Lietuviams – skirtingos NBA trenerių užduotys | Diena.lt

LIETUVIAMS – SKIRTINGOS NBA TRENERIŲ UŽDUOTYS

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) čempionate trys iš keturių klubų, kuriems atstovauja lietuviai – kol kas tarp autsaiderių.

Laukia savo šanso

Sėkmingiausiai rungtyniauja Šarlotės "Hornets" komanda (3 pergalės ir 1 pralaimėjimas, 2 vieta Rytų konferencijoje), tačiau Arnoldas Kulboka dar nė karto nežengė į aikštę.

Lietuvis buvo registruotas mačams su Indianos "Pacers" (pergalę 123:122 šventė "Hornets") ir su Bruklino "Nets" (111:95), bet trenerio Jameso Borrego sprendimu nežaidė.

23 metų 206 cm ūgio puolėjas A.Kulboka su Šarlotės klubu yra pasirašęs dvišalę sutartį, kuri numato, kad krepšininkas gali žaisti ne vien pagrindinėje, bet ir rezervinėje G lygos ekipoje.

Pagal NBA taisykles, tokią sutartį sudaręs žaidėjas pagrindinėje sudėtyje gali būti registruojamas ne daugiau nei 45 mačams, o jeigu šis skaičius viršijamas, klubas privalo pateikti krepšininkui garantuotą sutartį.

Jonas – karys

Pirmą pergalę šventė Jono Valančiūno atstovaujama Naujojo Orleano "Pelicans" ekipa – svečiuose 107:98 įveikė Minesotos "Timberwolves" komandą.

Pasiūliau jam ilgėliau atsikvėpti, tačiau Jonas po trumpos pauzės vėl žengė į aikštę. Jis – karys.

Lietuvis pelnė 22 taškus, 23 kartus atkovojo kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

"Ketvirtą kėlinį jis paprašė pertraukėlės. Matėme, kad pavargęs, pasiūliau jam ilgėliau atsikvėpti, tačiau Jonas po trumpos pauzės vėl žengė į aikštę. Jis – karys", – kalbėjo "Pelicans" strategas Willie Greenas.

Naujojo Orleano klubas (1/3) Vakarų konferencijoje – 14 vietoje.

Pralaimėjo čempionams

"Pacers" komanda su Domantu Saboniu patyrė trečią nesėkmę – savo arenoje 109:119 nusileido NBA čempionams Milvokio "Bucks" krepšininkams.

Domantas surinko 21 tašką, 13 kartų atkovojo kamuolį, atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

"Bucks" ekipai 38 taškus pelnė broliai Antetokounmpo: Giannis – 30 (be to, 10 kartų atkovojo kamuolį ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus), Thanasis – 8 (4/5 dvitaškių).

Indianos klubas (1/3) Rytų konferencijoje – 14 pozicijoje.

Šiek tiek aukščiau – 12 vietoje – yra Igno Brazdeikio atstovaujamas Orlando "Magic" (1/3).

Nauja "Bulls" era?

Visas ketverias rungtynes laimėjusios Čikagos "Bulls" komandos startas Rytų konferencijoje – geriausias nuo 1996–1997 m sezono, kai žaidė Michaelas Jordanas, Scottie Pippenas, Dennisas Rodmanas, Tonis Kukočas, Steve'as Kerras.

"Čia visi nori laimėti – ir žaidėjai, ir miesto bendruomenė", – pabrėžė "Bulls" gynėjas Demaras DeRozanas.

Vienas Čikagos klubo viceprezidentų – Artūras Karnišovas atsakingas už komandos komplektaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS