LKF pasitikėjimas K. Maksvyčiu: sakėme, kad neturėtų jokių minčių apie pasitraukimą | Diena.lt

LKF PASITIKĖJIMAS K. MAKSVYČIU: SAKĖME, KAD NETURĖTŲ JOKIŲ MINČIŲ APIE PASITRAUKIMĄ

Lietuvos rinktinė užfiksavo prasčiausią rezultatą Europos čempionatų istorijoje, tačiau tai Lietuvos krepšinio federacijos tikėjimo iki 2024 metų sudėliota vizija nepakeitė.

LKF buvo iškėlusi tikslą Europos čempionate patekti į stipriausių komandų ketvertuką, bet galutinis rezultatas – 15-oji vieta.

Prieš metus LKF generalinio sekretoriaus postą užėmęs Mindaugas Balčiūnas teigė, jog pokyčių vyriausiojo trenerio pozicijoje nebus.

„Reikia suprasti, kad rinktinė su Kaziu žaidė pirmąjį kartą, mes matome, kaip jis dirba, kokio lygio yra treneris, kaip su juo jaučiasi visa rinktinė, – tinklalapiui BasketNews sakė M. Balčiūnas. – Juolab, kad neturime tiek daug trenerių. Per visą čempionatą nuolat kalbėjomės su Kaziu, sakėme, kad pasitikime. Kalbėjomės ir po aštuntfinalio, sakėme, kad net neturėtų minčių apie pasitraukimą. Negali būti jokių tokių minčių iš abiejų pusių. Mes juo pasitikime, mūsų rinktinė yra ganėtinai jauna, o praktika rodo, kad geriausią rezultatą komandą pasiekia per trejus metus.“

LKF ir Kazio Maksvyčio susitarimas dėl rinktinės trenerio posto galioja iki 2024 metų olimpinių žaidynių pabaigos. Ar apskritai įmanomas toks scenarijus, kad iki olimpinių žaidynių pasikeistų vyr. treneris?

„Nebent įvyktų kažkoks didžiulis susiskaldymas pačioje rinktinėje. Bet žaidėjai ir visa komanda su juo gerai jaučiasi, jis sugeba suburti kolektyvą, o dėl rezultatų – mes demonstravome gerą krepšinį, pralaimėjome tik geriausiųjų penketuko komandoms, didžiąją rungtynių dalį pirmaudavome. Pritrūko ir sėkmės, turėjome galimybę lemiamais metimais laimėti du mačus ir viskas būtų kitaip“, – pažymėjo M. Balčiūnas.

M. Balčiūnas teigė, jog rinktinė nesvarsto varianto pasisamdyti užsienietį trenerį.

„Tai būtų kapituliacija prieš visą Lietuvos krepšinio istoriją“, – apie tai pasisakė LKF generalinis sekretorius.

Lietuvos rinktinė aštuntfinalyje per pratęsimą 94:102 nusileido Ispanijos komandai. Rokas Jokubaitis ketvirtojo kėlinio pabaigoje tritaškiu turėjo galimybę išplėšti pergalę, bet galiausiai buvo išplėštas pratęsimas, kuris baigėsi nesėkmingai.

„Faktas, galutinis rezultatas netenkina, tai yra ne ta vieta, kurios tikėjomės tiek mes, tiek ir sirgaliai, – sakė M. Balčiūnas. – Bet ir kiti treneriai, ir sirgaliai, ir žurnalistai sutinka, kad mūsų rinktinė žaidė gerai, tiesiog nepasisekdavo rungtynių pabaigose. Manau, kad treneriai padarys išvadas, bus peržiūrėtos gynybos sistemos, žaidėjai bus dar vienais metais labiau patyrę ir kitais metais bus kitokia situacija. Daugelis žaidėjų arba artėja prie savo geriausio amžiaus krepšinyje, arba jį pasiekė, bet dar ilgai jame bus, tad turime daug optimizmo dėl ateities.“

Lietuvos rinktinė artimiausias rungtynes žais lapkričio 11 dieną, kai pasaulio čempionato atrankoje namuose priims Prancūzijos iššūkį.

K. Maksvyčiui tai kirsis su Kauno „Žalgirio“ tvarkaraščiu, tad jį turės pavaduoti vienas iš asistentų. Anot M. Balčiūno, LKF yra numačiusi, kuris asistentas treniruos rinktinę, tačiau dabar laukia trenerių štabo apsitarimo. Viešai apie pavaduojantį vyriausiąjį trenerį LKF paskelbs vėliau.

Rinktinės štabe be K. Maksvyčio dirba treneriai Kęstutis Kemzūra, Giedrius Žibėnas, Tomas Rinkevičius ir Evaldas Beržininkaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Kuba

Taigi, LT krepšiniui pasirašytas nuosprendis..prošvaistė dar nematysime 3-5 metelių...gaila..nes tuos 15 metų rinktinę treniravo irgi "geri" žmonės..

Kuba

Vat taip Lietuvos krepšiny prisiveisė įvairių balčiūnų, kuriems lojalus ir savas nors ir netikęs, bet jis tiks..gal dėl to nustekentas tas krepšinis...Jūs pasakykite kur tas Moskvičius pasireiškė, su ne savo jaunimu...o kitur vidutinybė ir dugnas..(Žalgiris)...ką padarysi, kai jis nemato geresnių trenerių..

As

Valanciunas sako,kad kiti metai parodis ka jie sugiaba,o slovenai ispanai ir t t palauks musu,apsurdas tie zaidejai su vadovu priesaky
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS