Kibirkštis prigesinusiam K. Maksvyčiui ramybe nekvepia | Diena.lt

KIBIRKŠTIS PRIGESINUSIAM K. MAKSVYČIUI RAMYBE NEKVEPIA

Iš Kauno „Žalgirio“ lyg ir atleistas, bet prie vairo likęs Kazys Maksvytis dar turės šansų įrodyti savo gebėjimus. Pirmąjį egzaminą po praėjusios savaitės sumaišties darbėniškis išlaikė laimėdamas Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) lyderių mūšį. Kiti du laukia šią savaitę Eurolygoje.

Įtikinamas revanšas

„Viena kregždutė – dar ne pavasaris“, – filosofiškai pergalę prieš Vilniaus „Wolves“ įvertino K. Maksvytis. Jo auklėtiniai savo aikštėje rezultatu 79:55 nušlavė svečius iš sostinės, šiuos išstumdami iš pirmosios vietos „Betsafe-LKL“ čempionate.

Kauniečiai atkeršijo varžovams už pirmajame rate išvykoje patirtą pralaimėjimą 64:75. Netrukus po šio mačo Lietuvos čempionai namuose 76:88 neatsilaikė ir prieš Klaipėdos „Neptūną“.

„Į aikštę išėjome nusiteikę taip, kaip LKL dar nebuvome išėję. Norėjome revanšo. Priėmėme tai asmeniškai ir nusprendėme dabar pradėti ruoštis Eurolygai. Tokią energiją turime rodyti kiekvienose rungtynėse“, – po pergalės prieš „vilkus“ dėstė gynėjas Tomas Dimša.

Vienas „Žalgirio“ lyderių prie komandos revanšo pridėjo 10 taškų ir 17 naudingumo balų. Daugiau taškų į pergalės kraitį įdėjo tik Laurynas Birutis (15 taškų ir 20 balų), Rolandas Šmitas (12 taškų) ir Danielius Lavrinovičius (11). LKL pirmenybėse debiutavęs Austinas Hollinsas, kurio likimas bus sprendžiamas prieš Naujuosius, įsūdė 8 taškus. Kitas žaliai baltų naujokas Edmondas Sumneris šaudė Dievui į langus, pataikydamas vos 1 iš 9 metimų. Tiesa, gynėjas atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„A. Hollinsas yra žaidęs aukščiausiame lygyje, jam tikrai lengviau. Jis ilgai nerungtyniavo, bet puikiai supranta krepšinį, jam nereikia daug aiškinti, pakako vos kelių treniruočių suvokti mūsų derinius. Na, o E. Sumneris... Lietuvoje krepšinis visiškai kitoks, nei jis žaisdavo JAV. Reikės laiko priprasti, bet jis kiekvienoje treniruotėje žengia žingsnį į priekį“, – kalbėjo T. Dimša.

Debiutas: greit Kaune apsiprantantis A. Hollinsas (su kamuoliu) užvakar pelnė pirmuosius taškus LKL čempionate. / T. Biliūno / BNS nuotr.

Pradės nuo savęs

„Žalgirio“ senbuvis atskleidė, kad praėjusį penktadienį žaidėjai buvo susirinkę aptarti savo prastų rezultatų ir K. Maksvyčio situacijos. Visi vieningai palaikė trenerį, prisiimdami atsakomybę ant savo pečių.

„Lengva teisti trenerį, bet patys matote, kiek žaidėjų netekome, kelis pardavėme. Situacija nelengva, rotacija gerokai sumažėjusi. Pasikalbame, kad turime pradėti kiekvienas nuo savęs ir padėti treneriui“, – sakė T. Dimša.

„Oficialiai dirbau ir tebedirbu „Žalgiryje“. Man labai smagu sulaukti didžiulio palaikymo ir iš komandos vidaus, ir iš artimų žmonių, ir iš mūsų pagrindinės sirgalių grupės, – pripažino K. Maksvytis. – Kita vertus, suprantama, kad iš trenerio reikalaujama rezultatų. Reikia pripažinti, kad maksimumo nepasiekėme. Nebūčiau nustebęs, jeigu mane būtų atleidę.“

Kauniečiai su 13 pergalių ir 2 nesėkmėmis grįžo į LKL turnyro lentelės viršūnę, tačiau Eurolygoje jų laivas nugrimzdo beveik iki dugno. 16-oji vieta (5 pergalės ir 9 pralaimėjimai) netenkina nei komandos, nei klubo vadovų ir sirgalių.

Poryt Lietuvos čempionų laukia vizitas Stambule pas savo buvusį strategą Šarūną Jasikevičių ir jo perimtą „Fenerbahce“ kariauną, o penktadienį namuose teks kurti pirtį vienai turnyro favoričių – „Barcelona“ ekipai.

Veterano taškas

Vilniaus „Wolves“, su kuriais atleidimo atveju buvo siejamas K. Maksvytis, su 11 pergalių ir 3 nesėkmėmis nusmuko į trečiąją poziciją, pirmyn praleisdami ir „Žalgirį“, ir Vilniaus „Rytą“.

„Ryto“ krepšininkai 12-ąją pergalę įsirašė rezultatu 110:79 nušluodami „Gargždus“. Sostinės klubas prieš mačą patvirtino naujieną, kad jo vadžias perims Artūras Jomantas. 38-erių būsimasis sporto direktorius sekmadienį oficialiai baigė sportinę karjerą. Puolėjas 16 naudingumo balų prisidėjo prie Mažeikių komandos pergalės 70:68 prieš Klaipėdos „Neptūną“.

Reikia pripažinti, kad maksimumo nepasiekėme. Nebūčiau nustebęs, jeigu mane būtų atleidę.

Per savo profesionalią karjerą, trukusią net 22 metus, A. Jomantas skambiausias pergales skynė būtent su „Ryto“ klubu. Vilkėdamas vilniečių marškinėliais jis dukart tapo LKL čempionu, sykį laimėjo Europos taurę. Pernai veteranas grįžo į gimtuosius Mažeikius, padėjo šio miesto ekipai patekti į Nacionalinės krepšinio lygos (7bet-NKL) finalą ir pelnyti kelialapį į LKL pirmenybes.

„M Basket-Delamode“ savo veterano nenuvylė ir atsisveikinant padovanojo penktąją pergalę per 13 rungtynių. Laimėjimą lėmė vokiečio Kay‘aus Bruhnkes metimas iš po krepšio jau aidint sirenai. Prieš tai „Neptūnas“ savo rankose turėjo mažiausiai pratęsimą, bet suklydo išmesdamas kamuolį iš užribio. Klaipėdiečiai, kurių gretose tik Žygimantas Janavičius (11 taškų) ir Ąžuolas Tubelis (10 taškų), peržengė dviženklio rezultatyvumo ribą ir su 7 laimėjimas užima šeštą vietą.

LKL naujokai iš Mažeikių 5-ojo laimėjimo dėka įsiveržė į atkrintamųjų varžybų zoną, o netrukus gali pavyti ir 7-oje vietoje esančią Jonavos „Cbet“. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai savo arenoje rezultatu 84:89 neatsilaikė prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (5 pergalės ir 9 pralaimėjimai, 9-oji vieta).

GALERIJA

  • Kibirkštis prigesinusiam K. Maksvyčiui ramybe nekvepia
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

As

Sabonis mato pinigus.

kaskaip

asistentai,kai kurie visiskai nereikalingi ,gal Sabonis nemato savo sunaus 'naudos' komandoje ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS