Lietuvos krepšininkai nušlavė suomius | Diena.lt

LIETUVOS KREPŠININKAI NUŠLAVĖ SUOMIUS

  • 3

Lietuvos krepšinio rinktinė buvo prasti svečiai Suomijoje. Espe vykusiose antrose draugiškose rungtynėse su šios šalies rinktine lietuviai šventė galingą pergalę 87:46 (22:9, 18:14, 26:13, 21:10).

Jonas Valančiūnas buvo nesustabdoma jėga ir pelnė 18 taškų. Tai buvo antroji lietuvių pergalė šiame pasaulio čempionato pasirengimo cikle.

Intriga „Metro“ arenoje truko vos kelias minutes. Lietuviai ne tik patys užmėtė suomių krepšį, bet ir neleido to padaryti suomiams, kurie per 15 minučių buvo pelnę vos 9 taškus. Po spurto 14:0 lietuviai buvo įgiję 21 taško pranašumą 39:18. Po pirmosios rungtynių pusės suomiai atsiliko 23:40.

Per trečiąjį kėlinį lietuvių atotrūkis tik didėjo ir pasiekė 30 taškų prieš lemiamą ketvirtį – 66:36.

Ketvirtajame kėlinyje šansą pasireikšti gavo iki tol nežaidę krepšininkai. Puikų šou surengė Martinas Gebenas, kuris atliko du dėjimus ir bloką vos per 20 sekundžių. Lietuvių meistriškumo skirtumas buvo akivaizdus.

Didžiausių pagyrų nusipelnė Lietuvos rinktinės gynyba, kuri leido varžovams pelnyti tik 46 taškus, o rezultatyviausi suomių žaidėjai pelnė vos po 6 taškus.

Lietuvos rinktinės lyderis buvo pirmąsias rungtynes su Suomija Klaipėdoje praleidęs Jonas Valančiūnas. Uteniškis varžovams atseikėjo 18 taškų.

Šią dvikovą praleido Edgaras Ulanovas, Marius Grigonis ir Mindaugas Kuzminskas.

Dainius Adomaitis šiose rungtynėse davė pasireikšti atsarginiams, kurie kovoja dėl vietos dvyliktuke. Geriausiai savo šansą išnaudojo Eimantas Bendžius, kuris pelnė 13 taškų.

Pirmąsias šių komandų tarpusavio rungtynes Klaipėdoje laimėjo Lietuvos rinktinė 80:60.

Antrą pergalę prieš suomius šventusi Lietuvos rinktinė taip pat patyrė tris pralaimėjimus - 70:78 nusileido Ispanijai, 68:72 ir 91:95 Serbijai.

Šeštadienį lietuvių Espe laukia dar nesutiktas išbandymas – Rusijos rinktinė.

Lietuva: Jonas Valančiūnas 18 (4 atk. kam.), Eimantas Bendžius 13, Rokas Giedraitis 10, Domantas Sabonis 9, Mantas Kalnietis 7 (3 rez perdav.), Lukas Lekavičius 7, Arnas Butkevičius 7, Jonas Mačiulis 4, Renaldas Seibutis 4, Martinas Gebenas 4, Paulius Jankūnas 2, Žygimantas Janavičius 2.

Suomija: A.Kanervo, M.Jantunenas ir T.Palmi po 6.

GALERIJA

  • Lietuvos krepšininkai nušlavė suomius
Fotobanko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kavenskis

Blt ir vel apie ta krepsini.juk niekam neidomu....

Nu jo

Ydomu kaip butu ledo ritulio varzybose LT-Suomija ))))))

sluota

sendien jie Suomius,o Kinijoje juos 8 komandos ir liks ,tik 9 ti,geras losejas kortu neatskleidzia,treneris prastas losejas,beda .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS