Krepšinio strategų štabe – pažįstami ir nauji veidai | Diena.lt

KREPŠINIO STRATEGŲ ŠTABE – PAŽĮSTAMI IR NAUJI VEIDAI

„Rimtai ruošiamės artėjančioms varžyboms, tad Dariaus Songailos patirtis mums labai pravers“, – sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis, savo štabą papildęs 2003-iųjų Europos čempionu.

Debiutuos D. Šalenga

Pernai su rezervine komanda dirbęs D. Songaila šiemet prisidės ir prie ikiolimpiniame atrankos turnyre dalyvausiančios pagrindinės ekipos.

„Džiaugiuosi galėdamas dirbti su Lietuvos rinktine. Kazio kvietimas buvo labai malonus, ilgai nesvarsčiau“, – kalbėjo D. Songaila.

K. Maksvyčiui padės iš viso devyni kolegos, tačiau jie kartu su vyriausiuoju treneriu sudarys du štabus: rezervininkų – D. Songaila, Dainius Šalenga, Mindaugas Noreika ir Deividas Rinkevičius, pagrindinio pasirengimo atrankai – D. Songaila, Giedrius Žibėnas, Benas Matkevičius, Tomas Rinkevičius, Gustas Maskoliūnas ir Robertinas Vilimas.

Rezervo krepšininkai (Lietuvos, Lenkijos, Italijos, Ispanijos klubų ir JAV studentų komandų žaidėjai) į darbą kibs birželio 3-iąją.

Jiems numatytos trejos kontrolinės rungtynės su Libano nacionaline ekipa (10 d. – Jonavoje, 12 d. – Kėdainiuose, 14 d. – Panevėžyje).

„Tikimės, kad du ar trys iš rezervo pateks į pagrindinę sudėtį“, – teigė K. Maksvytis.

Keliaus į Puerto Riką

Kandidatai į pagrindinę sudėtį rinksis birželio 16-ąją Palangoje ir 23 d. Vilniuje bei 25 d. Liublianoje išmėgins jėgas su slovėnais.

Ikiolimpinis atrankos turnyras vyks liepos 2–7 d. Puerto Rike, kur lietuviai pirmiausia A grupėje susitiks su Meksikos ir Dramblio Kaulo Kranto atstovais.

Vėliau – pusfinalis su kuria nors B grupės ekipa (Italijos, Puerto Riko ar Bahreino) ir galiausiai – finalas. Bilietą į Paryžių gaus tik turnyro laimėtojai.

Pakvietė ir veteraną

Meksikiečių kariaunos stratego Omaro Quintero išplėstiniame kandidatų sąraše – net 40 pavardžių.

„Durys niekam neuždarytos, tačiau įdėmiai žiūrėsime, kurie žaidėjai labiausiai tiks komandai“, – teigė O. Quintero.

Galbūt tai bus NBA patirties turintys 23-ejų metų 198 cm ūgio Jaimeʼas Jaquezas jaunesnysis iš Majamio „Heat“ ar 31-erių 198 cm ūgio Juanas Toscano-Andersonas, 2022-aisiais su „Golden State Warriors“ tapęs čempionu, galbūt – Lietuvos ir Latvijos krepšinio sirgaliams gerai pažįstamas 34-erių 191 cm ūgio Francisco Cruzas (žaidė Vilniaus „Ryto“ ir Rygos VEF komandose).

Vienas labiausiai patyrusių žaidėjų – 38-erių 180 cm ūgio Paulas Stollas, per savo karjerą atstovavęs savo šalies ir Venesuelos, Izraelio, Turkijos, Rusijos, Ispanijos, Prancūzijos klubams.

Meksikos krepšininkai planuoja sužaisti trejas kontrolines rungtynes su argentiniečiais (birželio 24, 25 ir 29 d.).

Rinksis iš 32 kandidatų

Dramblio Kaulo Kranto rinktinės vyriausiasis treneris Natxo Lezcano pagrindinę kovos sudėtį formuos iš 32 kandidatų.

Tarp jų – Dramblio Kaulo Kranto ir JAV pilietybes turintys vidurio puolėjai Matthew Costello (ūgis 210 cm, Vitorijos „Baskonia“, Ispanija), Alexas Poythressas (206 cm, Milano „Emporio Armani“, Italija) ir Mohamedas Bamba (213 cm, „Philadelphia 76ers“, JAV),

Puolėjų grandyje – Vafessa Fofana (201 cm, „BCM Gravelines-Dunkerque“, Prancūzija), Kevinas Yebo (207 cm, „Niners Chemnitz“, Vokietija), Ismaelis Sanogo (200 cm, Salonikų „Aris“, Graikija).

Europietiško krepšinio patirties taip pat yra sukaupę Jeanas Philippeʼas Dally (199 cm, „Champagne Basket“, Prancūzija), Nisre Zouzoua (188 cm, „Jamtland Basket“, Švedija).

Ikiolimpinis atrankos turnyras vyks liepos 2–7 d. Puerto Rike, bilietą į Paryžių gaus tik jo laimėtojai.


Kandidatai į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pagrindinę sudėtį: Rokas Jokubaitis („Barcelona“, Ispanija), Lukas Lekavičius, Tomas Dimša, Arnas Butkevičius, Edgaras Ulanovas ir Laurynas Birutis (visi – Kauno „Žalgiris“), Deividas Sirvydis (Panevėžio „7bet-Lietkabelis“), Marius Grigonis (Atėnų „Panathinaikos“, Graikija), Rokas Giedraitis (Belgrado „Crvena zvezda“, Serbija), Mindaugas Kuzminskas (Atėnų AEK, Graikija), Tadas Sedekerskis (Vitorijos „Baskonia“, Ispanija), Jonas Valančiūnas (Naujojo Orleano „Pelicans“, JAV), Domantas Sabonis (Sakramento „Kings“, JAV), Donatas Motiejūnas („Monaco“, Monakas).

Rezervinė komanda: Augustas Marčiulionis (Saint Maryʼs „Gaels“, JAV), Marius Valinskas (Utenos „Uniclub Casino-Juventus“), Ignas Sargiūnas ir Ąžuolas Tubelis (abu – Klaipėdos „Neptūnas“), Laurynas Beliauskas (Ostruvo „Slam Stal“, Lenkija), Martynas Arlauskas (Pasvalio „Pieno žvaigždės“), Lukas Kreišmontas (Jonavos „CBet“), Paulius Danusevičius ir Dovydas Romančenko (abu – „Šiauliai“), Rytis Petraitis (Kalifornijos „Golden Bears“, JAV), Eimantas Bendžius (Sasario „Dinamo“, Italija), Einaras Tubutis (Mažeikių „M Basket-Delamode“), Marekas Blaževičius (Santjago de Kompostelos „Monbus Obradoiro“, Ispanija), Liutauras Lelevičius („7bet-Lietkabelis“), Arnas Velička (Vilniaus „Rytas“).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Mūsų kaime to dar nebuvo

8 treneriai - t.y. 3 žaidėjams du treneriai. O jei priimti dar keturis (psichologą, atstovą ryšiams su visuomene, šamaną ir kokią nors blondinę), tai ir išeitų 1 : 1.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS