M. Žukausko sūnus pradeda karjerą „Šiaulių“ klube | Diena.lt

M. ŽUKAUSKO SŪNUS PRADEDA KARJERĄ „ŠIAULIŲ“ KLUBE

  • 0

Garsaus buvusio krepšininko Mindaugo Žukausko sūnus Mantvydas nuo šiol gins dviejų komandų garbę. Natural Pharmaceuticals-RKL čempionato A divizione rungtyniaujančios Kuršėnų „Grafų baldų-KA Saulės“ žaidėjas rungtyniaus ir Šiaulių „Šiaulių“ ekipoje. RKL apie tai pranešė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) atstovai.

Pagal nuo praėjusio sezono galiojančią Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) tvarką, jauni žaidėjai, gimę iki 1997 m., gali turėti dviejų lygų licencijas. Tiesa, komandoje tokių gali būti ne daugiau nei 2.

„Gavau pasiūlymą iš „Šiaulių“ ir nedvejodamas sutikau, nes visgi tai yra aukščiausia Lietuvos lyga. Jau anksčiau teko dalyvauti keliose jų treniruotėse. Labai jose patiko, daug aukštesnis žaidėjų meistriškumas ir, manau, tai yra man labai puiki galimybė tobulėti“, – sprendimą prisijungti prie LKL komandos argumentavo M.Žukauskas.

192 cm ūgio 18-metis tik šiemet pradėjo savo karjerą RKL pirmenybėse. Per 14 sužaistų rungtynių jo taškų vidurkis siekia 14,6, o rezultatyvių perdavimų – 3,4. Geriausią savo asmeninį pasirodymą M.Žukauskas surengė susitikime su Klaipėdos „Neptūno“ dubleriais, kai pelnė 24 taškus, atkovojo 6 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 28 naudingumo balus. Už sėkmingą žaidimą tada jaunasis krepšininkas buvo išrinktas RKL savaitės talentu.

Paklaustas, ar nebus sunku suderinti žaidimą dviejose komandose, M.Žukauskas sakė: „Na, prisideda dar ir mokykla, dažnai trūksta laiko, tačiau, manau, esu tam pasiruošęs ir problemų kilti neturėtų.“

Savo vaidmenį naujoje ekipoje 18-metis vertino santūriai ir apie žaidybines minutes aikštėje negalvojo.

„Komandai labiau, manau, padėsiu treniruočių metu. Tačiau stengsiuosi, dirbsiu iš visų jėgų, bandysiu įgyti trenerių pasitikėjimą ir džiaugsiuosi, jei turėsiu galimybę išbėgti į aikštelę varžybų metu“, – kalbėjo žaidėjas.

LKL rungtyniaujančioje Šiaulių ekipoje rungtyniauja ir kitas „Grafų baldų-KA Saulės“ komandos narys Tadas Pažėra. Šis 18-metis „Šiaulių“ garbę gina jau antrą sezoną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS