M. Sajus pateikė paraišką dalyvauti NBA naujokų biržoje | Diena.lt

M. SAJUS PATEIKĖ PARAIŠKĄ DALYVAUTI NBA NAUJOKŲ BIRŽOJE

Kauno „Žalgirio“ komandoje rungtyniaujantis 20-metis krepšininkas Martynas Sajus nusprendė išbandyti savo jėgas Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržoje.

208 cm ūgio puolėjas pateikė paraišką dalyvauti biržoje, tačiau, kaip pats teigė tinklalapiui „BasketNews.lt“, ją ketina vėliau atsiimti. Tai kandidatai gali padaryti iki birželio 13-osios dienos.

„Pasitariau su agentu ir tiesiog, manau, būtų puiki galimybė patekti į biržos kandidatų stovyklą. Neplanuoju patekti į NBA ar kažko daugiau. Norėtusi papulti į tą stovyklą. Vien dėl to ir užsirašiau.

Jeigu yra šansas, kodėl gi nepabandyti. Jei pateksiu, tai pateksiu, jei ne, tai ne. Aš nieko neprarasiu. Šiemet ir kitąmet dar galiu bandyti, o vėliau jau mane automatiškai galės pakviesti“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė M. Sajus.

Pernai panašiai buvo pasielgęs taip pat „Žalgiryje“ žaidęs Tomas Dimša, kuris iš pradžių pateikė paraišką, o vėliau ją atsiėmė. Tokiu būdu yra siekiama sulaukti didesnio dėmesio iš už Atlanto.

M. Sajus šį sezoną pradėjo „Žalgirio“ dublerių komandoje, o gruodį prisijungė prie pagrindinės Kauno komandos sudėties bei debiutavo Eurolygoje ir Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

LKL jis vidutiniškai žaidžia po 11 minučių, per kurias pelno po 4 taškus ir atkovoja po 2,7 kamuolio. Tuo metu Eurolygoje M. Sajus aikštėje praleisdavo po 6 minutes, rinkdavo po 1,3 taško bei atkovodavo po 1,7 kamuolio.

Šiemet Brukline vyksiančioje NBA naujokų biržoje dalyvaus ir kitas lietuvis Domantas Sabonis, kuriam yra prognozuojamas šaukimas pirmojo rato viduryje.

NBA naujokų biržoje gali dalyvauti krepšininkai iki 22-ejų metų. Paskutiniaisiais metais žaidėjai gali būti pakviesti automatiškai, net ir nepateikus paraiškos.

M. Sajaus dėjimai:

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS