Kur ,,Žalgirį“ nuneš pergalių banga? | Diena.lt

KUR ,,ŽALGIRĮ“ NUNEŠ PERGALIŲ BANGA?

Kai durys į Eurolygos ketvirtfinalį baigia užsitrenkti, Kauno "Žalgirio" krepšininkai ima ir užkiša koją. Iki pirmojo etapo pabaigos likus lygiai trečdaliui rungtynių, kauniečiai įsirašė antrąją pergalę iš eilės ir mina "Top 8" slenkstį.

Šįvakar – Panevėžyje

Poryt į Lietuvą atvyksiantys "Barcelona" krepšininkai turės ko nerimauti. Į gilią nesėkmių duobę patekusios Katalonijos komandos nariai vasario 2-ąją susidurs su pergalių bangą pagavusiais žalgiriečiais. Kauno klubas sausį Eurolygoje užbaigė penktadienį Stambule 69:66 patiesdamas aukščiau esančią "Darussafaka" ekipą. Tiesa, LKL pirmenybėse šįvakar kauniečių dar laukia pasirodymas Panevėžyje su juos persekiojančiu "Lietkabeliu".

Net ir po sensacingos sėkmės per akistatą su Maskvos CSKA Lietuvos čempionai Stambule nebuvo laikomi favoritais. Vis dėlto Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai dvikovos su "Darussafaka" eigą kontroliavo beveik visas 40 min. Po pirmajame kėlinyje surengto spurto 8:0, jie pranašumą išlaikė iki pat ilgosios pertraukos – 38:31. Nors šeimininkams, kurių trenerių štabe dirba kaunietis Kęstutis Kemzūra, buvo pavykę priartėti iki 47:49, svečiai nepalūžo ir vėl atitrūko.

Tiesa, paskutinėmis rungtynių akimirkomis jie praleido svarbų tritaškį, leidusį Stambulo ekipai nepralaimėti daugiau nei ji laimėjo pirmajame rate Kaune (83:80). Šis rodiklis būtų svarbus, jei "Žalgiris", su 8 pergalėmis pakilęs į 10-ąją poziciją, galutinėje rikiuotėje pavytų 8-ąją vietą išsaugojusią "Darussafaka" (10 laimėjimų).

Kovėsi kaip išprotėję

Vis dėlto kauniečiai neslėpė pasitenkinimo.

"Vaikinai kovėsi kaip išprotėję. Nelengva čia laimėti. Juolab kad "Žalgiris" dvejas Eurolygos rungtynes per vieną savaitę laimėjo pirmą kartą nuo pat 1999-ųjų, kai tapo čempionu", – priminė Š.Jasikevičius.

"Atlikome puikų darbą ir laimėjome, nes laikėmės rungtynių plano. Gynėmės kaip komanda, ir tai suveikė. Nepataikiau kelių pirmųjų metimų, bet, turėdamas geras progas, atakavau ir toliau. Smagu, kad pataikiau", – aiškino rezultatyviausias žalgirietis Kevinas Pangosas.

Legionierius iš Kanados įmetė 14 taškų, 11 pridūrė brazilas Augusto Lima, 8 – abu tritaškius pataikęs Artūras Milaknis.

"Vaikinai kovėsi kaip išprotėję. Nelengva čia laimėti. Juolab kad "Žalgiris" dvejas Eurolygos rungtynes per vieną savaitę laimėjo pirmą kartą nuo pat 1999-ųjų, kai tapo čempionu", – priminė Š.Jasikevičius.

Dairosi pastiprinimo

Vis giliau grimztanti "Barcelona" (8 pergalės ir 12 nesėkmių) į Kauną atvyks patyrusi dar vieną antausį. Graiko Georgio Bartzoko auklėtiniai namuose 79:93 kapituliavo prieš kitą Ispanijos ekipą – Vitorijos "Baskonia". Tai buvo jau ketvirtas Katalonijos kolektyvo pralaimėjimas per pastaruosius penkis mačus.

Nugalėtojams Lietuvos jaunimo rinktinės puolėjas Tadas Sedekerskis per 10 min. pelnė 2 taškus. "Barcelona" puolime tradiciškai pastebimiausias buvo Tyrese'as Rice'as, surinkęs 15 taškų, taikliarankis puolėjas iš Bulgarijos Aleksandras Veženkovas pridūrė 14, 210 cm ūgio naujokas Vitoras Faverani pelnė 11, Justinas Doellmanas 10 taškų.

Beje, Brado Olesono ir Alexo Renfroe traumų išretinta "Barcelona" dar dairosi pastiprinimo. Klubas nusitaikė į rezultatyviausią Ispanijos lygos žaidėją Edwiną Jacksoną. Madrido "Estudiantes" atstovaujantis 27 metų 191 cm ūgio prancūzas ACB lygoje pelno vidutiniškai po 22 taško, atkovoja 4,1 kamuolio bei atlieka 3,1 rezultatyvaus perdavimo.

Vis dėlto, nepaisant permainų, vienam tituluočiausių Europos krepšinio klubų bus itin sunku patekti į atkrintamąsias varžybas.

"Žalgirio", turinčio analogiškus statistinius rodiklius, galimybės atrodo kiek geriau. Mat iš likusių 10 rungtynių kauniečiai 6 mačus žais su žemesnėje turnyro lentelės dalyje esančiomis ekipomis.

Lietuviai blankūs

Kauniečiai išvengs susidūrimo ir su Eurolygos lyderiu tapusiu Madrido "Real". Karališkasis klubas penktadienį įsirašė 15-ąją pergalę, savo aikštėje 94:89 pranokęs Milano "EA7 Emporio Armani" klubą.

Dėl anginos porą rungtynių praleidęs puolėjas Jonas Mačiulis nugalėtojams per 14 min. pelnė 3 taškus (0/1 dvitaškio, 1/2 tritaškių) ir atkovojo 2 kamuolius.

Milano komandos įžaidėjas Mantas Kalnietis irgi nebuvo itin pastebimas. Lietuvos rinktinės gynėjas per 20 min. pelnė 4 taškus (2/2 dvitaškių, 0/2 tritaškių) bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Po šių rungtynių Madrido komanda susilygino pergalėmis su turnyre pirmavusia Maskvos CSKA ir aplenkė geresniu įmestų ir praleistų taškų santykiu. Milano komanda su Stambulo "Galatasaray" turi po 6 pergales ir trinasi turnyro dugne.

Statistika

Stambulo "Darussafaka" – Kauno "Žalgiris" 66:69 (14:16, 17:22, 18:17, 17:14). Stambulo "Volkswagen" arena, 4 578 žiūrovai. "Darussafaka": B.Wanamakeris 17 (8 rez. perd., 3 perimti kam.), D.Bertanis 13, W.Clyburnas 9, A.Moermanas 7 (9 atk. kam.), F.Aldemiras 6, J.Andersonas (1/5 tritaškių) ir A.Žižičius po 4, B.Batukas ir L.Haragody po 3.

"Žalgiris": K.Pangosas 14 (3/7 tritaškių), A.Lima 11, A.Milaknis 8 (2/2 tritaškių), P.Jankūnas (1/6 dvitaškių, 8 atk. kam.), E.Ulanovas, L.Lekavičius (4 rez. perd.) ir L.Westermannas po 6, B.Motumas ir A.Kavaliauskas (4 klaidos) po 5, R.Seibutis 2 (R.Javtokas, N.Valinskas nežaidė).

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 10/26 (39 proc.) ir 16/37 (43 proc.), tritaškių – 9/27 (33) ir 8/16 (50), baudų metimų – 19/28 (68) ir 13/16 (81). Atkovota kamuolių – 28 ir 35, perimta – 9 ir 4. Rezultatyvūs perdavimai – 11 ir 18. Klaidos – 12 ir 16.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS