M. Kuzminsko stovykloje – prisipažinimas apie derybas su trijų šalių klubais | Diena.lt

M. KUZMINSKO STOVYKLOJE – PRISIPAŽINIMAS APIE DERYBAS SU TRIJŲ ŠALIŲ KLUBAIS

  • 0

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės puolėjas Mindaugas Kuzminskas jau penktą vasarą iš eilės po klubinio sezono grįžta į Lietuvą ir čia organizuoja savo vardo krepšinio stovyklą, kuri skirta 11-16 metų vaikinams.

Šįkart su „Mindaugas Kuzminskas basketball camp“ stovyklos dalyviais sportavo ir pats M.Kuzminskas, kuris ne tik ruošėsi liepos pabaigoje prasidėsiančiai nacionalinės komandos stovyklai prieš pasaulio čempionatą Kinijoje, tačiau ir todėl, kad kol kas puolėjas nežino kur pasuks jo karjera kitą sezoną. 29-erių metų krepšininkas derasi su Graikijos, Turkijos ir Rusijos šalių klubais.

„Labai norėčiau, kad visi ateinančio sezono reikalai būtų išspręsti iki rinktinės stovyklos ir galėčiau ramiai ruoštis pasaulio čempionatui“, – šyptelėjo M.Kuzminskas.

Pats M.Kuzminskas džiaugėsi galimybe vasaros metu padirbėti su talentingais jaunuoliais.

„Kaip ir esu sakęs anksčiau, čia per savaitę tie vaikinai netampa Eurolygos žaidėjais, tačiau jeigu jie ir toliau visą vasarą dirbs, tobulins savo įgūdžius, kartos pratimus, kuriuos čia sužinojo, jie rudenį, kai grįš į savo krepšinio mokyklas bus tikrai padarę žingsnį į priekį. Tai yra svarbiausia. O tada jų lauks darbas su jų treneriais ir rungtynės jų amžiaus čempionatuose, – pasakojo M.Kuzminskas. – Kitose stovyklose Lietuvoje būna atrenkami perspektyviausi jaunuoliai, o mes norėjome, kad čia galėtų dalyvauti visi, kurie turi noro dirbti ir ambicijų kažką pasiekti. Manau, mūsų tikslas buvo įvykdytas“.

Jau antrą vasarą „Mindaugas Kuzminskas basketball camp“ stovyklos dalyviai apsistojo Druskininkuose, kur derino fizinio rengimo treniruotes ir individualias pratybas salėje. Su jaunuoliais dirbo Mindaugo brolis, ULEB čempionas Saulius Kuzminskas, LKL čempionas ir ULEB taurės laimėtojas Povilas Čukinas, fizinio rengimo treneris Rėjus Pociūnas. Svečio teisėmis apsilankė ir Milano „EA7 Emporio Armani“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis.

„Labai smagu taip matyti degančias vaikų akis, jie gaudo kiekvieną tavo žodį, stengiasi viską atlikti idealiai. Aš pats sportuoti negalėjau, tačiau surengėme įdomią diskusiją, kur vaikai uždavė labai daug originalių klausimų, vis kartojau koks geras klausimas, tai pakalbėjome labai smagiai ir nuoširdžiai, buvo praleista puiki diena“, – sakė A.Gudaitis.

„Mindaugas Kuzminskas basketball camp“ stovyklos dalyviai ne tik tobulino savo įgūdžius treniruotėse, tačiau turėdavo progą išmėginti jėgas su profesionaliais krepšininkais, dalyvauti metimų rungtyse, kur laimėdavo įvairios krepšinio atributikos. Buvo organizuojami ir vienas prieš vieną turnyrai, kuriuos laimėjo ir „Sportpoint“ dovanų čekius gavo Tadas Geleževičius ir Regimantas Ciūnys.

„Stengėmės, kad vaikai ne tik dirbtų iki paskutinio pralaiko lašo fizinio rengimo ir krepšinio treniruotėse, tačiau, kad po jų sugebėtų ir šypsotis. Turėjome daug rungčių su daugybe prizų, mūsų rėmėjai pasirūpino, kad vaikinai neliktų nuskriausti. Pramogavome vandens parke ir futbolo aikštėje, o mūšiai prie „NBA2K“ kompiuterinio žaidimo buvo tokie pat rimti lyg aikštėje. Tačiau tikrai nepamiršdavome, kad pagrindinis darbas turi vykti aikštėje“, – pasakojo S.Kuzminskas.

Stovyklos organizatoriai neabejoja, kad po metų jaunuosius krepšininkus galės pakviesti jau ir į šeštąją krepšinio stovyklą.

„Dabar ir mes šiek tiek pailsėsime, o tada kibsime į darbus ir pradėsime ruoštis 2020 metų krepšinio stovyklai, – kalbėjo P.Čukinas. – Kiekvienais metais norime kelti stovyklos lygį ir vaikinams pateikti kuo geresnes sąlygas. Ačiū ir mūsų rėmėjams – mineralinis vanduo „Hermis“ už vandenį, o „Biofarmacija“ už vitaminus. Nežadame sustoti, kad kitais metais dar viskas būtų aukštesniu lygiu. Jau kelis metus stovykloje dalyvauja ir keli vaikai iš užsienio, todėl turime minčių šią stovyklą padaryti dar labiau tarptautinę, kad joje galėtų tobulėti ir daugiau jaunųjų krepšininkų iš užsienio“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS