„Lietuvos rytą“ palikęs D. Gordonas atstovaus „Zenit“ komandai | Diena.lt

„LIETUVOS RYTĄ“ PALIKĘS D. GORDONAS ATSTOVAUS „ZENIT“ KOMANDAI

  • 0

Vilniaus „Lietuvos rytą“ palikęs Drew Gordonas ilgai be komandos neliko. Oficialiai skelbiama, kad amerikietis puolėjas sukirto rankomis su Sankt Peterburgo „Zenit“ komanda.

Pasak pranešimų, abi šalys susitarė dėl kontrakto pagal formulę „1+1“.

Birželio viduryje tuometinis „Lietuvos ryto“ prezidentas Gedvydas Vainauskas teigė, kad Gordonas sutartį su šiuo Rusijos klubu turėjo dar sezono pabaigoje. Tiesa, pats krepšininkas tokius gandus tąkart paneigė.

„Lietuvos rytas“ su 27-erių puolėju dar turėjo kontraktą kitam sezonui, tačiau išlaikyti jį savo gretose vilniečiams buvo pernelyg sunku. Praėjusį sezoną Gordonas demonstravo itin solidžią sportinę formą, o tai kaip reikiant išaugino jo kainą rinkoje.

Maža to, žibalo šioje situacijoje įpylė ir rasistiniai Vainausko pasisakymai, į kuriuos Gordonas savo socialinio tinklo paskyroje reagavo itin jautriai.

„Lietuvos rytas“ iš Rusijos klubo už Gordoną turėtų gauti išpirką.

„Zenit“ kitą sezoną žais Europos taurės ir VTB Vieningosios lygos turnyruose. Europos taurėje Sankt Peterburgo klubas vienoje grupėje varžysis su Las Palmaso „Gran Canaria Herbalife“, Bursos „Tofaš“, Trento „Dolomiti Energia“, Vilerbano ASVEL ir Ulmo „Ratiopharm“.

Šį sezoną Gordonas Europos taurėje vidutiniškai ant parketo praleisdavo 26 minutes, pelnydavo 12,6 taško, atkovodavo 9,6 kamuolio bei rinkdavo 17,8 naudingumo balo.

Tuo metu Lietuvos krepšinio lygoje aukštaūgis žaisdavo po 20 minučių, įmesdavo 10,6 taško, sugriebdavo 7,1 kamuolio bei rinkdavo po 15 naudingumo balų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS