LKF neketina taškytis valdiškais milijonais eurų | Diena.lt

LKF NEKETINA TAŠKYTIS VALDIŠKAIS MILIJONAIS EURŲ

  • 3

Lietuvos krepšinio federacija užsimojo mūsų šalyje pirmą sykį istorijoje surengti Europos moterų čempionato finalinį etapą. Tiesa, šiai ambicingai LKF vykdomojo komiteto iniciatyvai dar turi pritarti tarptautinė organizacija.

Vakar vykusio LKF susirinkimo metu svarstyti einamieji klausimai ir patvirtinti naujojo sezono visų Lietuvos krepšinio lygų varžybų nuostatai. Posėdyje pritarta iniciatyvai Lietuvoje organizuoti 2027 m. Europos moterų krepšinio čempionatą.

„Pagrindiniu Lietuvos moterų krepšinio vystymo akcentu visuomet regėjome tarptautinio turnyro organizavimą mūsų šalyje, – pažymėjo LKF prezidentas Vydas Gedvilas. – Iš esmės su tarptautine krepšinio federacija yra sutarta, kad 2027 m. Europos moterų krepšinio čempionatas vyks Lietuvoje. Jį organizuotume kartu su Suomija, bet finalinis etapas vyktų pas mus. Džiaugiamės, kad vykdomasis komitetas pritarė šiai iniciatyvai ir dabar jau galime pradėti reikiamų dokumentų, valstybės garantijų pildymą ir pateikimą FIBA, kad ši mūsų kandidatūrą oficialiai patvirtintų.“

Yra 3 mln. eurų mokestis FIBA. Dar apie 1 mln. eurų sudarytų organizacinės išlaidos.

Nemažai diskusijų sukėlė klausimas dėl olimpinės vyrų krepšinio atrankos turnyro organizavimo. Nutarta sprendimą priimti po konsultacijų su Lietuvos vyriausybe ir Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu. Aktualiausias klausimas – dėl galimo šių institucijų prisidėjimo sumokant organizavimo teisių mokestį, siekiantį net 3 mln. eurų.

„Kaip rodo statistika, atrankos turnyro organizavimas toli gražu negarantuoja kelialapio į olimpines žaidynes. Iki šiol devyniuose tokiuose turnyruose tik vieną kartą laimėjo šeimininkai. Šio renginio organizavimo išlaidos yra labai didelės, – pabrėžė LKF prezidentas. – Yra 3 mln. eurų mokestis FIBA. Dar apie 1 mln. eurų sudarytų organizacinės išlaidos. Turint omenyje, kad organizuosime moterų čempionatą, dar panašiai tiek lėšų valstybės biudžete atrasti kitam tarptautiniam krepšinio renginiui nebus lengva. Bet kuriuo atveju sutarėme kreiptis ir ieškoti galimybių. Tą ir darysime.“

Lietuvos vyrų rinktinė 2021 m. dalyvavo olimpiniame atrankos turnyre Kaune, tačiau finale nusileido Luka Dončičiaus vedamai Slovėnijos ekipai. Šį rugsėji Kazio Maksvyčio auklėtiniai pasaulio čempionate Filipinuose užėmė 6-ąją vietą ir nepasinaudojo pirmąja proga pelnyti bilietą į 2024 m. olimpiadą Paryžiuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

svinius

VA MALACIUS PREZIDENTAS,TAI NE TAIP ,KAIP FUTBOLE I KAIRE,I DESNE SVARBU ISTASKYTI MILIJONUS

Ir ką

Ten šitas brazauskinis durnelis daro,ogi šudą mala.

skiep

klaikus melas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS