„Kibirkšties“ ambicijos – susigrąžinti prarastas pozicijas | Diena.lt

"KIBIRKŠTIES" AMBICIJOS – SUSIGRĄŽINTI PRARASTAS POZICIJAS

  • 0

Vilniaus "Kibirkšties" krepšininkės pradėjo ruoštis 2019-2020 metų kovų sezonui. Sostinės komanda nusiteikusi susigrąžinti Lietuvos moterų krepšinyje prarastas pozicijas.

Dublerės – ne nuošaly

Per pirmas treniruotes "Vingio" parke dar trūko kelių pagrindinės sudėties žaidėjų, tad galimybę sportuoti turėjo praeitą sezoną dublerių ekipai atstovavusios Aušrinė Belickaitė ir Aušra Verseckaitė.

"Toks ir yra mūsų uždavinys: auginti jaunas žaidėjas ir sėkmingai jas integruoti į moterų krepšinį, – sakė "Kibirkšties" vyriausiasis treneris Algirdas Paulauskas. – Porą savaičių skirsime tik fiziniam rengimui, o vėliau šias pratybas jau derinsime su treniruotėmis salėje."

Rugsėjo 14-15 dienomis vilnietės žais kontrolines rungtynes su Minsko "Horizont" (Baltarusija) ekipa.

Rugsėjo 20-22 d. "Kibirkštis" dalyvaus tarptautiniame Jūratės Daktaraitės ir Angelės Rupšienės turnyre Druskininkuose, kur taip pat rungtyniaus Astanos "Astana" (Kazachstanas), Rygos RSU (Latvija) ir Gdansko "Politechnika" (Lenkija) komandos.

11-as karjeros sezonas

Labiausiai patyrusios "Kibirkšties" krepšininkės - 28-erių metų 175 cm ūgio gynėja Gabrielė Šulskė, 26-erių 180 cm ūgio puolėja Kristė Druskytė ir 22-ejų 196 cm ūgio vidurio puolėja Daugilė Šarauskaitė.

Vilniaus komanda – profesionaliausia ir stabiliausia Lietuvoje, dirba kryptingai, išlaiko savo lygį.

A.Šulskei ateinantis Lietuvos moterų krepšinio lygos sezonas bus vienuoliktas.

Prieš kelis metus G.Šulskei buvo itin sunkus periodas: iš pradžių - dėl trūkusių kryžminių kelio raiščių, vėliau – dėl plyšusių šoninio kelio raiščio ir menisko.

2018-2019 m. ji atstovavo Ukmergės "Vilkmergei", tapo Lietuvos vicečempione (ukmergiškės per pusfinalio mačą 103:102 palaužė "Kibirkštį", o finale 57:81 pralaimėjo Kauno "Aistėms-LSMU").

"Kibirkštis" žaidė tikrai gražų krepšinį, tik per lemiamas rungtynes vis kažko pritrūkdavo, – apie praeitą sezoną kalbėjo G.Šulskė. – Tačiau manau, kad Vilniaus komanda - profesionaliausia ir stabiliausia Lietuvoje, dirba kryptingai ir išlaiko savo lygį."

Šešerius metus Lietuvos nacionalinei moterų krepšinio rinktinei atstovavusi žaidėja norėtų iškovoti antrą šalies čempionato aukso medalį (pirmą pelnė 2015-aisiais su Utenos ekipa).

Į Vilnių – iš Kauno

K.Druskytė ir D.Šarauskaitė praeitą sezoną su "Aisčių-LSMU" komanda tapo Lietuvos čempionėmis ir iškovojo Karalienės taurę bei laimėjo Baltijos lygos sidabro medalius.

"Ilgai nedvejojau, nes "Kibirkštis" pateikė man priimtinas sąlygas. Kai renkuosi klubą, visada atsižvelgiu į jo viziją bei iškeltus tikslus, svarbu, ko iš manęs tikisi komandoje. Daug lėmė trenerių štabas, varžybos, kuriose dalyvausime", - teigė K.Druskytė.

D.Šarauskaitė buvo pripažinta naudingiausia (MVP) Lietuvos čempionato finalo ketverto varžybų krepšininke.

"Galvojau apie užsienį, tačiau nusprendžiau, kad "Kibirkštis" bus geriausias pasirinkimas“, – teigė D.Šarauskaitė. – Vilniuje esu praleidusi aštuonerius metus, pasiilgau šio miesto ir jo komandos."

Daugilė nuo 2014-ųjų tris sezonus vilkėjo "Kibirkšties" aprangą ir iškovojo du Lietuvos čempionato bronzos medalius, o karjerą profesionaliame krepšinyje iš Jurbarko kilusi žaidėja pradėjo sostinės "Jaunųjų talentų" ekipoje.

Kartu su G.Šulske, K.Druskyte ir D.Šarauskaite trenerių A.Paulausko ir Gitauto Kievino vadovaujamai "Kibirkščiai" atstovaus Klaudija Serkevičiūtė, Evelina Šataitė, Enrika Matiukaitė, Saulė Mikelionytė, Livija Sakevičiūtė, Justina Miknaitė, Eglė Zabotkaitė ir Justina Kraujūnaitė.

Laukia EWBL iššūkiai

Kovas EWBL turnyre, kuriame jėgas išmėgins devynių šalių klubai, vilnietės pradės spalį.

"Kibirkštis" bus B grupėje su Minsko "Cmoki" ir Gardino "Olimpia" (abi - Baltarusija), Rostovo "Don" ir Novosibirsko "Dinamo" (abi - Rusija), Košicės "Young Angels" (Slovakija), Astanos "Tigers" (Kazachstanas") bei "SBS Ostrava" (Čekija) komandomis.

A grupę sudarys "Liepaja/LSSS" (Latvija), Brno "Basket Žabiny" (Čekija), "Piestanske Cajky" (Slovakija), Maskvos "Dinamo" ir Syktyvkaro "Nika" (abi - Rusija), Amsterdamo "Orange Lions" (Nyderlandai), Minsko "Horizont" (Baltarusija), Pečo "PINKK" (Vengrija)

Pirmas turas, kurį teks žaisti Vilniaus krepšininkėms, numatytas spalio 8-11 d. Rostove prie Dono. "Kibirkštis" rungtyniaus su vietos "Don" bei Novosibirsko "Dinamo" ir Gardino "Olimpia" krepšininkėmis.

Praeitą EWBL sezoną aukso medalius iškovojo Rygos TTT ekipa, antrą vietą užėmė "Cmoki", trečiąją - "Don" komanda. Vilnietės B grupėje buvo paskutinės - aštuntos (1 pergalė, 6 pralaimėjimai) ir į atkrintamąsias varžybas nepateko.

2018-2019 m. Lietuvos čempionate ir Baltijos lygoje "Kibirkštis" užėmė trečias vietas, o Karalienės taurės varžybų finalą 61:71 pralaimėjo "Aistėms-LSMU".

GALERIJA

  • Darbas: pirmas treniruočių etapas – vadovaujant fizinio rengimo treneriui E.Lukoševičiui.
  • Pasak vyriausiojo trenerio A.Paulausko, jaunoms žaidėjoms sudarytos sąlygos konkuruoti dėl vietos pagrindinėje komandos sudėtyje.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS