Lietuvė – tarp pasaulio krepšinio žvaigždžių | Diena.lt

LIETUVĖ – TARP PASAULIO KREPŠINIO ŽVAIGŽDŽIŲ

Jurgita Štreimikytė-Virbickienė – pirma Lietuvos krepšininkė, įamžinta Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) Šlovės muziejuje.

Iškilmės buvo surengtos Patricko Baumanno krepšinio namuose Miese (Šveicarija).

Kartu su Lietuvos krepšinio žvaigžde į Šlovės muziejaus metraštį taip pat įrašytos Lisa Leslie (JAV), Robyn Maher (Australija), Catarina Pollini (Italija) ir Mame Maty Mbengue (Senegalas).

Be to, pagerbti treneriai Geno Auriemma (JAV), Antonio Barbosa (Brazilija), Milanas Vasojevičius (Serbija) ir Maria Planas (Ispanija).

„Šiemet FIBA nominavo penkias žaidėjas iš viso pasaulio, tik dvi krepšininkes – iš Europos. J. Štreimikytė-Virbickienė – tarp laureačių. Tai, pirmiausia, jos talento, sportinių pasiekimų ir galiausiai viso Lietuvos krepšinio pripažinimas. Džiugi naujiena mūsų šaliai, sporto bendruomenei“, – kalbėjo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Tai – J. Štreimikytės-Virbickienės talento, sportinių pasiekimų ir viso Lietuvos krepšinio pripažinimas.

Iš Alytaus kilusi J. Štreimikytė-Virbickienė per savo karjerą rungtyniavo Lietuvos, Prancūzijos, Italijos, Lenkijos ir moterų NBA (WNBA) klubuose. Ji dešimt kartų tapo Lietuvos, penkis kartus Baltijos lygos ir du kartus Italijos lygos čempione, Eurolygoje rungtyniavo 12 sezonų, penkis kartus pateko į finalo ketverto varžybas, o 2009 m. iškovojo Eurolygos čempionės titulą.

Su Lietuvos moterų krepšinio rinktine J. Štreimikytė-Virbickienė tapo Europos čempione, dalyvavo iš viso keturiuose Europos ir dviejuose pasaulio čempionatuose.

„Brangiausia pergalė su rinktine – 1997-aisiais Europos čempionate, kai iškovojome auksą. Mūsų mažai šaliai tai – didžiulis laimėjimas. Anuo metu sąlygos tikrai nebuvo tokios geros, kaip dabar, bet mes susirinkome ir buvome pirmos. Ta komanda buvo labai stipri, ypač psichologiškai, tvirta savo kolektyvine dvasia tiek aikštėje, tiek už jos ribų“, – viename interviu yra sakiusi Jurgita.

Šiuo metu tituluota krepšininkė treniruoja Vilniaus „VKM-Kibirkšties-MRU“ komandą, dalyvaujančią Lietuvos moterų krepšinio lygos B diviziono čempionate.

Į FIBA šlovės muziejų yra išrinkti ir Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis, Modestas Paulauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Taip,tikrai

šaunu!Linkėjimai krepšininkei!

Sėkmės

Kaip malonu!!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS