Kertinius taškus rinkęs I. Brazdeikis ištraukė rinktinę Bulgarijoje | Diena.lt

KERTINIUS TAŠKUS RINKĘS I. BRAZDEIKIS IŠTRAUKĖ RINKTINĘ BULGARIJOJE

  • 8

Igno Brazdeikio svarbiausiu metu traukta Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė (5-0) išlieka nepralaimėjusi atrankoje į 2023 m. pasaulio čempionatą.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje 72:70 (16:22, 18:8, 17:25, 21:15) nugalėjo Bulgariją (1-4).

Atrankoje nė vieno pralaimėjimo nėra patyrusios 3 rinktinės: Lietuva, Prancūzija ir Ispanija. Mūsiškiams lieka paskutinis pirmojo etapo mačas su Čekija liepos 4 d. Klaipėdoje.

Atsipalaiduoti negalima, nes iškovotos pergalės persikelia į antrąjį etapą, kuriame F grupėje esanti Lietuva poruosis su trimis geriausiomis E grupės komandomis – Prancūzija, Juodkalnija ir Vengrija.

Likus 7 minutėms lietuviai turėjo 10 taškų deficitą (51:61), bet kilo į šturmą – I. Brazdeikio dvitaškis vainikavo spurtą 12:2 (63:63). Likus 2 minutėms Dee Bostas tritaškiu buvo sugrąžinęs bulgarams, bet I. Brazdeikis atsakė taškais (67:66).

Vėliau Birutis dar padidino lietuvių atotrūkį (69:66), bet varžovai smeigė tritaškį (69:69). Likus pusantros minutės labai svarbų dvitaškį įrideno I. Brazdeikis (71:69). Bulgarai turėjo progą išlyginti rezultatą, bet Saša Vezenkovas pataikė tik vieną baudą (70:71).

FIBA nuotr.

Chaotiškoje pabaigoje bulgarai nesugebėjo pataikyti, o kamuolį atkovojo I. Brazdeikis. Pastarasis likus 3 sekundėms buvo sustabdytas pražanga, bet varžovai turėjo 4 komandines ir nenusiuntė lietuvio prie baudų metimo linijos. Galop baudas metė Eigirdas Žukauskas ir įmetęs baudą garantavo pergalę.

I. Brazdeikiui tai buvo pirmas oficialus mačas su Lietuvos rinktinės apranga. Per 23 minutes jis buvo rezultatyviausias svečių žaidėjas – 13 taškų (5/9 dvit., 0/6 trit., 3/3 baudų), 6 atkovoti kamuoliai, 2 rezultatyvūs perdavimai ir 9 naudingumo balai.

Marius Grigonis per 29 minutes pridėjo 12 taškų (1/5 dvit., 3/5 trit., 1/2 baudų), 6 atkovotus kamuolius, 3 rezultatyvius perdavimus ir 12 naudingumo balų.

Lietuviai geriau pradėjo rungtynes – Tadas Sedekerskis ir Laurynas Birutis įmetė po 4 taškus ir pranašumas išaugo iki 6 taškų (11:5). Varžovų žaidimą pagyvino nuo suolo į aikštę žengęs Dee Bostas, kuris įsmeigė du tritaškius ir leido bulgarams įgyti pranašumą (20:16).

Kurį laiką lietuviai strigo ir antrajame ketvirtyje, bet ženkliau neatsiliko dėl geros gynybos. Daugiausiai deficitas buvo išaugęs iki 6 taškų (22:28), bet Tomas Dimša pelnė dvitaškį, Grigonis pridėjo dvitaškį, o I. Brazdeikio taškai su pražanga vainikavo spurtą 8:2 (30:30). Iki pertraukos lietuviai susigrąžino iniciatyvą (34:30).

Trečiajame kėlinyje nuo grandinės nutrūko bulgarų lyderis Saša Vezenkovas. Per 10 minučių atkarpą jis surinko 14 taškų ir grąžino šeimininkams nežymų pranašumą (55:51).

Iš viso S. Vezenkovas per 38 minutes suvertė 29 taškus (8/14 dvit., 3/9 trit., 4/5 baudų), atkovojo 11 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir sukaupė 28 naudingumo balus.

FIBA nuotr.

Bulgarija: Saša Vezenkovas 29 (8/14 dvit., 11 atk. kam.), Dee Bostas (5 atk. kam., 3 rez. perd.), Dimitaras Dimitrovas ir Yordanas Minchevas po 9.

Lietuva: Ignas Brazdeikis 13 (6 atk. kam.), Marius Grigonis 12 (6 atk. kam., 3 rez. perd.), Laurynas Birutis 10, Tomas Dimša ir Eigirdas Žukauskas po 8, Gytis Radzevičius 6, Gytis Masiulis ir Tadas Sedekerskis po 4.

GALERIJA

  • Kertinius taškus rinkęs I. Brazdeikis ištraukė rinktinę Bulgarijoje
  • Kertinius taškus rinkęs I. Brazdeikis ištraukė rinktinę Bulgarijoje
  • Kertinius taškus rinkęs I. Brazdeikis ištraukė rinktinę Bulgarijoje
  • Kertinius taškus rinkęs I. Brazdeikis ištraukė rinktinę Bulgarijoje
  • Kertinius taškus rinkęs I. Brazdeikis ištraukė rinktinę Bulgarijoje
  • Kertinius taškus rinkęs I. Brazdeikis ištraukė rinktinę Bulgarijoje
FIBA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kl sux

Kl dienraštis irda su savo cenzūra apie fakin ukrainą. Tebūnie prakeikti ir pasmerkti fašistai ir juo palaikantys!

To jotautui

Zombis uzpudrintais smegenis... nepatinka kai tiesa pasako ..pripažink kad Lietuva senai krepšini smukusi ...ar turi tokį lyderi kaip bulgarai...deje sportininkai užauginami svetur tėvai investuoja į savo vaikus po to tokie lopai rėkia Lietuva ...jei Anglija ar būtum žinojęs kas ta Meilutytė...Brazdeikis tai pat iš Lietuvos nieko negavęs žaidžia...taip kad skic po lova ozy

Jotautas

Humorėlis. Aišku, kad Jonelis iš Kauno, kaip ir tas Petriukas iš pirmos klasės, priklauso krepšinio elitui iš trijų milijonų. O jau išsiauklėjimas senio - dar žemiau Pripetės, - kažkur Kamčiatkos lygio: čia ir „lopas", ir IBENAS, ir „juodar...:" Tokie net nesupranta savo menkumo, kad tik parašinėti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS