LKL bronza – „Žalgiriui“, finale – pirtis teisėjams | Diena.lt

LKL BRONZA – „ŽALGIRIUI“, FINALE – PIRTIS TEISĖJAMS

Kauno „Žalgiris“ jau turi visų prabų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) trofėjus: prie 23 čempiono titulų ir penkių sidabro medalių pridėjo ir pirmąją bronzą.

Rinks naują kapitoną

Paskutines šį LKL sezoną mažojo finalo rungtynes žalgiriečiai laimėjo svečiuose – 89:76 nugalėjo „Šiaulius-7bet“.

Mačo iki keturių pergalių serija – 4:0 Kauno komandos naudai.

Varžybos Šiauliuose buvo paskutinės „Žalgirio“ puolėjui Pauliui Jankūnui – 38-erių krepšininkas baigė žaidėjo profesionalo karjerą.

„Pirmiausia noriu padėkoti savo artimiesiems – žmonai Ievai, trims nuostabiems vaikams, tėvams, sesei ir jos šeimai už visus tuos metus, kai mane palaikė, aukojosi dėl manęs. Ačiū ir visiems sirgaliams, smagu buvo žaisti dėl jų, tikiuosi, kad kažką gero padariau“, – kalbėjo P. Jankūnas.

Į klausimą, kas galėtų iš jo perimti komandos kapitono pareigas, Paulius atsakė: „Man išėjus vyriausi – Artūras Milaknis, Mantas Kalnietis, taip pat ir Edgaras Ulanovas to vertas.“

Pokyčių bus daug

Privalome padaryti išvadas, suburti naują komandą, sunkiai dirbti ir taisyti padėtį.

Ne tik P. Jankūnas, bet ir „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis patvirtino, kad Kauno ekipos laukia dideli pokyčiai.

„Privalome padaryti išvadas, suburti naują komandą, sunkiai dirbti ir taisyti padėtį. Reikia jauninti sudėtį, kad ji būtų fiziškesnė, efektyviau gintųsi, kad būtų daugiau krepšininkų, gerai žaidžiančių vienas prieš vieną“, – teigė K. Maksvytis.

Pasak stratego, kol kas konkrečių sprendimų dėl būsimos komplektacijos – vienas kitas, bet netrukus procesas paspartės.

K. Maskvytis nepaneigė, kad su „Žalgiriu“ tikriausiai atsisveikins Joshas Nebo ir Joffrey Lauvergne'as. Neapibrėžta Mareko Blaževičiaus perspektyva, nors sutartis su vidurio puolėju turėtų galioti dar vieną sezoną. Laukiama M. Kalniečio žodžio – ar 35-erių žaidėjas tęs profesionalo karjerą.

Baigė galioti Kauno klubo sutartys su Tai Websteriu, Janiu Strelnieku, A. Milakniu, Regimantu Miniotu.

K. Smithą apliejo alumi

Didžiojo LKL finalo dalyviai tebemosuoja kardais – vėl pretenzijos teisėjams, priekaištai sirgaliams.

Ketvirtą dvikovą Panevėžio arenoje 78:77 laimėjęs Vilniaus „Rytas“ padidino savo persvarą serijoje iki keturių pergalių 3:1.

Šįkart „Lietkabelis“ ketvirtą kėlinį, likus žaisti beveik dvi minutes, pirmavo 76:69, bet per likusį laiką tesukrapštė vos tašką. Tačiau per vilniečiams pergalę lėmusią ataką, kai Arnas Butkevičius persvėrė rezultatą (78:77), panevėžiečiai įžvelgė teisėjų klaidą – esą anksčiau jie nepagrįstai neužfiksavo kito Vilniaus ekipos žaidėjo Tannerio Leissnerio pražangos.

„Peržiūrėjome to epizodo vaizdo įrašą. Mūsų, žaidėjų, nuomone, pražanga buvo“, – sakė „Lietkabelio“ puolėjas Gediminas Orelikas.

„Tai buvo pražanga – T. Leissneris užšoko ant G. Oreliko. Arbitrai nesušvilpė“, – pritarė Panevėžio komandos vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas.

Teisėjavo Gytis Vilius, Jurgis Laurinavičius ir Artūras Šukys.

„Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas apeliavo į negarbingą „Lietkabelio“ sirgalių elgesį.

„Kennethas Smithas po rungtynių buvo aplietas alumi, per varžybas į trenerių štabą ir žaidėjus buvo nukreiptas lazerio spindulys“, – piktinosi treneris, kuriam Panevėžio sirgaliai buvo parengę asmeninį plakatą – neva kaip Oskaro prizo laureatui (ironiška užuomina į galimą G. Žibėno vaidybą per trečio mačo incidentą su N. Čanaku).

Penkta „Ryto“ ir „Lietkabelio“ krepšininkų akistata numatyta rytoj sostinėje.

Ironija: Panevėžio krepšinio sirgaliai plakatu erzino „Ryto“ strategą G. Žibėną prie pat jo komandos suolo / T. Biliūno / BNS nuotr.


Statistika

„Šiauliai-7bet“–„Žalgiris“ 76:89 (26:23, 14:21, 15:23, 21:22). Šiaulių arena, 3 878 žiūrovai.

„Šiauliai-7bet“: D.Sabeckis 23 taškai (5 rezultatyvūs perdavimai, 4 klaidos), I.Armwoodas 11, I.Sanonas (6 atkovoti kamuoliai) ir A.Urbutis po 10, M.Varnas 7 (6 rezultatyvūs perdavimai), N.Bezbradica ir G.Staniulis po 6, M.Litvinas 3, D.Baslykas, K.Leliukas ir J.Paukštė po 0.

„Žalgiris“: M.Blaževičius 17 taškų (12 atkovotų kamuolių), A.Milaknis 15 (5/7 tritaškių), T.Cavanaugh 12, P.Jankūnas 9 (5 atkovoti kamuoliai), J.Strelniekas 8, J.Nebo 7, M.Kalnietis, N.Giffey ir K.Lukošiūnas po 5, E.Ulanovas 4 (5 rezultatyvūs perdavimai), L.Lekavičius 2 (6 rezultatyvūs perdavimai, 3 klaidos), R.Miniotas 0.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 14/31 (45 proc.) ir 19/34 (56 proc.), tritaškių – 11/24 (46) ir 13/32 (41), baudų metimų – 15/24 (63) ir 12/14 (86). Atkovota kamuolių – 28 ir 40, perimta – 2 ir 4. Rezultatyvūs perdavimai – 16 ir 20. Klaidos – 10 ir 8.


Rezultatas

„Lietkabelis“–„Rytas“ 77:78 (22:19, 16:28, 20:7, 19:24). 6 180 žiūrovų. G.Orelikas ir P.Kalaitzakis (4/12 dvitaškių, 6 atkovoti kamuoliai) po 17 taškų, K.Žemaitis 11 (3/4 tritaškių) / K.Smithas 18 taškų (5 atkovoti kamuoliai, 8 rezultatyvūs perdavimai, 5 klaidos), M.Normantas 13, A.Butkevičius 12 (5 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai).

GALERIJA

  • Ironija: Panevėžio krepšinio sirgaliai plakatu erzino „Ryto“ strategą G. Žibėną prie pat jo komandos suolo
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

000000

000000000000. ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS