A. Kavaliauskas apie krepšininkų Kalėdas – košė ir vanduo | Diena.lt

A. KAVALIAUSKAS APIE KREPŠININKŲ KALĖDAS – KOŠĖ IR VANDUO

  • 0

Įtemptas krepšinio sezonas reikalauja ypatingos disciplinos. Nuo rudens iki vasaros besitęsiančios rutininės treniruotės, pasiruošimai ir rungtynės nesustoja ir Kalėdų laikotarpiu. Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas Antanas Kavaliauskas atskleidė, kaip atrodo krepšininkų kasdienybė, ir pasakojo, kokios krepšininkams yra didžiausios metų šventės.

„Kalėdos mums visai nekalėdiškos, - sakė A. Kavaliauskas. - Kalėdų laikotarpiu visuomet vyksta Eurolygos bei LKL rungtynės, todėl negalime atsipalaiduoti. Visa mūsų dienotvarkė yra suderinta taip, kad tinkamai pasiruoštumėme rungtynėms, būtumėme gyvybingi. Ir visai nesvarbu, ar Kalėdos, ar Naujieji metai, ar gimtadienis. Sezono metu turime laikytis grafiko“.

Anot A. Kavaliausko, nei persivalgymo, nei tingaus ilgo gulėjimo ant sofos nenusimato. Rytinė pilno grūdo avižų košė, treniruotė, sveiki sotūs pietūs, poros valandų miegas, bananas ar pilno grūdo užkandis atsikėlus, rungtynės ir sveika vakarienė, padedanti atstatyti jėgas. Taip atrodo krepšininko rungtynių diena. Mažai kuo skiriasi ir dienos, kai rungtynių nėra. Svarbu palaikyti formą, tad visas dienos režimas yra suderintas taip, kad sportininkai būtų pasiruošę varžytis.

„Net ir šventiniai pusryčiai, pietūs ar užkandžiai yra tokie patys kaip kasdien, - sakė „Žalgirio“ vidurio puolėjas. - Krepšininkams svarbiausia iš maisto gauti energijos ir siekti, kad jis padėtų organizmui atsigauti nuo patirto krūvio, o jei po pergalės apdovanotumėme save maistu prisikimšdami, sugriūtų visa disciplina. Krepšinyje ne jokie mistiniai ritualai, o tik griežta dienotvarkė padeda pasiekti rezultatų. Juk jei ritualai padėtų, laimėtumėme viską“.

Kitas svarbus sportininko rutinos elementas - vanduo: „Vandens išgeriu labai daug. Vien ryte, tik atsikėlęs organizmą budinu bent dviem stiklinėmis vandens. Treniruočių metu išgeriu dar apie 2-3 litrus. To reikia, kad organizmas nenusilptų. Treniruotės intensyvios, daug judame, todėl daug ir prakaituojame. Po jų tam, kad greičiau atgaučiau išprakaituotas mineralines medžiagas, išgeriu „Vytauto“. Sūrus aukštesnės mineralizacijos vanduo padeda greičiau atsigauti“.

Nors sezono metu krepšininkai turi laikytis disciplinos, vasarą sau leidžia pasimėgauti įvairesniais patiekalais ir laisvesniu grafiku, tačiau A. Kavaliausko įprotis gerti vandenį niekur nedingsta.

„Vasarą leidžiame sau atsipalaiduoti. Aš tada ir šašlykus kepu, ir vėdarų ar cepelinų neatsisakau. Pasikeičia ir miego grafikas. Tada pasijaučia atostogos. Tiesa, toks atsipalaidavimas man įprastai trunka daugiausia tris savaites, o vėliau jau reikia grįžti į ritmą ir atgauti formą, - šypsojosi A. Kavaliauskas. - Atostogų metu nesikeičia tik vandens gėrimo įprotis. Jo vis tiek išgeriu daug“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS