LKL mohikano gyvenimas sukasi nauju ritmu | Diena.lt

LKL MOHIKANO GYVENIMAS SUKASI NAUJU RITMU

  • 0

19 metų Lietuvos krepšinio lygai atidavęs Rolandas Matulis prieš šį sezoną pasakė: stop. Tiesa, tokį sprendimą priimti padėjo LKL vadovų sprendimas neleisti lygoje startuoti Vilniaus „Sakalams“, kuriems krepšininkas su viena nedidele išimtimi atidavė visą karjerą.

„Sąlyginai keista būti nebe profesionalu, bet, kita vertus, per daug to nesureikšminu. Esu tokios formos, kad dar galėčiau žaisti, bet pasirinkau kitą kelią – mėgėjišką krepšinį“, - „Žinių radijo“ laidai „LKL dienoraštis“ sakė R.Matulis, atstovaujantis Sostinės krepšinio lygoje rungtyniaujančiai "Oro navigacijos" ekipai.

- Kas pasikeitė jūsų gyvenime, kai profesionalų krepšinį iškeitėteį mėgėjišką?

- Daugiau laisvesnio laiko, kurį galima paplanuoti, nes sumažėjo treniruočių. Kita vertus, rungtynių skaičius stipriai padidėjo, nes žaidžiu 4-5 komanduose.

- Įsivaizduojate save šių metų Lietuvos krepšinio lygoje?

- Galbūt ne keturiasdešimčiai minučių, bet manau, kad „įsipaišyčiau“. Aišku, reikėtų kokių poros mėnesių tam, kad įgaučiau geresnę sportinę formą. Nesakau, kad dabar esu blogos, nes ją bet kokiu atveju palaikau.

Tačiau aš jau už užbraukiau brūkšnį ir į profesionalų sportą nebegrįšiu, nors 15-20 minučių dar drąsiai galėčiau žaisti rungtynėse su profesionalais.

- Kuri komanda labiausiai stebina?

- Kėdainių „Nevėžis“. Aišku, jei ši komanda nesubyrės, ji gali kovoti dėl aukštų vietų. Surinkti geri žaidėjai ir nesitikėjau tokio įspūdingo jų starto. „Šiauliai“ truputėlį buksuodami juda į priekį. Utenos „Juventus“ žengtelėjo žinsnį į priekį su nauju treneriu. Sudėtis jų irgi neprasta, gal kiek šlubuoja priekinė linija.

- Šiemet vėl po ilgos pertraukos žaidžiami 4 ratai. Skeptikai sako, kad dabar ne kiekvienas susitikimas toks svarbus. Jums yra tekę žaisti ir prie dviejų ratų sistemos, ir prie keturių. Kaip geriau?

- Aš visada buvau už keturis ratus. Dėl didesnio rungtynių skaičiau geriau yra žaidėjams, nes tada kitaip jėgos pasiskirsto. Viskas teisingiau, nes žaidžiant du ratus rezultatą kartais lemia atsitiktinumas. Žaidžiant keturis ratus, išryškėja tikroji lentelė.

- Prisiminkite vasarą, kai dar nežinojote, bus „Sakalai‘, ar nebus. Ko tada tikėjotės?

- Turėjau viltį. Galbūt būčiau dar sezoną sutikęs žaisti. Gavosi kaip gavosi. Liko mėgėjiškas krepšinis.

- Iš balso suprantu, kad per daug dėl to neišgyvenate?

- Žinoma, ne. Aš turiu alternatyvą, dirbu kitą darbą, bet kartu ir nuo krepšinio nenutolstu. Viską seku. Gyvenime gali taip nutikti, kad kada nors grįšiu į krepšinį. Minčių visokių yra.

- Kas jūsų manymu taps čempionais?

- Nors ir sunkiai pradėjo, bet pirmą vietą skirčiau „Žalgiriui“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS