– Rudy Fernandezo laukia paskutinės reguliariojo sezono rungtynės Eurolygoje. Ką labiausiai prisiminsite apie šią „Real“ ir Ispanijos rinktinės legendą?

– Rudy yra tikras nugalėtojas. Jis pataikė daug lemtingų metimų. Jaučiu didžiausią pagarbą, kaip jis kovojo visą karjerą. Jo dvasia, psichologinis tvirtumas, dideli reikalavimai sau... Jis niekada negalvojo, kad kažkas yra už jį geresnis. Jis gali žaisti minutę ir nulemti rungtynes, gali sužaisti 35 minutes ir taip nulemti laimėtoją. Labai tai gerbiu. Jis yra vienas ikoniškiausių Eurolygos žaidėjų.


Turnyro lentelė

1. „Real“  26  7  +241

2. „Panathinaikos“  22  11  +163

3. „Monaco“  22  11  +95

4. „Barcelona“  22  11  +124

5. „Olympiakos“  21  12  +117

6. „Fenerbahce“  20  13  +135

7. „Maccabi“  19  14  +24

8. „Baskonia“  17  16  -22

9. „Virtus“  17  16  -72

10. „Anadolu Efes“  16  17  -29

11. „Partizan“  15  18  -33

12. „Emporio Armani“  15  18  +20

13. „Valencia“  14  19  -83

14. „Žalgiris“  14  19  +4

15. „Bayern“  13  20  -116

16. „Crvena zvezda“  11  22  -7

17. ASVEL  8  25  -217

18. ALBA  5  28  -344

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS