LKF posėdyje – karštos diskusijos dėl taisyklių moksleivių lygoje | Diena.lt

LKF POSĖDYJE – KARŠTOS DISKUSIJOS DĖL TAISYKLIŲ MOKSLEIVIŲ LYGOJE

  • 0

Praėjusią savaitę Kaune vyko Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) meistriškumo komisijos posėdis, kuriame buvo svarstomi Lietuvos krepšiniui aktualūs klausimai.

Susirinkimo dalyviai diskutavo apie Lietuvos krepšinio sistemą bei apie taisyklių pakeitimus moksleivių krepšinio lygoje, jaunųjų krepšininkų atstovavimą rinktinėms bei trenerių skyrimo tvarką. Posėdžio metu buvo priimti keli nutarimai, kurie bus teikiami LKF vykdomajam komitetui.

Lietuvos moksleivių krepšinio lygos taisyklių reglamente per ateinančius metus bus išbandyta nauja kėlinukų sistema, kai komandos žaidžia penketukais U12, U13, U14 čempionatuose. Vietoje pirmų dviejų kėlinukų po dešimt minučių, kai pirmajame kėlinyje žaisdavo vienas penketukas, o antrajame kitas, dabar būtų žaidžiama keturi kėliniai po penkias minutes, o kiti ketvirčiai kaip ir buvo vyktų esama tvarka.

„Šio pakeitimo tikslas – greitinti ir aktyvinti patį žaidimą, sumažinti laukimą antro penketo žaidėjams po apšilimo, o „nesušalę“ žaidėjai galės kokybiškiau atlikti bet kokius veiksmus. Taip pat turėtume dar vieną labai gerą įgūdį – daugiau kėlinių pabaigų, kur vaikai turėtų galvoti kada ir kaip efektyviau išnaudoti kėlinukų pabaigas, kas ugdytų ir vaikų mąstymą. Buvo iškelta mintis, kad gal sunkiau bus išnaudoti atsarginius žaidėjus penketuose, bet manome, jog tai daugiau pačių trenerių reikalas, kaip ir kada išnaudoti savo žaidėjus.

Galima leisti ir visą trumpą kėlinuką žaisti, ir net leisti žaisti 3-4 kėliniuose. Kad galėtume geriau patikrinti šį pakeitimą, planuojame tai išbandyti šio sezono „Jr.NBA“ čempionate. Oficialiuose čempionatuose geriausiu atveju šis pakeitimas įsigaliotų tik nuo kito sezono“, – sakė LKF jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila.

Dar vienas svarbus pakeitimas – visų taisyklių galiojimas moksleivių lygoje prasidės ne nuo U16 vaikinų čempionato, o metais anksčiau, t.y., nuo U15 čempionato.

„Tikslas – leisti aktyvinti gynybą, leisti zoninius spaudimus, dvigubinimus visoje aikštelėje ir kad tai leistų kokybiškiau paruošti žaidėjus jaunimo rinktinėms. Bus galima anksčiau naudoti ir aikštės gynybą, tačiau ji tikrai nėra rekomenduotina kaip pagrindinė gynybos forma, nes paprastai Europos jaunimo čempionatuose labai retai ginamasi aikštės gynyba. Šis pakeitimas taip pat bus pradėtas naudoti tik nuo kito sezono“, – teigė R.Radvila.

Susitikimo metu taip pat buvo diskutuota ir apie jaunųjų krepšininkų atsisakymą žaisti rinktinėse, trenerių skyrimo tvarką bei agentų veiklą, tačiau jokių sprendimų šiais klausimais priimta nebuvo.

Meistriškumo komisijos posėdyje dalyvavo: Antanas Sireika, Ramūnas Butautas, Steponas Kairys, Dainius Čiuprinskas, Žydrūnas Valuckis, Giedrius Gustas, Lina Brazdeikytė, Saulius Momkauskas, Gintautas Žibūda, Alfredas Kaniava, Dalius Lubys, Regimantas Juška, Tomas Purlys, Irmantas Birbalas, Henrikas Paulauskas, Rolandas Radvila.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS