M. Kalnietis karjerą tęs Rusijoje | Diena.lt

M. KALNIETIS KARJERĄ TĘS RUSIJOJE

Manas Kalnietis sugrįžta į komandą, kurioje rungtyniavo beveik tris sezonus. Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, 32 metų krepšininkas iš Lietuvos su Rusijos klubu susitarė dėl vienerių metų kontrakto.

Artimiausiu metu apie tai bus paskelbta oficialiai.

Dėl M. Kalniečio konkuravo ir Stambulo „Galatasaray“ komanda, tačiau galiausiai įžaidėjas pasirinko labiau pažįstamą variantą.

„Lokomotiv“ komandoje viceprezidentu dirba Ginas Rutkauskas, o su juo Kalnietis jau bendradarbiavo, kai 2012-2015 metais vilkėjo Krasnodaro klubo marškinėlius. Su šia ekipa jis 2013 metais tapo Europos taurės laimėtoju.

Antroje pagal pajėgumą Europos krepšinio lygoje M. Kalnietis rungtyniaus ir kitą sezoną – „Lokomotiv“, treniruojama italo Luca Banchi, Europos taurėje žais vienoje grupėje su Vilniaus „Rytu“.

Praėjusį sezoną, atstovaudamas Vilerbano ASVEL komandai, 196 cm ūgio krepšininkas Europos taurėje per vidutiniškai 24,5 min. pelnydavo po 10,2 taško, atlikdavo po 5,7 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 2,9 kamuolio. Sezonas Prancūzijoje buvo vainikuotas šios šalies nacionalinių pirmenybių auksu.

M. Kalniečiui pasirašius sutartį, tarp Lietuvos rinktinės kandidatų vienintelis Adas Juškevičius lieka be sutarties kitam sezonui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

G

Aš manau, kad visi, kas dirba ruskynui yra mūsų valstybės išdavikai

suaugę vyrai laksto paskui kamuolį

buvo 3 broliai, 2 protingi, trečias krepšininkas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS