M. Kalniečiui – atostogos, R. Kurtinaičiui – dar ne | Diena.lt

M. KALNIEČIUI – ATOSTOGOS, R. KURTINAIČIUI – DAR NE

  • 0

Ne juokais galimos akistatos su koronavirusu įbauginti Mantas Kalnietis ir Mindaugas Kuzminskas gali lengviau atsikvėpti – dėl pasaulyje siaučiančios pandemijos nutarta anksčiau laiko nutraukti ir Vieningosios krepšinio lygos pirmenybes.

Spyriojosi ilgai

Pirmasis apie Rusijos rengiamo turnyro finišą paskelbė Saratovo "Avtodor" klubo savininkas Vladimiras Rodionovas.

Nuo Gintaro Einikio ir Dariaus Lukmino žaidimo Saratove laikų lietuviams neblogai žinomas V.Rodionovas apie lygos sprendimą užsiminė dar iki oficialaus paskelbimo – praeitą trečiadienį priešpiet.

Vieningoji lyga, kurioje rungtyniauja būrys krepšininkų iš Lietuvos, nutarė pasekti Kontinentinės ledo ritulio lygos (KHL) pavyzdžiu. Pastaroji buvo viena ilgiausiai koronaviruso grėsmę ignoravusi ir varžybas ketinusi tęsti lyga, tačiau galiausiai nuleido uždangą. KHL vadovai ilgai spyriojosi prieš Europoje tuo metu jau taikytas prevencijos priemones, į ledo ritulio arenas buvo net įleidžiami sirgaliai. Vis dėlto kelioms komandoms iš Suomijos ir Kazachstano atsisakius tęsti varžybas, KHL nutarė neberizikuoti.

Vieningoji krepšinio lyga jau senokai buvo suspenduota iki balandžio 10 d. Komandos suspėjo sužaisti po 18–20 reguliariojo čempionato rungtynių iš 24 numatytų.

"Lokomotiv-Kuban" legionieriai M.Kalnietis ir M.Kuzminskas neseniai buvo tiriami dėl koronaviruso, tyrimų rezultatai – neigiami.

Kol kas neaišku, ar pagal Lietuvos krepšinio lygos (LKL) analogiją bus paskelbtas ir Vieningosios lygos čempionas bei prizininkai. Tai abejotina, nes pirmavo ne akivaizdus favoritas ir pastarųjų aštuonerių metų nugalėtojas Maskvos CSKA klubas, o Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities "Chimki" ekipa, laimėjusi 18 iš 19 mačų. CSKA sąskaitoje buvo 15 pergalių. Taip pat pagal lygos rezultatus turėjo paaiškėti ir vieno kelialapių į Eurolygą likimas.

Tyrė dėl viruso

Du stipriausi Rusijos klubai dar neatostogauja, nes laukia galutinio verdikto dėl Eurolygos turnyro. Jį vis dar numatoma tęsti, kai tik atsiras galimybė.

Vieningosios lygos turnyre iškart po favoritų rikiavosi Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" (14 pergalių, 6 nesėkmės). Šios ekipos legionieriai M.Kalnietis ir M.Kuzminskas neseniai buvo tiriami dėl koronaviruso, nes per rungtynes galėjo turėti kontaktų su vienu iš infekuotų Talino "Kalev/Cramo" žaidėjų. Tyrimų rezultatai – neigiami.

33-ejų metų M.Kalniečio sutartis su "Lokomotiv-Kuban" baigsis vasarą, o trisdešimtmečio M.Kuzminsko turėtų galioti vieną sezoną. M.Kalnietis, per mačą vidutiniškai atlikdavęs po 5,6 rezultatyvaus perdavimo, pagal šį rodiklį užėmė šeštą vietą lygoje, o devintojoje pozicijoje su 5,1 perdavimo – Permės "Parma" gynėjas Adas Juškevičius. M.Kuzminskas, per rungtynes pelnęs vidutiniškai po 14,7 taško, buvo dvyliktas tarp rezultatyviausių krepšininkų. Tvirtai pirmavo "Chimki" lyderis Aleksejus Švedas (vid. 22,38 taško ir 9,2 rezultatyvaus perdavimi).

Lauks kito sezono

Kazio Maksvyčio treniruojama "Parma" dalijosi 7–8 vietas su Sankt Peterburgo "Zenit" klubu. Permės komandos marškinėlius vilkėjo ir puolėjas Eigirdas Žukauskas.

K.Maksvyčio sutartis su klubu turėtų galioti ir kitą sezoną, tačiau numatyta abipusė galimybė šią vasarą ją nutraukti. Po sezono nustos galioti ir 31-ų A.Juškevičiaus bei 27-erių E.Žukausko sutartys.

Vieningojoje lygoje varžėsi devynios ekipos iš Rusijos, po vieną – iš Estijos, Kazachstano, Baltarusijos ir Lenkijos.

GALERIJA

  • Legionierius: M.Kuzminsko sutartis su Krasnodaro klubu turėtų galioti dar vieną sezoną.
  • Skaičiai: K.Maksvyčio treniruojama Permės komanda laimėjo aštuonerias rungtynes ir patyrė dešimt nesėkmių
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS