„Lietkabelį“ pakirtęs „Neptūnas“ pelnė vietą LKL atkrintamosiose | Diena.lt

„LIETKABELĮ“ PAKIRTĘS „NEPTŪNAS“ PELNĖ VIETĄ LKL ATKRINTAMOSIOSE

  • 0

Pakiliai LKL reguliariojo sezono pabaigoje rungtyniaujantis Klaipėdos „Neptūnas“ (13-21) laimėjo ketvirtąsyk paeiliui bei nuskynė bilietą į atkrintamąsias varžybas.

Charakterį pademonstravę Tomo Gaidamavičiaus auklėtiniai savo aikštėje 83:73 (16:17, 25:19, 24:19, 18:18) pirmąkart sezone nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį“ (21-12) ir užsitikrino vietą tarp aštuonių stipriausiųjų.

Klaipėdiečiams tai buvo pirmoji pergalė sezone prieš geriausiųjų ketveriukėje įsitvirtinusį klubą.

Alytaus „Dzūkijai“ (10-23) šeštadienį pralaimėjus Utenos „Juventus“, klaipėdiečiai nuo devintoje vietoje esančių dzūkų atitrūko per tris pergales. Alytiškiams liko sužaisti trejas rungtynes, tačiau „Neptūnas“ tarpusavio serijoje yra iškovojęs tris pergales.

Klaipėdos komandos antradienį laukia išvykos mūšis su Vilniaus „Rytu“, o penktadienį reguliarųjį sezoną uždarys namų akistata su „Šiauliais“.

Tuo metu „Juventus“ (21-14) dabar pergalėmis susilygino su „Lietkabeliu“, tačiau panevėžiečiai yra sužaidę vienu maču mažiau, ir kova dėl trečiosios vietos išlieka gyva.

„Lietkabelis“ vertėsi be riešą susižeidusio Kyle'o Vinaleso. Amerikietis – rezultatyviausias (16,9 tšk.) ir daugiausiai perdavimų atliekantis komandos žaidėjas (4,9 rez. perd.).

Gyčiui Masiuliui pataikius baudas įsibėgėjus trečiajam kėliniui, „Lietkabelis“ turėjo minimalią persvarą – 46:45. Visgi tada šeimininkai laimėjo atkarpą 11:2 ir paėmė iniciatyvą į savo rankas – 56:48, o į ketvirtąjį kėlinį išėjo su dviženkliu pranašumu – 65:55.

Ketvirtojo ketvirčio viduryje Margiris Normantas įmetė tritaškį ir bandė inicijuoti „Lietkabelio“ sugrįžimą – 68:76, bet panevėžiečiai per likusias 4 minutes ir 50 sekundžių iš žaidimo nebepelnė nė taško – tris taškus surinko baudos metimais.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 19, Žygimantas Janavičius (8 rez. perd., 5 atk. kam.), Martynas Mažeika ir Simas Galdikas – po 12.

„Lietkabelis“: Vytenis Lipkevičius 17 (5/8 trit.), Paulius Valinskas 15, Margiris Normantas 14 (2/9 trit.), Džordže Gagičius 12.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS