Krepšinio talentų žygis baigėsi be medalių, tačiau sulaukta viliojančių karjeros pasiūlymų | Diena.lt

KREPŠINIO TALENTŲ ŽYGIS BAIGĖSI BE MEDALIŲ, TAČIAU SULAUKTA VILIOJANČIŲ KARJEROS PASIŪLYMŲ

Lietuvos krepšinio jaunių (iki 17 metų) rinktinė iš pasaulio čempionato Ispanijoje grįžo tuščiomis. Tačiau kauniečio Remigijaus Bardausko treniruojami vaikinai nuskynė ne vieną pergalę ir sulaukė viliojančių karjeros pasiūlymų.

Kelsis už Atlanto

FIBA pasaulio čempionate mažąjį finalą pasiekę lietuviai sekmadienį 58:66 turėjo pripažinti Prancūzijos krepšininkų pranašumą. Mūsų šalies komanda akistatoje dėl bronzos pirmavo tik iki pirmojo kėlinio vidurio, o vėliau iniciatyvą tvirtai perėmė prancūzai.

Rezultatyviausias Lietuvos rinktinės žaidėjas Justas Stonkus startavo penkiais taškais iš eilės, išvesdamas mūsiškius į priekį (5:2). Įpusėjus kėliniui jie dar pirmavo 9:4, bet prancūzai spurtavo 12:0 ir persvaros nebepaleido.

Lietuvos ekipai J.Stonkus pelnė 15 taškų, Danas Kazakevičius ir Kristupas Kepežinskas – po 9, Petras Padegimas – 7. Pastarasis Kauno „Žalgirio“ sistemos auklėtinis, pasibaigus čempionatui, paskelbė, kad kelsis už Atlanto. Puolėjas, planetos pirmenybėse pelnydavęs vidutiniškai po 10,3 taško ir atkovodavęs po 6,3 kamuolio, buvo vienas naudingiausių rinktinės narių (po 11,3 naudingumo balo). 201 cm ūgio krepšininkas rudenį pradės mokslus Floridos DME akademijoje.

Prancūzijos rinktinės gretose rezultatyvumu išsiskyrė Ilane Fibleuilas, pelnęs 16 taškų, Noah Penda – 12, Alexandre’as Dam Sarras ir Zaccharie Risacheris – po 11.

Penketas – be lietuvių

R.Bardausko treniruojami vaikinai liko per žingsnį nuo ankstesnės jų bendraamžių kartos bronzinio pasiekimo. 2016 m. Gedimino Petrausko treniruojami jauniai, kurių gretose žibėjo Arnas Velička ir Ignas Sargiūnas, pasipuošė pasaulio čempionato bronza. Tai buvo vienintelis lietuvių medalis šios amžiaus grupės čempionatuose, rengiamuose nuo 2010 m.

Pusfinalyje lietuviai 62:89 pralaimėjo amerikiečiams, kurie tapo turnyro nugalėtojais. JAV talentai finale 79:67 (13:20, 20:18, 29:13, 17:16) palaužė šeimininkus ispanus. Cooperio Flaggo, atkovojusio 17 ir perėmusio 8 kamuolius bei surinkusio 30 naudingumo balų, vedami amerikiečiai atsiliko pustrečio kėlinio. Antrojoje dalyje favoritai galingai spurtavo ir jau šeštą kartą iš eilės įrodė, kad yra stipriausia šios amžiaus grupės rinktinė pasaulyje.

Garbingai: Lietuvos jauniai liko per žingsnį nuo 2016 m. kartos, pelniusios bronzos medalius, pasiekimo. / FIBA nuotr.

15-metis C.Flaggas buvo išrinktas į simbolinį turnyro penketą. Drauge su juo ten pateko naudingiausiu pirmenybių žaidėju pripažintas ispanas Izanas Almansa. Jis finale pelnė 9 taškus ir atkovojo 15 kamuolių. Tarp geriausiųjų įtraukti ir ispanas Lucasas Langarita, amerikietis Koa Peatas ir prancūzas Ilane‘as Filleuilas.

Išvengs favoričių

Vengrijoje įsibėgėjančiame merginų (iki 20 metų) Europos čempionate po dviejų triuškinančių pralaimėjimų pirmąją pergalę iškovojo Lietuvos rinktinė. Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės vadovaujamos lietuvaitės paskutiniame C grupės mače 72:52 nepaliko šansų Bulgarijos komandai.

Tiesa, mūsiškės sunkiai įsibėgėjo – nesužaidus nė 6 minučių, jau turėjo dviženklį deficitą (4:15). Bulgares lietuvės vijosi iki pat antrojo kėlinio pabaigos, kai galiausiai pavyko sumažinti atsilikimą iki dviejų taškų (31:33). Trečiajame kėlinyje net 6 minutes varžovės nesugebėjo pelnyti taškų, tuo pasinaudojusi Lietuvos rinktinė spurtavo 11:0 ir galutinai perėmė žaidimo kontrolę į savo rankas. Nugalėtojoms daugiausia taškų įmetė Sintija Aukštikalnytė ir Gedvilė Savostaitė – po 17, Audronė Zdanevičiūtė – 13, Justina Oficerovaitė – 12, Urtė Čižauskaitė – 7, Elzė Motekaitytė – 6.

Pergalė prieš bulgares leido mūsiškėms grupėje pakilti iki trečiosios vietos. Vadinasi, aštuntfinalyje joms teks kiek palankesnės priešininkės iš D grupės.

GALERIJA

  • Garbingai: Lietuvos jauniai liko per žingsnį nuo 2016 m. kartos, pelniusios bronzos medalius, pasiekimo.
FIBA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS