Lietuvos aštuoniolikmečių vaikinų krepšinio rinktinėje – trenerių kaita | Diena.lt

LIETUVOS AŠTUONIOLIKMEČIŲ VAIKINŲ KREPŠINIO RINKTINĖJE – TRENERIŲ KAITA

  • 0

Lietuvos aštuoniolikmečių vaikinų krepšinio rinktinė antradienį pradėjo savo pirmąją treniruočių stovyklą Druskininkuose. Jai vadovauja naujas trenerių duetas – Rimantas Grigas ir Giedrius Žibėnas. Jie pakeitė dėl šeimyninių ir asmeninių priežasčių nebegalėjusius būti su rinktine Saulių Štombergą ir Marių Tamolį, pernai iškovojusius Europos čempionato bronzą.

„Trenerių pasikeitimas prieš pat pasirengimo pradžią nėra gerai. Saulius Štombergas jau žinojo tuos vaikinus. Tačiau treneris negalėjo tęsti darbo dėl šeimyninių aplinkybių, kas nors turėjo pavaduoti. Man pasiūlė, aš sutikau pavaduoti Saulių šiam čempionatui“, – sakė R. Grigas.

Pasirengimą šių metų Europos čempionatui pradėjo 15 krepšininkų. Druskininkuose jie treniruosis iki liepos 8 dienos, kur numatyta pora kontrolinių mačų. Vėliau rinktinė persikels į Klaipėdą, kur dalyvaus aštuoniolikmečių Baltijos taurės turnyre. Po to Kaune ir Vilniuje U18 vaikinų rinktinė sužais dar seriją kontrolinių rungtynių su Rusija, Švedija, Vokietija ir Suomija. Po jų komanda išvyks į Turkiją, kur liepos 30 – rugpjūčio 7 dienomis Samsuno mieste vyks Europos čempionatas.

„Kol kas yra abejonių dėl poros žaidėjų. Jei susirinksime visi, pretenduosime į aukštas vietas. Esame krepšinio valstybė ir žemos vietos mums netinka. Kad ir kokia būtų situacija, turime siekti aukščiausių rezultatų. Jų pradėsime siekti nuo šios dienos“, – sakė R.Grigas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS