Gynybinėse rungtynėse triumfavo labiau patyrę | Diena.lt

GYNYBINĖSE RUNGTYNĖSE TRIUMFAVO LABIAU PATYRĘ

„Geros gynybinės rungtynės, bet turbūt žiūrovams nebuvo gražios“, - dėstė Povilas Šakinis. Jo diriguojama „Betsafe-LKL“ naujokė „Gargždų“ komanda apmaudžiai 56:60 nusileido lygos senbuviams „7bet-Šiauliams“.

Palangos arenoje rungtyniaujantys šeimininkai pradėjo spurtu 7:0, o priekyje išsilaikė iki pirmojo kėlinio pabaigos. Antrasis kėlinys klostėsi taip pat lėtai ir nerezultatyviai, o į ilgąją pertrauką abi komandos patraukė nerezultatyviomis lygiosiomis – 28:28.

Trečiajame kėlinyje komandos ir toliau žengė koja kojon, o likus žaisti keturias minutes Antino Jacksonas dvitaškiu dar kartą persvėrė rezultatą – 53:52. Prasidedant lemtingai mačo atkarpai pranašumą šiauliečiams suteikė P. Danusevičius – 58:56. 

Kyle’as Mangasas tuomet pataikė tik vieną baudos metimą, o Jy’Lanas Washingtonas galėjo tritaškiu išlyginti rezultatą, tačiau šovė pro šalį. Rungtynes uždarė P. Danusevičiaus baudos metimas.

Šiauliečiai, pasiekę 12 pergalę, išsilaikė kovoje dėl vietos atkrintamosiose ir priartėjo prie pirmojo aštuoneto, gargždiškiai su 6 laimėimais liko priešpaskutinėje vienuoliktoje pozicijoje.

„Emocijų daug. Daug puolime pražangų, klaidų, berods, 26. Buvo svarbių momentų, kur jie pakilo nuo suolo ir pataikė, o mes ne. Kartais reikėjo žaisti paprasčiau, o mes tai darėme „per mandrai“. Kai kuriuos dalykus kalame ir kalame į galvą, bet jie nepadaro. Gali iš proto išeiti“, - sakė gargždiškių vairininkas Povilas Šakinis.

„Džiugina tik pergalė, nes nepamenu, kada būtume laimėję, kai įmetame vos 60 taškų. Žaidėjus slėgė įtampa, bet pabaigoje pravertė jų patirtis ir kovingumas", - aiškino "Šiaulių" treneris Antanas Sireika.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Visiems

Paragaukit Šiaulietiskos varpos!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS