Žalgiriečių galvos skausmas - CSKA tritaškiai ir agresyvus puolimas | Diena.lt

ŽALGIRIEČIŲ GALVOS SKAUSMAS - CSKA TRITAŠKIAI IR AGRESYVUS PUOLIMAS

Galbūt Maskvos CSKA nėra pats tinkamiausias varžovas, bet Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienį savo arenoje mėgins reabilituotis už blankius pastarųjų savaičių pasirodymus Eurolygoje ir LKL čempionate.

„Nėra jokios abejonės - žaisime prieš labai stiprų oponentą, bet panašu, kad turėsime ir traumą išsigydžiusį Marių Grigonį ir Joffrey Lauvergne“, - pripažino Martinas Schilleris.

Kauniečių treneris atskleidė gerai išanalizavęs CSKA ekipą, kuri turi daug privalumų bei ginklų.

„Į akis labiausiai krenta du aspektai: pirmas – jie meta itin daug tritaškių ir juos pataiko geru procentu. Antrą, pagal metamų baudų metimų skaičių jie pirmauja visoje Eurolygoje. Nenuostabu, kai turi tokius žaidėjus kaip Mike’as Jamesas, Tornikė Šengelija ir Willas Clyburnas“, - dėstė M.Schilleris.

– Ko reiktų, kad „Žalgiris“ susitvarkytų su šiais priešininkų pranašumais?

– Daug baudų metimų jie uždirba dėl Tornikės Šengelijos žaidimo po krepšiu ir Willo Clyburno prasiveržimų. Tokiu būdu jie susikuria ir progas tritaškiams, kai nusimetia kamuolį po žaidimo baudos aikštelėje. Būtent dėl to privalome patikimai gintis po krepšiu. Svarbu žinoti, kur ir kada  reikalinga pagalba, ir ar apskritai reikalinga. Privalome neleisti susikurti erdvės aplink perimetrą.

– Susidursite dar vienu elitiniu taškų rinkėju M.Jamesu. Ką turite daryti, kad priverstumėte jį jaustis nepatogiai?

– Jau turėjome panašių akistatų. Kaip esu minėjęs anksčiau, svarbiausia yra rasti tinkamą gynėją. Ir  tai – ne vieno konkretaus žaidėjo darbas, o kelių krepšininkų užduotis, kurie turės stabdyti jų lyderį.

– Kodėl „Žalgiris“ pastaruoju metu gynyboje praleidžia itin daug taškų?

– Turime stengtis varžovus nuolat išlaikyti prieš save. Mano nuomone, tai yra svarbiausias dalykas.

- Jūsų tvarkaraštis dabar itin įtemptas, žaidžiate kas keletą dienų. Tad kaip galima rasti laiko kažkokių elementų tobulinimui?

- Pagrindinis momentas – žiūrėti vaizdo įrašus bei juos analizuoti. Taip pat mūsų treniruotės prieš rungtynes. Turime daryti, kas įmanoma.

– Pastarosiose rungtynėse CSKA žaidė be M. Jameso, kuris, beje, neseniai socialiniuose tinkluose pagyrė „Žalgirio“ žaidimą ir trenerio darbą. Kaip M. Jameso netektis atsiliepė Maskvos klubo žaidimui?

– Jie neteko dinamiško taškų rinkėjo, kuris gali pats kurtis progas. Bet CSKA ir be M. Jameso turi daug pajėgių žaidėjų. Yra E. Clyburnas, kuris žaidžiant vienas prieš vieną taip pat renkasi taškus. Tai nekeičia jų stiliaus.

- Kodėl „Žalgiris“ daugumą rungtynių pradeda vienodu starto penketu?

- Pagrindinis privalumas – aiškumas ir ritmiškumas. Tada aiškiau, kas po ko seka, kas prie ko tinka, kas ką keičia. Bet nemanau, kad visada pradėsime tuo pačiu penketu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS