Po pergalės Kėdainiuose - „Žalgirio“ stratego apmaudas | Diena.lt

PO PERGALĖS KĖDAINIUOSE - "ŽALGIRIO" STRATEGO APMAUDAS

"Malonu, kad žaidėjas, kurio man pačiam gaila, užpyko ir parodė, jog jis vertas minučių", - kalbėjo Kazys Maksvytis. Jo didriguojamas “Kauno „Žalgiris“ pasiekė jau šeštąją pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate iš eilės. Kauniečiai svečiuose 76:60 (31:24, 23:22, 10:11, 12:13) pranoko Kėdainių „Nevėžį-Optibet“, kuriam tai buvo šeštasis pralaimėjimas iš tiek pat galimų.

Rungtynėse Kėdainiuose susitiko priešingose turnyro lentelės pusėse esančios ekipos - kauniečiai - viršuje, šeimininkai - dugne. Nepaisant to, mačo pradžio klostėsi kovingai. Tolimą metimą įmetė Danielius Lavrinovičius, baudos metimą realizavo Keenanas Evansas, dvitaškį įvertė Laurynas Birutis, o Lukas Lekavičius surinko net dešimt taškų – 16:13. Tris taškus pridėjo Arnas Butkevičius, Rolandas Šmitas įmetė keturis, savo įspūdingą pasirodymą pratęsęs L. Lekavičius pasižymėjo dar šešiais, o kėlinuką dvitaškiu užbaigė Nazas Mitrou-Longas – 31:24.

Penkis taškus per pusę antrojo ketvirčio pelnė Brady Manekas, bet varžovai šiek tiek priartėjo – 39:35. Dar du taškus įsirašė L. Lekavičius, tritaškį smeigė A. Butkevičius, du iš eilės pataikė R. Šmitas, o pirmą dalį taikliais dvitaškiais užbaigė B. Manekas ir L. Birutis – 54:46.

Po pertraukos keturiais taškais pasižymėjo L. Birutis, B. Manekas įdėjo iš viršaus, o Dovydas Giedraitis pelnė pirmuosius keturis savo taškus ir taip užbaigė itin nerezultatyvų kėlinį – 64:57.

Dvitaškiais pasižymėjo K. Evansas ir D. Lavrinovičius, o L. Birutis pridėjo baudos metimą ir dvitaškį, L. Lekavičius smeigė tritaškį, dar vieną dvitaškį įmetė D. Giedraitis ir kauniečiai šventė pergalę – 76:70.

„Žalgiris“: L. Lekavičius 21 (3 per. kam.), L. Birutis 11 (8 atk. kam., 2 per. kam., 2 blk.), R. Šmitas 10, B. Manekas 9, D. Giedraitis 6, A. Butkevičius 6 (6 atk. kam.), D. Lavrinovičius 5, K. Evansas 3 (2 per. kam.), T. Dimša 3, N. Mitrou-Longas 2, K. Hayesas 0, D. Butka 0.

„Nevėžis-Optibet“: Z. Watermanas 23, V. Okouo 19.

"Rungtynės tokios įdomios. Pirmoje pusėje abi komandos buvo puolimo, o antroje – gynybos. Be abejo, man nepatiko nusiteikimas. Gal jaučiasi nuovargis, bet nenorime ieškoti pasiteisinimų. Turime išeiti su vienoda motyvacija tiek prieš „Nevėžį“, tiek prieš „Real“, - kalbėjo K. Maksvytis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS