Lietuvos dvidešimtmečiai – Europos čempionato ketvirtfinalyje | Diena.lt

LIETUVOS DVIDEŠIMTMEČIAI – EUROPOS ČEMPIONATO KETVIRTFINALYJE

  • 0

Lietuvos jaunimo (U20) vaikinų rinktinė trečiadienį atlaikė pilnos Helsinkio arenos spaudimą, techninius gedimus ir desperatišką Suomijos rinktinės puolimą. Vadovaujami Tomo Masiulio lietuviai laimėjo aštuntfinalį prieš šeimininkus 81:62 (16:15, 26:11, 25:14, 14:22) ir žengė į Europos čempionato ketvirtfinalį.

„Žinojome, kad Suomija yra metikų komanda. Pagal tai parengėme žaidimo planą, kurio laikėmės. Antrajame kėlinyje pavyko atitrūkti ir išlaikyti skirtumą iki pabaigos. Tiesa, paskutiniame ketvirtyje gal kiek atsipalaidavome, tačiau vaikinai nesutriko ir atsilaikė”, – po rungtynių sakė T.Masiulis.

Po lygaus pirmojo kėlinio lietuviai antrąjį pradėjo įspūdingu spurtu 13:0. Trečiajame ketvirtyje Lietuvos persvara pasiekė 30 taškų. Tačiau paskutiniame kėlinyje suomiai surengė tikrą šturmą ir sugebėjo skirtumą sumažinti iki 14 taškų. Vis dėlto, jaunieji Lietuvos krepšininkai atsitokėjo ir vėl nutolo saugiu atstumu.

Rungtynės, kurias stebėjo ir šeimininkus aktyviai palaikė pilna Helsinio arena, buvo kelis kartus stabdoma dėl 24 sek. laikrodžio gedimo.

Lietuvos rinktinė 44:27 laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių ir taikliau atakavo iš visų padėčių. Lietuvių atsarginiai taip pat pranoko suomių „suolelį” 41:26. Lietuvos rinktinėje negalėjo žaisti gynėjas Martynas Varnas, kuriam lūžo pėdos kaulas.

Rezultatyviausiai iš lietuvių žaidė Tautvydas Paliukėnas, kuris pelnė 20 taškų. 17 taškų prie pergalės prisidėjo Martynas Echodas, 13 – Margiris Normantas, 11 – Laurynas Birutis.

Suomijos rinktinei daugiausia taškų (22) pelnė Lauri Markkanenas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS